مصائب ایستگاه عوارضی خرم‌آباد ـ پل‌زال برای رانندگان/‌ خودروهایی که در شیب تند ‌آزادراه ترمز پاره می‌کنند

مصائب ایستگاه عوارضی خرم‌آباد ـ پل‌زال برای رانندگان/‌ خودروهایی که در شیب تند ‌آزادراه ترمز پاره می‌کنند

گروه استان‌ها ـ شیب تند ایستگاه عوارضی آزادراه خرم‌آباد- پل زال سبب شده تا هر از گاهی رانندگان خودروهای عبوری با نقص فنی در سیستم ترمز و خطرات جانی مواجه شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، آزاد راه خرم‌آباد- پل زال 104 کیلومتر طول دارد که در اجرای آن 26 کیلومتر تونل احداث شده و شمال کشور را به جنوب متصل می‌کند. این آزادراه که هم اکنون گرانترین عوارضی کشور نیز محسوب می‌شود پس از اما و اگرهای بسیار در حالیکه ضعف‌های بسیاری هم در بحث ایمنی و امکانات داشت سال 89 به بهره‌برداری رسید.

صرف نظر از فرصت‌های شغلی از دست رفته‌ای که با ایجاد این آزاد راه و رهاورد خانه نشینی که برای جوانان پلدختر به ارمغان آورد، از زمان بهره‌برداری تاکنون بارها شاهد سوانح ترافیکی و حوادث جانی برای رانندگان خودروهای عبوری به ویژه در مسیر ایستگاه عوارضی آن بوده است.

در تازه ترین سانحه در عوارضی آزادراه خرم‌آباد- پل زال یک دستگاه کامیون کشنده به علت نقص فنی در سیستم ترمز به گیت عوارضی برخورد کرد و منجر به کشته شدن یکی از کارکنان متصدی آن شد.

فوت متصدی عوارضی آزاد راه خرم‌آباد - پل زال بر اثر برخورد کامیون به گیت

به گفته رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی لرستان این کامیون که در مسیر خرم‌آباد به اندیمشک در حرکت بوده در سرازیری دادآباد با توجه به شیب طولی که دارد بر اثر ترمزهای متعددی که داشته در حوالی آزادراه ترمز خالی کرده و نقص فنی پیدا می‌کند و از کنترل راننده خارج و پس از برخورد به گیت منجر به کشته شدن متصدی عوارضی می‌شود.

بسیاری از رانندگان آزادراه از شیب تند این مسیر گلایه دارند و معتقدند که شیب تند آزادراه در این مسیر سبب می‌شود چرخ خودروهایشان داغ کند به گونه‌ای که سیستم ترمزشان جوابگوی شیب تند مسیر نیست و هر آن ممکن است در شیب تند این مسیر خودروهایشان از جاده اصلی منحرف و با مشکل فنی مواجه شود.

وحید زرنانی مدیر آزادراه خرم‌آباد- پل زال در این رابطه اظهار داشت: از انتهای مسیر جنوب به شمال تا خود عوارضی که پایین ترین نقطه این محدوده شمالی است حدود 1200 متر است و 540 متر ارتفاع در طول 19 کیلومتر کم می‌شود. در کل مسیر 19 کیلومتری هیچ نقطه ای امن تر از این مسیر برای ایجاد ایستگاه عوارضی وجود ندارد.

ایستگاه عوارضی در امن ترین نقطه‌ است

زرنانی بیان کرد: طراحی ایستگاه عوارضی توسط مشاورین وزارت راه و شهرسازی انجام و مطالعات دقیقی بر روی آن صورت گرفته و امن ترین نقطه‌ای که تشخیص داده شده همین نقطه است.

مدیر آزادراه خرم‌آباد- پل زال، عنوان کرد: در طول 11 سالی که از افتتاح آزادراه خرم‌آباد-پل زال گذشته بالای 40 میلیون ترافیک داشته‌ایم و تا به حال حدود 30 مورد نقص ترمز در این مسیر داشته‌ایم که با هماهنگی و همفکری کارشناسان پلیس راه و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، چندین سرعت گیر و یک مسیر خروج اضطراری نیز جهت جلوگیری از هرگونه حادثه‌ای در این مسیر احداث کرده‌ایم.

وی افزود: بالای 90 درصد از حوادث پیش آمده را با احداث این سرعت گیرها و خروج اضطراری توانسته‌ایم جلوگیری کنیم.حتی اگر کارشناسان دیگری هم بیایند و بررسی کنند امن ترین نقطه همین مکان کنونی ایستگاه عوارضی است و همین نقطه است که ارتفاع و موقعیت مکانی مناسبی دارد.

زرنانی عنوان کرد: قطعا اگر جای بهتری وجود داشته باشد، این آمادگی را داریم که مطالعات بیشتری انجام شود ولی اگر ایستگاه عوارضی را به سمت خرم‌آباد سوق دهیم، فاصله بین جاده قدیم و محل عوارضی بسیار کم می‌شود و در زمان‌های پیک، ترافیک به سمت جاده قدیم پس می‌زند و بنابراین عوارضی باید حداقل سه تا چهار کیلومتر تا ورودی آزادراه فاصله داشته باشد.

سالانه بیش از پنج میلیون خودرو از مسیر آزادراه خرم‌آباد- پل زال تردد می کنند که 50‌ درصد آنها خودروهای سنگین است و با توجه به کوهستانی بودن و شیب‌های تندی که در مسیر وجود دارد از رانندگان خواسته شده که در طول مسیر با سرعت مطمئنه برانند.

انتهای پیام/642/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon