استاندار کرمان: مردم جنوب کرمان زندگی و منبع درآمد خود را بر اثر سیل از دست دادند
گروه استانها- استاندار کرمان گفت: تمام دارایی مردم در سیل جنوب استان کرمان از بین رفته و مردم هم زندگی و هم منبع درآمد خود را بر اثر سیل از دست دادند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، علی زینیوند ظهر امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان که با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) کشور برگزار شد با بیان اینکه در جریان سیل در جنوب استان کرمان معاون اول رئیس جمهور، وزیر کشور، رئیس جمعیت هلالاحمر از خسارات سیل بازدید کردند اظهار داشت: بر اساس هشدارهایی که داشتیم از حدود هشت روز قبل اقدامات پیشگیرانه در استان آغاز شده بود.
وی با اشاره به اینکه حجم بارندگیها در استان تقریبا بیسابقه بود و در شهرستان منوجان حدود 240 میلیمتر بارندگی داشتیم گفت: خسارت سیل عمدتاً در سه شهرستان است و شهرستانهای رودبارجنوب، منوجان و قلعهگنج سه شهرستانی است که بیشترین خسارات را دیدند.
استاندار کرمان با بیان اینکه سالهای گذشته هم شاهد سیل در این شهرستانها بودیم ادامه داد: در سالهای اخیر با پیشگیریهای انجام شده، اقدامات خوبی در جنوب استان کرمان انجام شد.
وی با عنوان اینکه 132 کیلومتر رودخانه لایروبی شده بود و اگر این اقدامات نشده بود امروز شاهد نابودی کامل برخی شهرستانها بودیم افزود: خوشبختانه تلفات جانی در سیل نداشتیم و خسارات زیرساختی نیز حداقلی بود.
زینیوند با اشاره به اینکه ساعت سه صبح شاهد وقوع سیل بودیم و ستاد بحران استان کاملاً آماده باش بود و بلافاصله امدادرسانی آغاز شد گفت: شخصا در همان ساعات اولیه در منطقه سیل زده حضور پیدا کردم.
وی با بیان اینکه هلال احمر، گروههای جهادی، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج همکاری خوبی داشتند و بلافاصله به کمک مردم آمدند ادامه داد: راه دسترسی حدود 156 روستا قطع شده بود.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه بیش از هزار و 700 واحد روستایی و عشایری دچار آبگرفتگی شده بودند و 9 راه و جاده اصلی مسدود شده بود افزود: خسارت اولیه بخش کشاورزی حدود هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
وی با بیان اینکه کشاورزی مردم بر اثر سیل از بین رفته است گفت: سال گذشته نیز حدود 13 هزار میلیارد تومان خسارت سرمازدگی به محصول کشاورزی مردم بود که نتوانستیم کمکی به مردم بکنیم و آنچه که برای احیای قنوات اختصاص داده شده ناچیز بوده است.
زینیوند با اشاره به اینکه تمام دارایی مردم روستا چند دام از گاو و گوسفند بوده که تلف شده و حدود هزار راس دام بر اثر سیلاب تلف شده است ادامه داد: یخچال، تلویزیون و اسباب زندگی مردم تخریب شده است.
وی با بیان اینکه بر اثر سیلاب چاههای فاضلاب و سرویس بهداشتی مردم تخریب شده و مشکلات بهداشتی ایجاد میشود گفت: مردم هم زندگی و هم منبع درآمد خود را بر اثر سیل از دست دادند و از ستاد اجرایی فرمان امام(ره) درخواست داریم برای کمک به سیلزدگان در جنوب استان کرمان به کمک ما بیاید.
استاندار کرمان عنوان کرد: برای ایجاد سیلبند در رودبار جنوب، قلعه گنج و منوجان حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است تا ایمنی حداقلی در برابر سیلاب ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه تامین لوازم زندگی مردم، احشام و مکان نگهداری احشام، احداث سرویس بهداشتی از اولویتهای ما برای کمک به سیل زدگان است افزود: برخی خانهها آسیب جدی دیدند که تعمیر و بازسازی آنها پیگیری میشود.
تامین احشام تلف شده سیل زدگان در اولویت قرار دارد
عارف نوروزی سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در این جلسه با بیان اینکه بعد از بازدید معاون اول رئیس جمهور و تعدادی از مسئولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از مناطق سیلزده قرار شد بخشی از مشکلات مردم را برطرف کنیم اظهار داشت: تامین احشام تلف شده مردم در حادثه سیل، از تاکیدات معاون اول رئیس جمهور بود.
وی با اشاره به اینکه وضعیت سیلزدگان در سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان یکسان است گفت: تمام تلاش خود را میکنیم تا مشکلات مردم سیلزده در این شهرستانها برطرف شود.
سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بیان اینکه محل نگهداری دامهای مردم نیز تخریب شده است و برای ساخت این مکانها مشارکت خواهیم کرد افزود: بر اثر سیل لوازم خانگی مردم نیز آسیبدیده است.
وی با اشاره به اینکه گروههای جهادی زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اقدام به تعمیر وسایل زندگی مردم کردند که برخی از این وسایل قابل تعمیر است بیان کرد: با هماهنگی دهیاریها و بخشداریها برخی لوازم خانگی نیز تامین میشود.
نوروزی با بیان اینکه در ساخت سرویسهای بهداشتی که تخریب شده نیز همکاری خواهیم کرد گفت: مردم چشم انتظار اقدام بعد از بازدیدهای مسئولان هستند و امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر بخشی از مشکلات سیل زدگان را برطرف کنیم.
وی افزود: مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام(ره) استان کرمان با همکاری گروههای جهادی زیرمجموعه پای کار هستند و آمادگی کامل برای همکاری وجود دارد، در صورتی که اطلاعات صحیح و دقیق به ما داده شود.
انتهای پیام/511/ح