تنش آبی در دومین استان پرآب کشور/ برخی روستاهای آذربایجان غربی در روز فقط ۲ ساعت آب دارند
گروه استانها _ کاهش نزولات جوی در سالیان اخیر علاوه بر مشکلات متعددی همانند فرونشست زمین و کاهش محصولات کشاورزی، سبب مشکلاتی در تامین آب شرب به ویژه در مناطق روستایی آذربایجانغربی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، خشکسالیهای چند ساله اخیر علاوه بر بروز مسائل مختلفی همچون فرونشست زمین و خشکی اراضی کشاورزی و خسارت به کشاورزان در برخی مناطق، سبب تنش آبی در برخی روستاهای سطح آذربایجانغربی شده است.
هماکنون برخی روستاییان با مشکلات عدیدهای از لحاظ تامین آب شرب سالم مواجه بوده و مجبور به ترک محل زندگی خود و مهاجرت به مناطق شهری شدهاند و از سوی دیگر این مشکلات، مسئولان را بر آن داشته که برخی سدهای نیمهکاره استان را تکمیل کنند تا با این راه بتوانند مسائل مربوط به دسترسی به آب شرب اهالی روستا را حل کنند.
مشکلات مربوط به تنش آبی در آذربایجانغربی نیز علاوه بر روستاهای مرکز استان، مناطق شمالی و جنوبی آذربایجانغربی را در برگرفته تا جایی که در شمال استان با توجه به مشکلات تامین آب شرب در روستاهای محال رودخانه نازلو، انزل و کهریز و قرهباغ ارومیه، سبب شده که بسیاری از اهالی روستاها به مناطق شهری کوچ کنند و در نتیجه توجه خاصی برای احداث سد نازلو در افق سال 1410 شود.
باید آب آشامیدنی 141روستای مهاباد تامین شود
همچنین در جنوب استان نیز شاهد مشکلات آبی هستیم تا جایی برای حل این مشکلات، اخیرا نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی با وزیر نیرو دیدار داشته و اختصاص اعتبارات بیشتر برای سرعت بخشیدن به پروژه عظیم تأمین آب آشامیدنی 141 روستای مهاباد از طریق تصفیه خانه قدیم را خواستار شده است.
جلال محمودزاده همچنین بر تأمین اعتبار سیستم دفع فاضلاب دو روستای الحاق شده سیدآباد و خانقاه به شهر تاکید کرده و خواستار تخصیص اعتبار حفر سه حلقه چاه آب شرب به منظور تأمین آب شرب مجتمع ١٨ روستایی گلینان و شهر خلیفان شده است.
برخی روستاها در طول شبانهروز تنها 2 ساعت آب دارند
از سوی دیگر نماینده مردم ماکو، شوط، چالدران و پلدشت در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشته که یکی از مطالبات جدی مردم شهرستان شوط احداث سد فشل بود و وزیر نیرو باید این مطالبه به حق مردم را مورد توجه قرار دهد.
محمد علیپور تصریح کرد: حتی روستاهای محال قرهقویون شهرستان شوط و روستاهای بخش ارس شهرستان پلدشت در 24 ساعت شبانه روز فقط 2 ساعت آب دارند و بنابراین وزارت نیرو باید برای سال آینده اقدامات جدی برای تامین آب این مناطق داشته باشد.
باید سدهای الند و قطور خوی برای تامین آب شرب روستاییان احداث شود
اخیرا مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با اشاره به مشکلات آب شرب 106 روستای شهرستانهای چایپاره، پلدشت و شوط و 20 روستای شهرک ارس در شمال استان تصریح کرد: باید بخشی از تخصیص آب شرب از محل سد آق چای را به این مناطق اختصاص داده و مطالعات سدهای الند و قطور خوی به موقع به پایان رسیده و این سدها برای تامین آب شرب سالم، به موقع احداث شوند.
یاسر رهبردین همچنین از سد شهرچایی ارومیه به عنوان اصلیترین منبع آب شرب شهر ارومیه نام برده و اظهار داشته که این سد در سال تنها 60 درصد آب مورد نیاز را تامین کرده و بقیه آب مورد نیاز از طریق چاههای آب تامین میشود.
وی افزود: همچنین با توجه به کاهش نزولات جوی و ذخایر برفی در سال 1400، باید مطالعات طرح آبرسانی به شهرستان پیرانشهر و روستای واقع در مسیر آبرسانی در جنوب آذربایجانغربی انجام و برای جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی و کسری آبخوان در برنامه منابع و مصارف، سد سیلوه گنجانده شود.
انتهای پیام/ش