جمعیت آهو بومی جبیر پارک ملی دریایی نایبند استان بوشهر افزایش یافت

جمعیت آهو بومی جبیر پارک ملی دریایی نایبند استان بوشهر افزایش یافت

گروه استان‌ها - معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان بوشهر از اجرا طرح احیا و پرورش جبیر در پارک ملی دریایی نایبند استان خبر داد و گفت: این طرح در سطح ۱۰۰ هکتار اجرا و جمعیت آهو بومی جبیر این پارک افزایش یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، یکی از ظرفیت‌های مهم استان ساحلی بوشهر زیست انواع حیات وحشت دریایی، ساحلی و خشکی است که در این راستا این استان هر ساله میزبان انواع پرندگان در فصل زمستان و بهار است.

یکی از مناطق مهم حفاظت شده استان بوشهر پارک ملی دریایی نایبند است که در آن انواع جانوران و گیاهان نادر و کمیاب زیست و رشد می‌کند.

پارک ملی دریایی نایبند با مساحت 46 هزار هکتار در نزدیکی عسلویه قرار دارد که درختان حرا و انواع جانواران حیات وحش شامل جبیر، انواع پرندگان، دلفین، نهنگ، مرجان‌ها، لاک‌پشت درختان مانگرو از گونه‌های ارزشمند این پارک دریایی است.

بر اساس آمارها گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر در پارک ملی دریایی نایبند وجود دارد و با سرد شدن هوا پرندگان برای زمستان‌گذرانی به نقاط خوش آب و هوای استان بوشهر از جمله نایبند مهاجرت می‌کنند.

معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان بوشهر باتأکید بر حفاظت و صیانت از جانواران و گونه‌های گیاهی اظهار داشت: در این راستا برای جلوگیری از انقراض گونه‌های جانوری و گیاهی، طرح پرورش جبیر در پارک ملی دریایی نایبند اجرا شده است.

غلامرضا فقیه با اشاره به اینکه طرح پرورش جبیر در پارک ملی دریایی نایبند در سطح 100 هکتار اجرا شده است خاطر نشان کرد: پارک ملی دریایی نایبند دارای 46 هزار هکتار مساحت است که 18 هزار هکتار آن خشکی و مابقی دریایی است که طرح پرورش جبیر در سطح 100 هکتار منطقه خشکی اجرا شده است.

وی با بیان اینکه گونه جبیر در نایبند رو به نابودی بود خاطر نشان کرد: از 8 عدد جبیر اکنون به بیش از 51 گونه رسیده است که بر اساس برنامه‌ریزی قرار است این حیوانات در سطح نایبند رهاسازی شوند.

معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان بوشهر با به سرشماری جبیر در پارک ملی دریایی نایبند شهرستان عسلویه افزود: طی روال هر ساله سرشماری جبیر در سایت 100 هکتار اجرا شد و در این سرشماری از روش ترانسکت خطی و با استفاده سایر ابزارها مانند دوربین چشمی، تلسکوپ و پهپاد انجام شد.

فقیه بیان کرد: تعداد شمارش شده جبیر حداقل 51 راس تعیین شد که در چند ماه آینده برنامه رها سازی در طبیعت اجرا می‌شود.

وی از عملیات آمار برداری از جمعیت هوبره در مناطق زیست محیطی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: این عملیات طی نیمه دوم آذر و تا نیمه نخست دی ماه اجرایی شد.

معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه هوبره از جمله پرندگان ارزشمندی است که در خطر انقراض قرار دارد افزود: شکار و صید هوبره ممنوع است و حفاظت از گونه مذکور در زیستگاه‌های آن در استان با تمرکز بیشتری در حال انجام است.

فقیه اضافه کرد: در اجرا عملیات آمار برداری در زیستگاه‌های هوبره حداقل 75 قطعه از این پرنده در زیستگاه‌های استان بوشهر مشاهده شد.

انتهای پیام/190/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon