تلاش سناتورهای آمریکایی برای تحریم پوتین و مقامات بلندپایه روسیه

تلاش سناتورهای آمریکایی برای تحریم پوتین و مقامات بلندپایه روسیه

در پیش‌نویس سندی درباره تحریم‌های آمریکا علیه روسیه در صورت وخامت اوضاع در اوکراین، تحریم "ولادیمیر پوتین"، نخست وزیر، وزرای خارجه و دفاع و رئیس ستادکل ارتش روسیه نیز در نظر گرفته شده که تصویب این قانون، منجر به تیرگی کامل روابط دو کشور می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، پیش‌نویس قانون پیشنهادی گروهی از سناتورهای حزب دموکرات آمریکا درباره اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه، در صورت وخامت اوضاع پیرامون اوکراین، در کنار سایر اقدامات محدود کننده اقتصادی، تحریم علیه شخص "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و همچنین نخست وزیر، وزیر امور خارجه، وزیر دفاع و رئیس ستادکل نیروهای مسلح و دیگر مقامات بلندپایه نظامی این کشور را در نظر گرفته است.

متن این پیش‌نویس امروز (پنج‌شنبه) منتشر شد. این سند "قانون مربوط به دفاع از حاکمیت اوکراین در سال 2022" نامگذاری شده است. برای تصویب این قانون لازم است تا هر دو مجلس سنا و نمایندگان کنگره آمریکا از آن حمایت کنند و پس از آن، توسط رئیس جمهور "جو بایدن" امضاء شود.

مقامات کاخ سفید پیش از این حمایت خود از چنین قانونی را اعلام کرده‌اند. "امیلی هورن" سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این باره گفته: «ما از ابتکارعمل برخی سناتورها برای تشدید محدودیت‌های اقتصادی علیه روسیه حمایت می‌کنیم و به ارائه کمک‌های مضاعف به اوکراین به منظور تأمین امنیت این کشور، در صورت حمله روسیه به آن ادامه خواهیم داد.»

تحریم رهبران روسیه منجر به تیرگی جدی و حتی قطع کامل روابط با آمریکا شود

"آلکسی پوشکوف" عضو ارشد کمیته سیاست اطلاعاتی شورای فدراسیون (سنای) روسیه صبح امروز (پنج‌شنبه) در واکنش به اخبار رسیده از واشنگتن درباره اعمال تحریم‌های شدیدالحن علیه مقامات بلندپایه مسکو، تأکید کرد که چنین تصمیمی می‌تواند آسیب جدی به روابط دو کشور وارد کرده و حتی باعثقطع کامل روابط شود.

وی تأکید کرد: «مباحثات درباره اعمال تحریم‌های شخصی علیه رهبران روسیه از پاییز سال گذشته (2021) آغاز شده بود، ولی اگر این تهدیدات تحقق یابد، ممکن است به قطع کامل روابط روسیه و آمریکا بیانجامد.»

سناتور پوشکوف ابراز اطمینان کرد که تهدید به تحریم‌های جدید، تنها ابزاری برای "آزاد گذاشتن دست کاخ سفید برای اعمال فشار بر کرملین" است تا اگر اوکراین تصمیم به آغاز عملیات نظامی در منطقه دونباس بگیرد، بتوانند مسکو را به کمک به دو جمهوری دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین متهم کرده و این اقدام را افزایش تنش بنامند. مسلماً مقامات کی‌یف از چنین سیاستی خرسند شده و به اقدامات تحریک آمیز خود ادامه خواهند داد.

البته به عقیده وی، ایالات متحده در صورت وخامت اوضاع در شرق اوکراین، تصمیم به مداخله نظامی نخواهد گرفت.

مقامات اوکراینی خود نگرانی بابت وضعیت مرزهای روسیه ندارند

ادعای بی‌اساس و بهانه سناتورهای آمریکایی درباره وخامت اوضاع در مرزهای روسیه و اوکراین و تلاش برای تشدید تحریم‌ها علیه مسکو، در شرایطی است که مقامات کی‌یف، وضعیت خطوط مرزی این کشور با روسیه را آرام گزارش داده‌اند.

"مری آکوپیان" معاون وزیر کشور اوکراین روز چهارشنبه در نشستی اعلام کرد که هیچ اقدام تحریک آمیزی از سوی روسیه در مرزهای این کشور مشاهده نشده است. به گفته وی، مقامات نظامی اوکراینی، با دقت روند اوضاع در خطوط مرزی را زیر نظر دارند و وضعیت آرام و کاملاً تحت کنترل است.

این در حالی است که طی چند هفته گذشته رسانه‌های گروهی غربی، دائما اخباری را در خصوص آماده شدن روسیه برای حمله نظامی به اوکراین منتشر می‌کنند. روزنامه "نیویورک تایمز" حتی نقشه‌ای را منتشر کرده که نشان می‌دهد، گویا نظامیان روسی در طول مرزهای اوکراین به حالت آماده باش قرار دارند.

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه بعد از مذاکرات با نمایندگان آمریکا در ژنو تأکید کرد که این کشور به هیچ وجه قصد حمله به اوکراین را نداشته و نمی‌تواند چنین هدفی داشته باشد.

ریابکوف گفت: «ما به همتایان آمریکایی خود توضیح دادیم که روسیه هیچ طرح و نقشه‌ای برای حمله به اوکراین ندارد و نمی‌تواند داشته باشد و تمامی اقدامات برای افزایش آمادگی دفاعی نیروهای نظامی ما در داخل خاک ملی روسیه صورت می‌گیرد. هیچ دلیلی وجود ندارد که از سناریوی تشدید وخامت اوضاع در این رابطه نگران بود.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon