آخرین اخبار امیکرون در ایران | ناقلان بدون علائم را جدی بگیریم / خوشه‌های خانوادگی نگرانی اصلی پیک ششم + نقشه و جدول

آخرین اخبار امیکرون در ایران | ناقلان بدون علائم را جدی بگیریم / خوشه‌های خانوادگی نگرانی اصلی پیک ششم + نقشه و جدول

گروه استان‌ها ـ در شرایطی روند افزایشی نرخ ابتلای ویروس امیکرون نگران کننده شده که کارشناسان براین باورند در شرایط فعلی نباید ابتلای خانوادگی را نادیده گرفت چون خوشه‌های خانوادگی می‌تواند در پیک ششم بحران آفرین باشد.

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، براساس آمارهای رسمی روند افزایشی نرخ ابتلای روزانه آنهم زیر سایه فعالیت زیرپوستی ویروس جهش یافته آفریقایی در کشورمان همچنان ادامه دارد و این روند نگرانی‌های تازه‌ای در میان کارشناسان بهداشت و درمان ایجاد کرده است چون معتقدند قدرت سرایت بسیار بالای امیکرون و البته عادی انگاری مردم پاشنه آشیل مدیریت بحران در پیک بعدی است.

در این زمینه کارشناسان براین باورند که اگرچه در ظاهر ویروس امیکرون بیماری سبک‌تر و کم علائم‌تری ایجاد می‌کند اما نباید فراموش کرد که قدرت سرایت بالا و افزایش تصاعدی نرخ ابتلا در نهایت می‌تواند بار سنگین و غیرقابل کنترلی برای سیستم بهداشت و درمان شناخته شود.

این گروه با اشاره به آخرین گزارش کمیته تحقیقات و اخلاق کووید 19 درباره ویروس امیکرون تاکید می‌کنند بطور کلی این ویروس جهش یافته به دو دلیل قدرت سرایت بالا و ناشناخته بودن در مجامع بین‌المللی جزو ویروس‌های نگران کننده طبقه بندی شده و می‌تواند درصورت بی‌توجهی به فعالیت آن یکباره مشکلات عمده‌ای در سراسر جهان ایجاد کند که البته نشانه‌هایی از آن در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی دیده می‌شود.

کارشناسان همچنین براین باورند ویروس امیکرون با توجه به تجمع گسترده در بخش فوقانی دستگاه تنفسی فرد مبتلا قدرت بالای سرایت خود را ایجاد کرده و به همین دلیل در تماس‌ فرد به فرد تا 4 برابر سریعتر از انواع قبلی ویروس کرونا قابلیت سرایت داشته و می‌تواند در کمترین زمان ممکن نرخ ابتلای روزانه را دستخوش تغییرات معناداری کند و تهویه هوای مناسب و البته دوری از هرگونه تجمع در محیط‌های بسته مثل اتاق‌ادارات، سیستم حمل و نقل عمومی، منازل و ... کم هزینه‌ترین راهکار برای انتقال بیماری به دیگران است.

به گفته کارشناسان بهداشت و درمان این قابلیت ویروس باعث می‌شود که درصورت ورود و فعالیت ویروس جهش یافته به کلان‌شهرها و البته شهرهای صنعتی شاهد افزایش قابل توجه بیماری در دوره‌ای کوتاه مدت باشیم چون نرخ جابه‌جایی و تجمع افراد در این شهرها بسیار بالاتر از روستاها و شهرستان‌های کم جمعیت است بنابراین لازم است ستاد ملی مقابله با کرونا برای مدیریت هرچه کم‌هزینه‌تر ویروس در شرایط فعلی زمینه جلوگیری از جابه‌جایی جمعیت در این شهرها را ایجاد کند.

این درحالی است که نگرانی واقعی زمانی ایجاد می‌شود که گزارش یاد شده نشان می‌دهد تنها 70 درصد از مبتلایان به ویروس جهش یافته آفریقایی دارای علائم مشخصی از بیماری هستند که باعث می‌شود فرد مبتلا نسبت به رعایت پروتکل ها دقت‌نظر بیشتری داشته باشد و 30 درصد از افراد براساس تحقیقات انجام شده در اروپا نه تنها علائمی ندارند بلکه اصولا فکر نمی‌کنند که به ویروس آلوده شده‌اند و زندگی روزمره خود را ادامه می‌دهند که این گروه می‌توانند همانند بمب ساعتی در مجامع به‌خصوص شهرهای صنعتی عمل کرد و مشکلات را دو چندان کنند.

به گفته محققان در تحقیقات اروپایی گروه 30 درصدی بیماران بدون علائم در واقعیت عامل اصلی ایجاد خوشه‌های بیماری در میان همکاران و البته خانواده هستند و این روند زنجیره‌ای از انتقال را در جامعه ایجاد می‌کند که نهایتاً به یک اپیدمی نگران کننده تبدیل خواهد شد.

در این زمینه آژانس بهداشتی انگلستان رسماً اعلام کرده است شدت بیماری‌زایی امیکرون اگرچه اطلاعات بسیار محدود است. اما در مجموع علائم بالینی این نوع ویروس خفیف‌تر از سایر واریانت‌های کرونا است؛ به صورتی که میزان بستری شدن ناشی از ابتلا به امیکرون تقریباً 23 درصد کمتر از نوع "دلتا" است ولی نکته اصلی اینجاست که میزان ابتلا در میان کودکان و نوجوانان در نوع امیکرون هیچ تفاوتی با بزرگسالان ندارند بنابراین کل جامعه در خطر ابتلا هستند و همین امر می‌تواند درصورت غلبه ویروس در جامعه به کابوسی جدی برای نظام بهداشت و درمان منطقه شناخته شود.

دز یادآور تعیین کننده نتیجه است

از سوی دیگر همین مجموعه تحقیقاتی درباره اهمیت واکسناسیون در دوره فعالیت ویروس جهش یافته آفریقایی رسماً اعلام کرده: اثر بخشی واکسن‌ها 25 هفته پس از تزریق دز دوم در مقابل واریانت امیکرون نسبت به واریانت دلتا به شکل معناداری کمتر است (کمتر از 10 درصد) اما با تزریق دز یادآور یا همان تقویتی اثربخشی واکسن‌ها در مقابل واریانت نوظهور امیکرون بین 70 تا 75 درصد افزایش خواهد یافت.

همچنین تاکید محققان در این مجموعه براین است که اصولا تکمیل واکسیناسیون با دُز یادآور می‌تواند نهایتاً منجر به کمتر شدن شدت بیماری و همچنین نیاز به بستری بیماران در مراکز درمانی خواهد شد که مستقیم بر نرخ موارد فوتی ناشی از بیماری موثر است و به همین دلیل  تعیین کننده هزینه پیک ششم در آینده تعداد موارد تکمیل واکسیناسیون با دُز یادآور است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

آمارها چه می‌گویند؟

به‌هرحال اکنون براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت ویروس جهش یافته آفریقایی در ایران فعال شده است و رفته رفته با افزایش فعالیت خود سطح نگرانی‌ها را در جامعه افزایش داده است. به همین دلیل برای تصمیم گیری دقیق و همچنین رسیدن به ارائه فهرست محدودیت‌ها یا شیوه‌های مقابله توجه به آمارها و تجزیه  و تحلیل دقیق آنها می‌تواند نقش کلیدی و موثری داشته باشد.

در این زمینه بررسی آمارها از ابتدای هفته جاری یعنی 18 تا 21 دی‌ ماه 1400 براین واقعیت تاکیددارد که روند صعودی نرخ ابتلا جهشی قابل توجه یعنی 179 درصد داشته و به دنبال این روند نرخ موارد بستری هم 73.8 درصد صعود  را به خود اختصاص داده است.

اما در نیمه دیگر اعداد و ارقام مربوط به وضعیت همه‌گیری در شرایط فعلی رسیدن به این موضوع است که میزان انجام تست‌های روزانه به هیچ عنوان متناسب با شرایط نیست چون از ابتدای دوره مورد نظر تا آخرین آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت می‌بینیم مجموعا 245460 مورد آزمایش یا همان تست کرونا انجام شده است که اگر به عدد 4 یعنی دوره مورد نظرمان تقسیم کنیم تنها میزان تست‌های روزانه 61365 مورد است که به گفته کارشناسان هیچ تناسبی با شرایط فعلی ندارد.

