تعداد مجوزهای شکار نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

تعداد مجوزهای شکار نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: مجوزهای شکار در قرق‌ها که امسال برای ۸۱ راس صادر شده از سال‌های گذشته کمتر است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ نشست خبری سازمان محیط زیست صبح امروز به صورت آنلاین برگزار شد. شهاب‌الدین منتظمی, مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش که از سخنرانان این نشست بود در رابطه با مجوزهای شکار در قرق‌های اختصاصی گفت: مجوزهای شکار در قرق‌ها که امسال برای 81 راس صادر شده از سال‌های گذشته کمتر است.

وی در رابطه با شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان توضیح داد: اکثر کانون‌هایی که این بیماری رواج پیدا کرده بود, در مناطق حفاظت‌شده قرار داشت و با وجود گستردگی کانون‌های شیوع بیماری نسبت به سال‌های گذشته, میزان تلفات کمتر از گذشته بود. برای سال آینده نیز واکسیناسیون کامل دام‌ها در دستور کار قرار گرفته است تا از شیوع مجدد این بیماری جلوگیری شود.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم درخصوص اهمیت کنترل جمعیت سگ‌های ولگرد, توضیح داد: با وجود اینکه سگ‌های ولگرد در گروه حیوانات وحشی دسته‌بندی نمی‌شوند, دشمن سرسختی برای تنوع زیستی و جامعه انسانی کشور محسوب می‌شوند و وزارت کشور و شهرداری‌ها که مسئول کنترل جمعیت آن‌ها هستند باید به این موضوع ورود کنند.

وی ادامه داد: علاوه بر انتقال بیماری از سگ‌ها به انسان و سایر جانوران حیات وحش, خطر دیگری که در رابطه با این موجودات وجود دارد, خطر آمیزش آن‌ها با گرگ‌ها و تولید جمعیت گرگاس است که بسیار خطرناک‌تر از معضل سگ‌های ولگرد است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست با اشاره به آنفلوانزای حاد پرندگان اضافه کرد: مدیریت این بیماری مستلزم همکاری سه دستگاه شامل سازمان دامپزشکی، وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست است. سخت‌ترین بخش این کار بر عهده ماست چرا که این گونه‌ها تلف می‌شوند و جمع‌آوری آن‌ها کار بسیار سختی است. لذا مجبور شدیم غذادهی دستی داشته باشیم تا از پراکندگی آن‌ها جلوگیری کنیم.

منتظمی در رابطه با تلفات پرندگان در تالاب میانکاله طی 2 سال گذشته اظهار کرد: سازمان دامپزشکان مرجع مقابله با تلفات سنگین ایجاد شده در پرندگان این منطقه است. امسال نیز نگرانی ما درباره شیوع بیماری میان پرندگان نه‌تنها کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است و کاهش آب میانکاله نیز نگرانی ما از تکرار این حادثه را بیشتر کرده است.

وی افزود: ما از طریق وزارت بهداشت و دامپزشکی پیگیر هستیم تا حوادث تلخ گذشته مانند قاچاق, جابجایی و بیماری پرندگان در این منطقه رقم نخورد و تلاش می‌کنیم تا ساز و کار بهتری برای وضعیت پرندگان در فریدونکنار ایجاد کنیم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با آخرین شرایط جفت‌گیری "ایران" و "فیروز" 2 فرد یوزپلنگ پارک ملی توران گفت: روز گذشته ما گزارشی از شروع علائم دوره فحلی این در 2 فرد یوزپلنگ دریافت کردیم و اگر اتفاق مثبتی رخ دهد, اطلاع‌رسانی خواهد شد.

منتظمی درباره مجوز شکار پرندگان گفت: مجوز شکار پرندگان به هیچ وجه در هیچ نقطه‌ای از کشور صادر نشده است. بخشی از شکار برای معیشت است اما علی‌رغم این موضوع، شکار پرندگان غیرقانونی است و هیچ مجوزی برای آن صادر نشده و نمی‌شود. اگر تخلفی در این زمینه صورت بگیرد هم با آن برخورد می‌شود.

وی همچنین با اشاره به حادثه‌ای که برای "باران", شامپانزه باغ وحش ارم رخ داد، گفت: "باران" تحت حفاظت سازمان نبود و پارک ارم درخواست انتقال "باران" به کنیا را داد. همه هماهنگی‌ها و پیگیری‌ها از طریق این باغ وحش انجام شد و سازمان مجوزها را صادر کرد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره مرگ شیر دریایی دلفیناریوم برج میلاد در باغ وحش صفادشت خاطرنشان کرد: صفادشت از مراکزی است که فاکتورهای استاندارد سازمان را دارد و مشکلی از نظر مدیریتی در این مرکز وجود ندارد. ما منتظر گزارشات مرگ شیر دریایی هستیم تا بتوانیم علت آن‌ را به شکل دقیق اعلام کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon