ورود شفافیت به مدارس غیردولتی/ فعالیت مدارس هیئت امنایی با اصل ۳۰ قانون اساسی مغایرت ندارد

ورود شفافیت به مدارس غیردولتی/ فعالیت مدارس هیئت امنایی با اصل 30 قانون اساسی مغایرت ندارد

سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با اشاره به اینکه در مدارس هیئت امنایی، هزینه‌های ناچیز از خانواده‌ها دریافت می‌شود، گفت: مغایرتی میان این مدارس با اصل ۳۰ قانون اساسی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد محمودزاده سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی در نخستین نشست خبری خود با رسانه‌ها در نشست خبری، درباره حقوق معلمان مدارس غیردولتی، گفت: قراردادهایی که با معلمان بسته می‌شود در طرح شفافیت مشخص خواهد بود و به حقوق ناچیز که به معلمان پرداخت می‌شود، کمک شود و برای سال‌های آینده به همان میزان 24 ساعت موظف سایر معلمان در آموزش و پرورش فعالیت کنند.

وی درباره نظارت بر شهریه مدارس غیردولتی مطرح کرد: نگاه ما به مدرسه غیردولتی هم غیردولتی و هم غیرانتفاعی است و موسس در کنار سودآوری باید به کیفیت‌بخشی هم توجه کند، با تصویب قانون مدارس غیردولتی در مجلس، 50 درصد شهریه را برای فوق‌برنامه‌ها جدا شده است و هزینه لباس و سرویس و اردو متفاوت خواهد بود و شهریه برای سال 1401در بحث یکسان‌سازی با توجه به خدماتی که مطرح است متناسب با فعالیت‌های آموزشی و تربیتی برآورد و ابلاغ می‌کنیم همچنین روند برای خانواده‌ها شفاف باشد تا از ابتدای سال بداند باید چقدر هزینه کند‌.

سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ادامه داد: مدارس در ابتدای ثبت‌نام، شهریه کامل را به خانواده‌‌ها نمی‌‌گویند و در طول مسیر فعالیت‌های آموزشی، شهریه‌هایی تعیین می‌شود و نارضایتی خانواده‌ها به همین دلیل است و در مسیر مدرسه شیشه‌ای ثبت درخواست، صدور مجوز، پرداخت شهریه، ثبت شکایت و رتبه‌بندی مدارس براساس رضایت اولیا انجام می‌شود، از سال 1401، شروع فعالیت ما بدین صورت خواهد بود.

محمودزاده همچنین گفت: در آموزش و پرورش با اجرای سند تحول که عدم اجرای آن موجب گلایه رهبر انقلاب شده است باید اهتمام کرد و ظرفیت‌های خوبی به‌ویژه در حوزه نیروی انسانی آموزش و پرورش دارد.

وی افزود: قرارگاه عدالتی و تربیتی مدنظر وزیر است که در حوزه سخت‌افزاری و نرم افزار شامل منابع انسانی و روش‌ها رونمایی می‌شود و ما هم برنامه‌هایی برای کیفیت‌بخشی به مدارس غیردولتی داریم.

سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ادامه داد: با اجرای طرح مهندسی کیفیت در مدارس غیردولتی با نشانگر ارزشیابی توصیف وضعیت موجود را داشته باشیم و اینکه به چه شیوه می‌توان از ظرفیت توسعه مشارکت‌های مردمی استفاده کرد.

محمودزاده همچنین گفت: هم‌اکنون یک میلیون و 800 هزار دانش‌آموز در مدارس غیردولتی و یک میلیون در مدارس هیئت امنایی در حال تحصیل هستند و مدارس هیئت امنایی فرصت مناسبی برای استفاده از مشارکت مردمی هستند.

استفاده از مشارکت خانواده‌های متقاضی هزینه‌کردن

وی اضافه کرد: در حوزه مدارس هیئت امنایی، سعی می‌کنیم خانواده‌های علاقه‌مند به هزینه کردن را با استفاده از فوق‌برنامه‌ها برای مشارکت در این حوزه داشته باشیم.

سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی ادامه داد: چالش هایی هم وجود دارد که در تلاشیم با برنامه‌ریزی منسجم آن ها را رصد و مدیریت کنیم. قانون شوراهای آموزش و پرورش تکالیفی را در زمینه آموزش و پرورش بر عهده 17 دستگاه گذاشته اما به علت نگاه بخشی و فقدان نگاه ملی تا امروز با الزام این قانون در همه حوزه‌ها مواجه نبودیم. البته برخی قوانین اجرایی شده و بند 13 ماده 8 قانون شوراها مبنی بر اختصاص بخشی از درآمد و سود خالص شرکت‌ها در لایحه بودجه آمده است که امید است عملیاتی شده و بخشی از فعالیت‌های آموزش و پرورش با این ظرفیت جدید تقویت شود.

محمودزاده همچنین تصریح کرد: قانون تأسیس و اداره مدارس غیردولتی به‌زودی در صحن مجلس مصوب می‌شود و با وجود شعار دولت مبنی بر عدالت محوری و شفافیت در حوزه شفافیت به‌ویژه در حوزه مدارس اقدام می‌کنیم‌ همچنین تلاش می‌شود افرادی که آماده ورود به حوزه مدارس غیردولتی هستند خیلی در پیچ و خم اداری برای موافقت با اصولی برای راه‌اندازی مدرسه باقی نمانند‌.

وی گفت: نظارت همگانی مردم بر مدارس و مراکز غیردولتی مدنظر است و امیدواریم تا پایان اسفند بتوانیم از طریق تحقق مدرسه شیشه‌ای نظارت همگانی و نظارت اولیا را داشته باشیم.

سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی عنوان کرد: برای توسعه فعالیت مدارس غیردولتی باید نگاه ویژه‌ای داشته باشیم و کمک‌های مالی و زمین در قالب صندوق حمایت در اختیار موسسان قرار بگیرد و در نظر داریم در کنار سودآوری، نگاه غیرانتفاعی هم داشته باشیم و خیلی به دنبال کسب سود نباشیم.

محمودزاده تصریح کرد: در برخی رشته‌های هنرستانی حتی امکان راه‌اندازی مدرسه دولتی به دلیل نیاز به تجهیزات خاص در آموزش و پرورش وجود ندارد و امیدواریم با حمایت از مدارس غیردولتی امکان راه‌اندازی هنرستان در رشته‌های کم‌هزینه تر وجود داشته باشد.

وی درباره آموزش ها در مدارس غیردولتی گفت: آموزش ها به صورت ترکیبی و حضوری است و دانش آموز سه روز هفته در مدرسه و سه روز در خانه است و با استفاده از نرم‌افزاری که وجود دارد،سه روزی که در خانه هستند نیز از آموزش معلم در کلاس درس بهره می‌برند.

توسعه مشارکت مردمی اینکه صرفا از مردم پول گرفته شود، نیست

محمودزاده در پاسخ به تسنیم درباره اینکه توسعه مدارس هیئت‌ امنایی با رویکرد توسعه مشارکت اجتماعی مردم ذیل اصل 30 قانون اساسی چگونه قرار است، اجرایی شود؟ گفت: قانون تمام وظایف را بر عهده آموزش و پرورش نگذاشته و قرار است برای ساحت‌های آموزشی و فوق برنامه‌ها، آموزش‌هایی را داشته باشیم و اجباری به حضور دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی و هیئت امنایی نیست.

وی ادامه داد: آموزش رایگان برای تمام افرادی که علاقه‌مند به حضور در مدارس دولتی هستند، محقق می‌شود و حتی در روستاها برای یک دانش آموز ،یک معلم داریم. در مدارس هیئت امنایی بخشی از مشارکت‌ها را با خانواده‌ها داشته باشیم و فعالیت‌های فوق برنامه یا کلاس‌های زبان با همراهی خانواده‌ها در مدارس غیردولتی یا هیئت امنایی رخ دهد یا اگر به دنبال مشارکت و مدرسه محوری هستند تلاش می‌کنیم در مدارس هیئت امنایی با دریافت هزینه‌های ناچیز از اولیا در قالب فوق برنامه انجام می‌شود و مغایرتی میان این با اصل 30 قانون اساسی وجود ندارد.

تأکید وزیر برای حضور کامل معلمان در مدارس

محمودزاده گفت: هفته گذشته تأکیدی را از وزیر داشتیم که معلمان و کادر مدارس به طور 100 درصد در مدارس حضور پیدا کنند و اگر اینگونه باشد، آموزش حضوری جریان می‌یابد و به تدریج آموزش‌ها و فعالیت‌های فوق‌برنامه حضوری می‌شود.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران