چرا قزاقستان از "سازمان پیمان امنیت جمعی" درخواست کمک کرد؟

چرا قزاقستان از "سازمان پیمان امنیت جمعی" درخواست کمک کرد؟

بحران اخیر در قزاقستان در دوره استقلال این کشور بی سابقه بود به طوریکه رئیس جمهور مجبور شد از سازمان پیمان امنیت جمعی درخواست کمک فوری کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، آشوب و بحران در قزاقستان که از روز یکشنبه هفته گذشته 12 دی ماه در پی افزایش دو برابری سوخت ال پی جی در استان مانگستائو آغاز شده و در روزهای سه شنبه و چهارشنبه کل این کشور از جمله آلماتی را در بر گرفته بود بنا بر گفته مقامات امنیتی و سیاسی این کشور تحت کنترل در آمده است.

دولت قزاقستان برای فائق آمدن بر این آشوب که طی دوره استقلال این کشور بی سابقه عنوان شده است، مجبور به درخواست کمک از سازمان پیمان امنیت جمعی شد که در راس آن روسیه قرار دارد و این سازمان نیز بلافاصله به خواسته قاسم جومارت توکایف پاسخ مثبت داده و نیروهای حافظ صلح خود که حدود 3500 نفر بودند(روسیه 3 هزار نفر، تاجیکستان 200 نفر، قرقیزستان 150 نفر، ارمنستان 100 نفر) را به قزاقستان اعزام کرد.

وظیفه این نیروها حفاظت از اماکن و تاسیسات حیاتی و مهم قزاقستان بود و روند مقابله با آشوبهای خیابانی و درگیری با آشوبگران تنها بر عهده نیروهای امنیتی و پلیس قزاقستان بود.

هر چند این بحران در حال حاضر فروکش کرده است، اما به منظور بررسی ابعاد آن، چرایی شکل گیری، چرایی ورود نیروهای سازمان امنیت جمعی، موضع گیری قابل تامل آمریکا و اتحادیه اروپا، روسیه و چین و نیز احتمال شکل گیری آشوب های اینچنینی در آینده قزاقستان، گفتگویی با امید رحیمی کارشناس مسائل آسیای میانه داشتیم که مشروح آن از نظر خوانندگان می گذرد.

 

کشور قزاقستان , کشور روسیه ,

 

 

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon