رئیس بنیاد شهید در خرمآباد: ۳۰۰ هزار نفر از جامعه ایثارگری کشور بیکار هستند
گروه استانها- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت: سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر ظرفیت استخدام کشور است که از این میزان حدود ۸ تا ۱۰ هزار نفر سهمیه ما میشود در حالی که ما نزدیک ۳۰۰ هزار نفر طالب شغل داریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، امیرحسین قاضیزاده هاشمی امشب در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان لرستان ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی و امام شهدا اظهار داشت: امیدواریم در این دو روزی که در خدمت مردم شریف استان لرستان هستیم بتوانیم به وضعیت خانوادههای ایثارگران و موضوعات بنیاد شهید رسیدگی کنیم.
وی افزود: عزم دولت سیزدهم که در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری هم مورد تاکید قرار گرفت بررسی مسائل و مشکلات از نزدیک است که در این راستا نهمین سفر استانی ما در بنیاد شهید و امور ایثارگران است چند موضوع را در این سفرها دنبال میکنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: در این سفرها با معاونان و مدیرکل همراه هستیم و میز خدمت تشکیل می شود و کسانی که مسائلی دارند که در استان قابل حل نبوده به مدیران ستادی ما مراجعه میکنند و مسائلشان حل و فصل میشود.
وی با اشاره به نشست با نمایندگان جامعه ایثارگری گفت: در آن جلسه مسائل و مشکلات مختلف جامعه ایثارگری بیان و برنامه ها و اقداماتی که دولت در نظر دارد برای خدمت به جامعه ایثارگران، در این نشست بیان میشود.
قاضی زاده هاشمی گفت: طبق قانون شورای عالی در کشور داریم به نام شورای ترویج فرهنگ و ایثار و شهادت که در هر استانی به ریاست استاندار است و مسائل اداری و اجرایی وابسته به خانوادهها را در سطح دستگاهها دنبال میکند.
وی خاطرنشان کرد: تقدیر از مقام خانوادهها به صورت نمونه نیز انجام خواهد شد و مسائل انباشته و عمومی خانواده های ایثارگران براساس نوع مراجعات و مکاتبات رصد و دسته بندی میشود در این سفرها و هم ارزیابی از عملکرد بنیاد خواهیم داشت.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: یکی از استان های پیشتاز که بیشترین شهید و رزمنده را تقدیم این انقلاب کرده لرستان است که در یکی از بمبارانهایی که در یکی از مدارس بروجرد اتفاق افتاده 68 شهید را تقدیم انقلاب کرده است.
وی بیان کرد: استان لرستان به جهت زیرساختهای طبیعی که دارد و در چهارراه کشور واقع شده یکی از دو کانون بارش ایران است و طبیعت بکر و سابقه تاریخی بسیار خوبی دارد اما متاسفانه با وجود این زیرساختها آمار بیکاری بالایی دارد.
قاضی زاده هاشمی عنوان کرد: حوزه ایثارگری استان هم متاثر از این وضعیت کلی است و خانوادههای ایثارگران نسبت به سایر ایثارگران کشور آمار بیکاری بالاتری دارند و این یک عزم عمومی را میطلبد.
وی افزود: ما برخی از خدمات خاص را می توانیم ارائه دهیم مثلا کسانی که از کارافتاده هستند کمک معیشت حداقلی پرداخت می کنیم اما مسئله اشتغال یک عزم عمومی را میطلبد که در کنار آن بتوانیم مسئله ایثارگران را هم سر و سامان دهیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور تصریح کرد: طبق قانون ما ظرفیت هایی برای استخدام داریم اما متاسفانه اکنون استخدام دولتی نداریم و محدود است و جوابگوی جمعیت بیکاران جامعه ایثارگران کشور نیست.
وی بیان کرد: ما طبق قانون 25 درصد ظرفیت استخدام داریم اما به فرض اینکه تمام بیکاران جامعه ایثارگران هم واجد شرایط استخدام باشند سالانه حدود 40 تا 50 هزار نفر ظرفیت استخدام کشور است که از این میزان حدود 8 تا 10 هزار نفر سهمیه ما میشود در حالی که ما نزدیک 300 هزار نفر طالب شغل داریم که باید در فرآیندهای غیردولتی به دنبال ایجاد اشتغال برای آنها باشیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: دولت عزمش را جزم کرده که این مسئله را سامان دهد، در مسئله مسکن نیز سهمیه ای را در جهش ملی مسکن به ایثارگران داده اند که حداقل پنج درصد مسکنهایی که در هر استان ساخته میشود در اختیار ایثارگران فاقد مسکن و 10 درصد اشتغال هر استانی هم در اختیار ایثارگران قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: طرحی هم برای فرزندان ایثارگران و جانبازان بالای 70 درصد داریم که از قبل شروع شده و در این طرح نیمی از اشتغال آنها را میتوانیم حل کنیم که حدود 33 هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان بالای 70 درصد در کل کشور داریم که 850 نفر آنها در لرستان است که نیمی از آنها جذب دستگاههای دولتی خواهند شد که برخی از آنها که مدرک تحصیلی ندارند یا رشته مورد نظر را در شهر مربوط به خودشان ندارند باید به دنبال روش های دیگری برای جذب آنها باشیم.
انتهای پیام/642/ح