از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که به گفته کارشناسان راهکار تعیین کننده در مدیریت کم هزینه پیک ششم تکمیل فرآیند واکسیناسیون با دز یادآور یا همان دُز سوم است ولی در این زمینه هم می‌بینیم سطح تکمیل واکسیناسیون ایران آنطور که لازم است نبوده و همین امر می‌تواند مشکل آفرین باشد چون هم اکنون کمی بیشتر از یازده میلیون نفر در این زمینه اقدام کرده‌اند به صورتی که در ابتدای دوره یعنی شنبه گذشته تعداد  کل افرادی که دز سوم واکسن خود را دریافت کرده‌ بودند رقم 9841553 نفر بوده و روز گذشته هم این گروه 11045991 ثبت شده است.

استان بوشهر/ 9 مورد تایید شده امیکرون

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر، با بیان اینکه اکنون استان از نظر شیوع ویروس کرونا در بهترین شرایط قرار دارد اظهار داشت: در دی ماه تاکنون 284 نفر مبتلا به این ویروس شناسایی شده‌اند اما این شرایط ثابت نیست و متغیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه 90 درصد مردم استان نوبت اول واکسن کرونا دریافت کرده‌اند گفت 80 درصد جمعه بالای 12 سال استان بوشهر نوبت دوم واکسن کرونا تزریق و 20 درصد از مردم استان نسبت به تزریق نوبت سوم واکسن کرونا اقدام کرده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر به سویه اومیکرون  پرداخت و گفت: شواهد نشان می‌دهد سویه اومیکرون به تدریج جایگزین گونه کرونا دلتا می‌شود و نگرانی کادر بهداشت و درمان این است که این ویروس گسترش یابد.

وی با اشاره به رنگ‌بندی کرونایی و امکان تغییر آن تأکید کرد: بر اساس پیش بینی‌ها اواخر بهمن رنگ‌بندی کرونایی استان‌ها تغییر می‌کند و آبی کرونایی نارنجی و قرمز می‌شود.

کشمیری با بیان اینکه نتیجه تست 9 نفر از افراد مشکوک به سویه جدید کرونا مثبت قطعی اعلام شده است افزود: سرعت سرایت‌پذیری سویه اومیکرون چند برابر سویه‌های دیگر کرونا است و نمونه 4 بیمار مشکوک دیگر به این سویه برای بررسی به تهران ارسال شده است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در حال حاضر، 48 بیمار در بیمارستان‌های این استان تحت درمان قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از بستری 15 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: اکنون 4 بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار دارند و یک نفر در وضعیت حاد این بیماری است.

وی، تداوم روز‌های بدون فوتی کرونا در بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: شمار جان‌باختگان کرونا در استان بوشهر همان 2 هزار و 35 نفر است.

استان سمنان/ بستری 8 بیمار جدید مبتلا به کرونا 

کامران قدس رئیس دانشگاه علوم پزشکیاستان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگاران پیرامون آخرین آمار شیوع بیماری کرونابیان داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کروناتاکنون 50 هزار و 477 مورد مثبت بیماری کرونابر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ستان سمنان شناسایی شده‌اند.

وی تصریح کرد: در 24 ساعت گذشته (از بیست و یکم الی بیست و دوم دی‌ماه امسال) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، هشت بیمار مثبت جدید مبتلا به کووید-19 در شهرستان تابعه دانشگاه و در مراکز درمانی بستری شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان کرد: بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کروناتاکنون به 10 هزار و 893 نفر رسیده است و 39 هزار و 584 بیمار نیز به صورت سرپایی شناسایی شدند.

قدس ادامه داد: کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید 19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه به 9 هزار و 770 نفر رسید.

وی با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به سویه جدیدکرونا به نام امیکرون در استان سمنان ثبت و گزارش نشده است گفت: در حال حاضر تمامی هشت شهرستان استان سمنان به لحاظ شیوع ویروس کرونا در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند و قطعاً تثبیت این شرایط به رعایت پروتکل‌های جدی‌تر بهداشتی نظیر زدن ماسک و رعایت فاصله‌گذاری‌های فیزیکی و اجتماعی و دیگر نکات بهداشتی وابسته است.

استان خراسان رضوی/ تمامی مسافران خارجی در مشهد مقدس به لحاظ سویه‌های کرونا آزمایش می‌شوند

علی اصغر انجیدنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: از همه مسافران خارجی توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، "تست رپید"  انجام می‌شود و افراد مشکوک و مشکل دار تحت قرنطینه قرار می‌گیرند.

وی افزود: با درگیری اکثر کشورهای دنیا از نوع سویه اومیکرون از هفته‌های قبل اقدامات مختلفی در خصوص پیشگیری از ورود به موج ششم  انجام شده است که کنترل ورودی‌های شهر مشهد از دسته اقدامات انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر بحث بیماریابی و تست‌های انجام شده از اطرافیان مبتلایان به کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور چشمگیری افزایش یافته است، به طوریکه شاخص تعداد افراد رهگیری در مناطق زیر پوشش این دانشگاه از متوسط کشوری بالاتر است.

دبیر قرارگاه مدیریت کرونا دراستان خراسان رضوی افزود: نظارت جدی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین صنوف، مدارس و همه گروه‌ها، تداوم فعالیت مراکز منتخب کرونا که برخی از آنان به صورت شبانه روزی دایر هستند، پیش بینی افزایش تخت‌های بستری و ارتقای کیفیت درمان، گسترش مراکز تشخیصی کرونا شامل فراهم شدن انجام رپید تست در 47 درمانگاه خصوصی و کلیه آزمایشگاه‌ها  از اقدامات مورد تاکید بوده است.

استان هرمزگان/ آمار ابتلا به امیکرون در استان در حال افزایش است

فاطمه نوروزیان در تشریح آخرین وضعیت سویه جدید امیکرون در استان هرمزگان اظهار داشت: تاکنون آمار اعلام شده رسمی امیکرون در هرمزگان 122 مورد است.

وی افزود: اما این رقم ثابت نبوده و قطعا آمار امیکرون در استان هرمزگان در حال افزایش است و آمارهای جدید که از سوی وزارت بهداشت اعلام خواهد شد وضعیت جدید بیماری در استان را تشریح خواهد کرد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ما تقریبا روزانه در سطح استان موارد ابتلا به امیکرون را شناسایی می‌کنیم و می‌توان گفت دیگر آمار ابتلا 122 مورد نیست و افزایش دارد.

وی تصریح کرد: در مورد اینکه این آمار چه میزان است باید منتظر باشیم تا وزارت بهداشت آن را اعلام کند اما آن چیزی که اهمیت دارد تاکید بر افزایش بیماری و شیوع آن در استان است.

نوروزیان گفت: در این رابطه تنها می‌توان از مردم خواست موارد بهداشتی و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و استفاده از ماسک را از یاد نبرند.

وی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر آنچه مهم است اهتمام هم استانی‌ها به تزریق دز سوم واکسن کرونا است، انتظار داریم مردم نسبت به این کار اقدام کرده و خود را در برابر بیماری مصون کنند.

استان قزوین/ نرخ ابتلا به امیکرون 2 برابر شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش 100 درصدی موارد قطعی ابتلای به کرونای امیکرون در استان خبر داد و اظهار داشت: در 24 ساعت اخیر آمار مبتلایان به کرونای امیکرون به 4 نفر رسید که در مقایسه با روز گذشته 2 نفر افزایش پیدا کرده است.

جلال رحمانی با اشاره به افزایش 137.5 درصدی نرخ ابتلای کرونایی روزانه در استان اضافه کرد: در شبانه‌روز گذشته در مجموع 38 مورد ابتلای به کرونای جدید در استان قزوین گزارش شد که این آمار نسبت به روز گذشته 22 نفر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین در 24 ساعت اخیر 42 بیمار کرونایی جدید به دلیل علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 27.3 درصد افزایش پیدا کرده و 9 نفر بیشتر از روز گذشته بوده است.

رحمانی همچنین از افزایش 67 درصدی آمار بیماران بدحال خبر داد و گفت: در حال حاضر 5 بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان قزوین زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش 2 نفر بیشتر شده است. با این حال در شبانه‌روز اخیر هیچ موردی از فوت کرونایی در استان قزوین نداشتیم.

معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین در ادامه به کاهش 17.5 درصدی نرخ بهبود کرونایی در استان اشاره کرد و افزود: در شبانه‌روز گذشته 33 بیمار کرونایی با علائم قطعی نقاهت از بیمارستان‌های استان قزوین مرخص شدند که این آمار از روز گذشته 7 نفر کمتر است.

رحمانی از افزایش 6 درصدی آمار مجموع بستری‌های کرونایی فعلی خبر داد و گفت: در حال حاضر 142 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز قبل 8 نفر افزایش پیدا کرده است.

استان فارس/ تمامی موارد مشکوک به امیکرون در استان قرنطینه و پایش می‌شوند

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و 860 هزار و 926 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده، 514 هزار و 351 بیمار مثبت شناسایی شده است.

از مجموع تست‌های انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون، یک میلیون و 579 هزار و 290 تست تشخیصی مولکولی بوده که 449 هزار و 987 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون 281 هزار و 636 مورد تست سریع انجام شده و 64 هزار و 364 بیمار مثبت شناسایی شده است.

با بستری 82 بیمار جدید طی 24 ساعت گذشته، هم اکنون 395 بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد، 72 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش‌های ICU، مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

در 24 ساعت گذشته سه هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و 435 نفر رسید.

همچنین از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون 505 هزار و 395 هم استانی مبتلا به کووید19 بهبود یافته که از بیمارستان‌ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده‌اند.

در حال حاضر مجموع تعداد دز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دز، به 6 میلیون و 878 هزار و 304 دز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 252 هزار و 52 دز نوبت اول، دو میلیون و 956 هزار و 388 دز نوبت دوم و 669 هزار و 864 دز نوبت سوم واکسن بوده است.

سید وحید حسینی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تایید و شناسایی 11 مورد امیکرون در استان فارس اظهارداشت: بیماران مشکوک به امیکرون پایش و آزمایشات برای تایید به تهران ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت مناسبی داریم اما ضمانتی برای ادامه این شرایط وجود ندارد، افزود: باید حساسیت و آمادگی را در جامعه نگه داریم و برای 2 - 3 هفته آینده منتظر یک پیک درباره امیکرون هستیم. 

حسینی با بیان اینکه سویه امیکرون، سرایت‌پذیری بیشتری دارد و به سرعت رشد می‌کند، بیان کرد: در این سویه عوارضی که منجر به بستری شود زیاد نیست اما عوارض مزمن آن زیاد است.

استان کردستان/ شمار مبتلایان به سویه امیکرون در استان به 4نفر رسید

بهروز اخوان صبح امروز در ارتباط مجازی با خبرنگاران از شناسایی 3 مورد جدید ابتلا به امیکرون در استان خبر داد و اظهار داشت: هم‌اکنون شمار مبتلایان به این سویه جدید کرونا در کردستان با یک نفر قبلی به 4 نفر رسید.

وی افزود: از این تعداد 3 مورد مربوط به سنندج و یک مورد آن در بیجار گزارش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه در شرایط کنونی برای جلوگیری از بروز خیزهای بعدی کرونا، باید علاوه بر تزریق واکسن، توصیه‌های بهداشتی را نیز به شدت رعایت کرد، تصریح کرد: مردم همچنان باید مواردی مانند استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی، شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون را به دقت رعایت کنند.

وی گفت: همچنین تزریق دز سوم واکسن و تهویه هوای محیط در اماکن سربسته مثل ادارات و مدارس توصیه می‌شود.

اخوان هشدار داد: هر چند هنوز وارد خیز ششم بیماری کرونا نشده ایم، اما اگر اقدامات لازم و پیشگیرانه انجام نگیرد، این اتفاق دور از انتظار نخواهد بود.

وی با نگرانی از عادی انگاری در سطح جامعه اظهار داشت: در صورت زیاد شدن مبتلایان به امیکرون، تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها نیز افزایش می‌یابد لذا هدف ما پیشگیری قبل از درمان است تا بتوانیم از سرعت انتشار ویروس و افزایش شمار مبتلایان و مرگ و میرها جلوگیری کنیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطر نشان کرد: مانند واریانت‌های قبلی، این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا می‌تواند به گسترش بیماری دامن بزند و سیستم‌های بهداشتی را تحت فشار قرار دهد.

اخوان یادآور شد: راهکار برون رفت از بحران کرونا، پوشش گسترده واکسیناسیون و تکمیل سه دز و رعایت مستمر شیوه‌نامه‌های بهداشتی است.

استان آذربایجان غربی /  هفته آینده سویه غالب در منطقه اومیکرون است

سید جلیل موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه در حال حاضر همان یک مورد ابتلا به اومیکرون در استان قطعی است اظهار داشت: اما سویه اومیکرون در شهرهایی مانند تهران و اصفهان رو به افزایش است.

وی تصریح کرد: هم اکنون قدرت تشخیص کیت‌های پی‌سی آر در رابطه با اومیکرون کم است و این کیت تولیدی تاکنون توسعه نیافته و استان‌ها دسترسی به آن ندارند و از سوی دیگر دیروز یک خانواده ایرانی که از امارات بازگشته بودند با علائم سرماخوردگی ساده مبتلا به اومیکرون شده بودند.

دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه هم اکنون کرونا ار نوع دلتا و اومیکرون در کشورمان رو به افزایش است گفت: حتی در کشور همسایه یعنی ترکیه نیز 64 درصد تست‌های پی‌سی آر از نوع سویه اومیکرون است و پیش‌بینی می‌شود که پس از یک هفته، سویه غالب در استان نیز همان باشد.

وی بیان کرد: در این شرایط توصیه اصلی به مردم تکمیل واکسیناسیون است و آنهایی که تاکنون واکسن دریافت نکرده‌اند حتما برای دریافت واکسن مراجعه کرده و سایر افراد نیز واکسیناسیون خود را در سه نوبت تکمیل کنند و از سوی دیگر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، شستن دستان و فاصله‌گذاری اجتماعی لازم و ضروری است.

موسوی گفت: هر کس علائم سرماخوردگی داشته باشد تشخیص اولیه برای وی، بیماری کویید 19 است و توصیه می‌شود حداقل به مدت 10 روز در قرنطینه باشند تا به افراد سالم سرایت نکند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون وضعیت فوتی‌ها و بستری‌های کرونا در استان کاهش یافته است اظهار داشت: در مجموع وضعیت در کل استان در ثبات قرار دارد.

دبیر قرارگاه دانشگاهی کنترل و مدیریت کرونا در آذربایجان‌غربی گفت:وزارت بهداشت اخیرا اظهار داشته که کیت تشخیص اومیکرون به اندازه کافی تولید شده و احتمالا در روزها و یا در هفته آینده در سطح کل استان باشد اما فعلا نمونه‌های موردنظر، برای تایید نهایی به شهرهای تهران و تبریز ارسال می‌شود.


وی در ادامه با اشاره به درصد گروه سنی مبتلا به کروناویروس در استان بیان کرد:  تاکنون 3.4 درصد مبتلایان در گروه سنی زیر 14 سال، 75.1 درصد بین 15 تا 54 درصد و 21.5 درصد بیش از 55 سال سن داشته اند.

موسوی همچنین با اشاره به پوشش تزریق واکسن 12 سال به بالا در کل استان اظهار داشت: در این راستا نیز تاکنون 89.7 درصد افراد دوز اول، 78.5 درصد دوز دوم و 13.1 درصد افراد واجد شرایط دوز سوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

استان یزد/ 177 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های یزد بستری هستند

ابراهیم سلمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد در ارتباط با وضعیت کرونایی استان یزد اظهار داشت:  در حال حاضر، 177 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند.

وی با اشاره به ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی ادامه داد: از این تعداد، 53 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) یزد افزود: در شبانه روز گذشته، 46 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند.

وی گفت: در حال حاضر شهرستان‌های مهریز، بافق و ابرکوه در وضعیت زرد کرونایی و سایر شهرستان‌ها در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.

سلمانی بر لزوم جدیت در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و همچنین دریافت دز سوم واکسن توسط هم استانی‌ها تاکید کرد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا , واکسن برکت ,

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon