حذف ارز ترجیحی بازار کاغذ را بحرانی می‌کند/ افزایش قیمت لحظه‌ای برای کاغذی که در بازار نیست

حذف ارز ترجیحی بازار کاغذ را بحرانی می‌کند/ افزایش قیمت لحظه‌ای برای کاغذی که در بازار نیست

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا گفت: حذف ارز ترجیحی در شرایط فعلی بازار کاغذ را دچار بحران می‌کند،‌کاغذ دولتی که به نشر و مطبوعات اختصاص پیدا می‌کند‌، همچون ترمزی مقابل افزایش قیمت در بازار است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ بازار کاغذ و مقوا که در چند سال گذشته از رکودی نسبی رنج می‌برد‌، حالا چند ماهی است که گرفتار رکودی بی‌سابقه شده است،‌ مدت‌هاست که حتی یک بند هم کاغذ روزنامه در بازار یافت نمی‌شود و وضعیت فروش کاغذ چاپ و تحریر نیز چنگی به دل نمی‌زند.

از سوی دیگر به دلیل عدم توازن میان عرضه و تقاضا در این بازار،‌ تجار نیز اقدام به واردات نمی‌کنند. این موضوع در آینده نزدیک می‌تواند مشابه وضعیتی که برای کاغذ روزنامه پدید آمده را برای کاغذ تحریر رقم بزند.

به هر روی حالا چشم امید مصرف‌کنندگان کاغذ و مسئولان به تولید داخلی دوخته شده است،‌ تولیدی که در ماه‌های آتی روانه بازارمی‌شود،‌ باید دید که وضعیت فعلی بازار کاغذ را تولید داخلی می‌تواند تغییر دهد؟

احمد شریفان، رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا، در این زمینه به تسنیم گفت: بازار کاغذ بیش از یک ماه است که رکود کاملاً بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند،‌ این روزها نیز که بحث حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی مطرح است،‌ به مسئله رکود بازار کاغذ افزوده شده است.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد ارز ترجیحی حذف شود،‌ گرانی شدید حاکم شده و طبیعتاً با حذف ارز کاغذ دولتی اندک نظم نسبی بازار کاغذ بر هم خواهد خورد و نمی‌توان مقابل افزایش قیمت بازار کاغذ را گرفت؛ چرا که توزیع کاغذ دولتی میان ناشران و مطبوعات تا اندازه‌ای قیمت‌ها را در بازار آزاد را مهار می‌کند و هم چون ترمزی مقابل افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در این بازار عمل می‌کند.

 شریفان همچنین از کمبود شدید کاغذ روزنامه در بازار خبر داد و گفت: متأسفانه کاغذ روزنامه اصلاً در بازار وجود ندارد‌، نکته جالب در این میان این است که برای کاغذی که وجود خارجی ندارد،‌ قیمت کیلویی 35 هزار تومان لحاظ می‌شود؛ این در حالی است که تا یک ماه پیش کاغذ روزنامه کیلویی 16 هزار تومان معامله می‌شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بازار کاغذ دچار نوعی بلاتکلیفی است،‌ تاجران یا به واردات نمی‌پردازند یا کاغذ وارد شده را به بازار عرضه نمی‌کنند،‌ چرا که هنوز دلار نرخ مشخصی ندارد.کاغذ چاپ و تحریر یک ماه است روی بندی 580 تا 680 هزار تومان قفل شده است،‌ از سوی دیگر تقاضایی نیز برای این نوع کاغذ در بازار وجود ندارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا افزود: هر سال در ماه‌های پایانی سال رونقی هر چند موقت در بازار مشاهده می‌شد‌، که ناشی از چاپ تقویم و سررسید بود‌، اما امسال کسی جرئت ورود به این بازار را ندارد.

شریفان در بخش دیگری از سخنان خود به تعدیل نیروی گسترده در بازار کاغذ اشاره کرد و گفت: برخی از همکاران ما تعطیل کرده برخی دیگر تغییر شغل داده و در کار مواد غذایی مشغول به کار شده‌اند.

وی با اشاره به فروش نسبی کاغذ a4 گفت: هر سال با آغاز سال تحصیلی فروش این نوع کاغذ افزایش پیدا می‌کرد،‌ امسال اگرچه به مانند سال‌های گذشته این نوع کاغذ بازار ندارد،‌ اما در مقابل سایر انواع کاغذ می‌توان گفت شرایط بهتری را سپری می‌کند.

شریفان در عین حال به قیمت بالای کاغذ a4 اشاره و اضافه کرد: هر بسته این نوع کاغذ باید بین 40 تا 50 هزار تومان قیمت داشته باشد‌، اما بالای 70 تا 80 هزار تومان قیمت خورده است. برخی از شرکت‌های وارد کننده کاغذ بدون هیچ اختیاری قیمت‌ها را بالا برده‌اند. تعزیرات هم در این زمینه با صنف همکاری نمی‌کند و حتی یکبار هم برای ورود به بازار از ما استعلام نگرفته است.

وی در پایان از عدم رقابت کاغذ تولید داخل در بازار با کاغذ وارداتی خبر داد و گفت: وقتی قیمت کاغذ تولید داخل بالا تمام می‌شود،‌ نمی‌توان امیدی به رقابت بین این دو نوع کاغذ داشت. باید تمهیدی اندیشیده شود که قیمت کاغذ داخلی پایین‌تر تمام شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران