وظایف آموزش و پرورش برای ترویج فرزندآوری چیست؟
قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» تکالیفی را برای آموزش و پرورش تعیین کرده است که ترویج فرهنگ ارزشمندی ازدواج، خانواده و فرزندآوری از جمله آنهاست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، وزارت آموزش و پرورش قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را به ادارات آموزش و پرورش استانهای کشور ابلاغ کرد.
این قانون شامل 73 ماده و 81 تبصره به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است که بهمدت 7 سال اجرای آزمایشی خواهد شد.
در این قانون برای وزارت آموزش و پرورش وظایفی بدین شرح تعیین شده است؛
طبق ماده 33؛ وزارت آموزش و پرورش مکلف است با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه و سازمان تبلیغات در چارچوب مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی از جمله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدامات زیر را انجام دهد:
الف. تربیت و آموزش مهارتهای مربوط به سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، رشد شخصیت فردی و اجتماعی، مهارتهای فردی، ترویج فرهنگ ارزشمندی ازدواج، خانواده و فرزندآوری و مسئولیتپذیری برای تشکیل و تعالی خانواده با لحاظ اصول یادگیری مبتنی بر اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در برنامه آموزشی، پژوهشی و تربیتی در قالب تمام بستههای یادگیری بهویژه کتب درسی، جشنوارهها و اردوهای فرهنگی و تربیتی، محتوای چندرسانهای بهصورت تعاملی و برخط در بستر فضای مجازی در تمام مقاطع تحصیلی.
ب. گنجاندن محتوای آموزشی و پرورشی در راستای بندهای سیاستهای کلی جمعیّت و سیاستهای کلی خانواده در کتابهای درسی ظرف دو سال بعد از لازمالاجرا شدن این قانون.
پ. آموزش و مهارتهای تربیتی دوران بلوغ و ازدواج از طریق آموزش مستمر به اولیا و کارکنان آموزشی متناسب با سطح دانشآموزان و بر اساس سبک زندگی اسلامی ایرانی بهصورت حضوری.
ت. تربیت نیروی انسانی توانمند، متعهد و متأهل برای درس مدیریت خانواده و سبک زندگی.
طبق ماده 34؛ وزارتخانههای آموزش و پرورش و علوم مکلف به ایجاد، گسترش و تقویت رشتههای تحصیلی در همه دانشگاههای کشور متناسب با جایگاه و نقش خانواده و زن بر اساس فرهنگ اسلامی ایرانی از قبیل مدیریت خانه و خانواده هستند.
طبق ماده 12؛ شرکتهای خودروساز داخلی مکلفند از زمان ابلاغ قانون یک خودروی ایرانی بهقیمت کارخانه بهانتخاب و به نام مادر پس از تولد فرزند دوم به بعد در هر نوبت ثبتنام برای یک مرتبه تحویل دهند.
طبق ماده 17، احکام ذیل نسبت به همه مستخدمین و کارکنان در تمام بخشهای دولتی و غیردولتی لازمالاجراست:
الف. مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوقالعادههای مرتبط به 9 ماه تمام افزایش یابد در صورت درخواست مادر تا 2 ماه از این مرخصی در ماههای پایانی بارداری قابل استفاده است. مرخصی برای تولد دوقلو و بیشتر 12 ماه است. در مواردی که مرخصی زایمان موجب اخلال در کار بخش خصوصی شود پس از تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هزینه تحمیلشده توسط دولت جبران خواهد شد.
ب. نوبت کاری شب برای مادران شاغل باردار و همچنین مادران دارای فرزند شیرخوار تا 2 سال و پدران تا یکماهگی نوزاد در مشاغل و فعالیتهایی که نیازمند نوبت کاری شب است، اختیاری است. شمول این بند شامل بخش خصوصی مشمول قانون کار نمیشود.
پ. اعطای دورکاری بهدرخواست مادران باردار حداقل بهمدت چهار ماه در دوران بارداری در مشاغلی که امکان دورکاری در آنها فراهم است الزامی است.
ت. مادران شاغلی که از زمان لازم الاجرا شدن قانون فرزند یا فرزندانی به دنیا خواهند آورد بهازای هر فرزند میتوانند از یک سال کاهش در سن بازنشستگی برخوردار شوند و برای فرزند سوم و بیشتر میزان کاهش 1.5 سال بهازای هر فرزند خواهد بود. حداقل سن بازنشستگی مشمولین این بند برای مادران دارای یک فرزند 42 سال، دارای دو فرزند 41 سال و دارای سه فرزند و بیشتر 40 سال و حداقل با 20 سال سابقه بیمه است.
برقراری مستمری یا حقوق بازنشستگی متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه در زمان اشتغال است.
طبق ماده 25؛ سازمان ثبت احوال مکلف است نسبت به ایجاد سامانه برخط برای معرفی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر اقدام کند، مدت اعتبار این شناسه 10 سال است و در صورت تولد فرزندان بعدی بهمدت 5 سال تمدید خواهد شد.
دستگاههای ذیربط موظفند اقدامات ذیل را برای دارندگان کارت مزبور بههمراه اعضای خانواده انجام دهند:
الف. نیمبها بودن ورودی تمام اماکن و بناهای تاریخی ـ فرهنگی و موزههای تابع وزارت میراث فرهنگی و دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری.
ب. نیمبها بودن خدمات حملونقل عمومی شهری و تعرفههای فرهنگی، ورزشی و تفریحی شهرداریها و دستگاههای اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری.
پ. نیمبها بودن بلیط سینماها هر ماه یکبار
ت. تخفیف 20درصدی دورههای آموزشی، تربیتی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای استفاده فرزندان.
متن کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را از اینجا مشاهده کنید.
انتهای پیام/+