رئیسی‌کیا: کمیته بدوی و استیناف کارشان را به درستی انجام ندادند/ مشکل داشتن AFC با ایران، عوام‌فریبی است

رئیسی‌کیا: کمیته بدوی و استیناف کارشان را به درستی انجام ندادند/ مشکل داشتن AFC با ایران، عوام‌فریبی است

مدیرعامل پیشین باشگاه راه‌آهن با انتقاد از اعضای کمیته بدوی و استیناف صدور مجوز حرفه‌ای گفت: دوستان می‌گویند ما همه کار کرده‌ایم، در حالی که اینگونه نیست.

صادق رئیسی‌کیا در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره حذف دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا اظهار داشت: کنفدراسیون فوتبال آسیا از یک دهه پیش برای حرفه‌ای شدن مسابقات لیگ قهرمانان ضوابطی را تعیین و ابلاغ کرد که باشگاه‌ها طبق استانداردها و رعایت آنها وارد مسابقات شوند. این استانداردها در سه سطح مختلف تعیین شد. سطح A آن مربوط به معیارهایی بود که بایدها را تشکیل می‌داد و تیم‌ها باید با قرار گرفتن در این سطح، شرایط حضور در لیگ خودشان را پیدا می‌کردند تا پس از کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا، بتوانند در این مسابقات شرکت کنند.

وی ادامه داد: اگر معیارهای سطح A توسط باشگاهی کسب نمی‌شد، نه تنها شرایط حضور در لیگ قهرمانان آسیا وجود نداشت، بلکه حتی این باشگاه‌ها در لیگ داخلی خودشان هم نمی‌توانستند شرکت کنند. با این حال، این معیارها برای لیگ داخلی هنوز اعمال نشده و حتی AFC به سمت دو سطح دیگر هم نرفته است. معیارهای سطح B و C برای شایسته‌هاست که با توجه به سختی این معیارها، هنوز عملی نشده و جزو معیارهای تشویقی محسوب می‌شود. با این حال نباید این دو سطح را هم نادیده گرفت، چون در سال‌های پیش‌رو اجباری خواهد شد.

مدیرعامل پیشین باشگاه راه‌آهن با بیان اینکه معیارهای کسب مجوز حرفه‌ای سال به سال تغییر کرده، به روز شده و پیشرفت کرده است، گفت: از معیارهای AFC عقب افتاده‌ایم. در سال‌های ابتدایی می‌توانستیم معیارهای سطح A را کسب کنیم که حالا مدیران می‌گویند چطور سه سال پیش مجوز می‌دادند و الان نمی‌دهند، اما باید به این مسئله توجه داشت که حتی معیارهای سطح A تغییر و استانداردهای آن افزایش پیدا کرده و حتی استانداردهای دیگری به آن اضافه شده است. باشگاه‌ها باید مستمراً در حال ارتقای وضعیت حرفه‌ای خود باشند که این ارتقای سطح مربوط به تمام ابعاد سخت افزاری، نرم افزاری، نیروی انسانی، آموزشی، مالی و... است.

رئیسی‌کیا با اشاره به ساختارهای حرفه‌ای باشگاهداری و مسائل مالی باشگاه‌ها، گفت: در بحث مالی، استانداردها در حال اضافه شدن است که فیرپلی مالی نیز در آن گنجانده می‌شود. به این شکل که باشگاه‌ها دیگر نباید به منابع مالی مالک خود چشم داشته باشند و به بودجه مالک خود متکی شوند، بلکه باید منابع مالی بازیکنان خود را از طریق درآمدزایی جذب کنند تا فیرپلی مالی صورت بگیرد. متکی بودن به منابع مالی مالک باشگاه، یک نوع دوپینگ مالی محسوب می‌شود و به همین دلیل AFC می‌خواهد باشگاه‌ها بر اساس درآمدهای خود منابع مالی‌شان را فراهم کنند. تمام این موارد نشان می‌دهد دیگر با گپ زدن با مدیران کنفدراسیون فوتبال آسیا و برگزاری جلسه، نمی‌توان مجوز حرفه‌ای گرفت و باید استانداردها رعایت شود، اما باشگاه‌های ما در تمام این سال‌ها به ظاهر حرفه‌ای بودند و مجوز نمادین دریافت می‌کردند.

«در صنعت هم استانداردها در حال تغییر است که مثلاً لوازم الکتریکی در مصرف انرژی سطح‌بندی دارند و استاندارد مصرف آنها هر بار ارتقا پیدا می‌کند». عضو مستعفی کارگروه چابک‌سازی فدراسیون فوتبال با بیان این جمله خاطرنشان کرد: استانداردها همانند صنعت، در مجوز حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا هم تغییر می‌کند و این امری طبیعی است، اما ما محتوای حرفه‌ای سازی را رها کردیم و به شکل ظاهری آن توجه داریم. هیچ وقت به این توجه نداشتیم که نظام مالکیتی باشگاه‌ها چگونه است، صورت‌های مالی شفاف بوده یا نه، در حالی که باید به صورت مستمر در مسیر حرفه‌ای حرکت کنیم تا همه چیز شفاف شود. نظام مسابقاتی در حال ارتقای سطح خود است، اما ما متوقف می‌مانیم و روزی مثل امروز مشخص می‌شود که عقب مانده‌ایم و در نهایت باشگاه‌ها محروم می‌شوند.

وی ادامه داد: اصل مطلبی که باید گفت این است که استانداردهای حضور در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا، 10 سال پیش اعلام شده و به صورت مرتب در حال ارتقاست. علاوه بر آن، جدیت در اجرای این استانداردها نیز بیشتر شده و می‌بینیم که همین رأی صادر شده در خصوص باشگاه‌های ما، برای باشگاه‌های چینی، کره‌ای، بحرینی و... هم صادر می‌شود. این یک استانداردسازی برای مسابقات است و اینکه برخی بگویند AFC با ما مشکل دارد، چیزی جز عوام‌فریبی نیست.

رئیسی‌کیا یادآور شد: استانداردها به طور دقیق اعمال می‌شود و آنها مشکلی با ما ندارند. اتفاقی که اکنون رخ داده، یک پیام دارد که استانداردها جدی‌تر دنبال می‌شود و فوتبال قاره آسیا، باید ارتقا پیدا کند. امسال مجوز حرفه‌ای سه باشگاه را باطل کردند و دو سهمیه ما از دست رفت، اما این خطر در سال‌های آینده جدی‌تر می‌شود و اگر دو طرح تشویقی الزامی شود، شاید حتی نتوانیم همین دو سهمیه را بگیریم. این مسئله در آینده برای تیم ملی هم خطر آفرین می‌شود و حتی بقیه سازمان‌های ورزشی مانند والیبال، بسکتبال و... هم باید به مسئله حرفه‌ای شدن توجه داشته باشند و اتفاقات امروز فوتبال را، الگوی خود قرار دهند.

رئیسی‌کیا با بیان اینکه کمیته «Entry Control Body» یا نهاد مستقل نظارت بر پذیرش با پنج عضو وضعیت حرفه‌ای سازی باشگاه‌ها را به طور دقیق بررسی می‌کند، به تسنیم گفت: این کمیته، پیاده‌سازی استانداردها و نظارت بر صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها که توسط فدراسیون‌ها صورت می‌گیرد، را به یک شرکت آلمانی ارجاع داده که در اصل آنها همانند یک نظام بازرسی و حسابرسی هستند. آنها راستی آزمایی می‌کنند که آیا مجوزهای صادر شده درست است یا نه. به نوعی با این برون سپاری، AFC نظام حرفه‌ای سازی خود را تقویت کرده تا خودشان به این مسئله نپردازند و نظامی مستقل این کار را انجام دهد که مشخص شود آیا فدراسیون فوتبال هر کشوری، در صدور مجوز قوانین را رعایت کرده یا نه.

وی با تأکید بر غیبت استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا 2022 و فرصتی که برای اعتراض وجود دارد، اظهار داشت: شاید باشگاه‌ها به لحاظ حقوقی بتوانند به دادگاه حکمیت ورزش (CAS) شکایت کنند، اما کارکرد عملی ندارد، چون سه باشگاهی که مجوزشان باطل شده، نتوانستند شرایط دریافت مجوز حرفه‌ای را ایجاد کنند و نمی‌توان به رأی CAS هم امیدی داشت. باید بپذیریم که در لیگ قهرمانان 2022 دو نماینده نخواهیم داشت، اما باید به این نگرش برسیم که از فصل‌های بعدی مراقبت بیشتر شود و تمرکزمان روی رعایت استانداردها برای سال 2023 باشد. اگر سال آینده هم مجوز کسب نشود و این روند ادامه پیدا کند، کار در دو سه سال آینده سخت‌تر خواهد شد.

مدیرعامل پیشین باشگاه راه‌آهن همچنین ضمن انتقاد از اعضای کمیته بدوی و استیناف صدور مجوز حرفه‌ای گفت: دوستان در کمیته بدوی و استیناف می‌گویند ما همه کار کرده‌ایم، به وظیفه‌مان عمل کردیم و حتی به باشگاه‌ها آموزش دادیم، اما وظیفه کمیته بدوی و استیناف فقط بحث آموزش نیست. آنها باید قوانین را به خوبی بدانند، به خوبی اعمال کنند که وقتی نتیجه این شده، مشخص می‌شود نه آشنایی با قوانین وجود داشته و نه به خوبی اعمال شده است. اگر می‌گویند کارمان را به خوبی انجام دادیم، پس چرا AFC مجوزها را باطل کرد؟ خود ما اقرار کردیم که استقلال و پرسپولیس 300 میلیارد بدهی مالیاتی دارند، پرونده‌ها در فیفا باز است و به محض مطرح شدن هر شکایتی در فیفا، یک پیام به AFC ارسال می‌شود و آنها در جریان پرونده‌ها قرار دارند. چگونه وقتی همه اینها علنی و آشکار است و به صورت یکپارچه اشتراک گذاری می‌شود، مجوز حرفه‌ای صادر شد؟ این مسائلی است که باید به خوبی در سال‌های آینده به آن توجه شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon