چند برابر شدن مبتلایان به کرونا در ترکیه؛ خطرات تفسیر غلط از اومیکرون

چند برابر شدن مبتلایان به کرونا در ترکیه؛ خطرات تفسیر غلط از اومیکرون

در شرایطی که ترکیه در روزهای خوب، به مرز ۱۶ هزار مبتلا در بازه زمانی ۱ شبانه روز رسیده بود، حالا دوباره این مقدار بیش از ۴ برابر شده و به ۸۰ هزار نفر نزدیک شده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در کشور همسایه غربی ایران یعنی ترکیه، پیک کرونایی اُمیکرون، کار دست نظام بهداشت و سلامت این کشور داده و چند برابر شدن مبتلایان، مقامات را نگران کرده است.

در شرایطی که ترکیه در روزهای خوب، به مرز 16 هزار مبتلا در بازه زمانی 1 شبانه روز رسیده بود، حالا دوباره این مقدار بیش از 4 برابر شده و به 80 هزار نفر نزدیک شده است.

کشور ترکیه , کرونا ,

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر چنین نوشته است: «اگرچه افزایش مبتلایان به خاطر شیوع کرونای اومیکرون، نگران کننده است، اما شکی نیست که ما می توانیم در روند عادی زندگی خود بر این وضعیت غلبه کنیم.

ما می دانیم که نتیجه حاصل از تزریق گسترده واکسن و اهمیت دوز سوم، دستاورد مهمی بوده و این را هم می دانیم که ماسک و فاصله اجتماعی در کنترل وقایع، هنوز هم اهمیت حیاتی دارد. پس اگر اراده کنیم، ابتکار عمل در دست ماست و می توانیم پیروز شویم.»

از 16 هزار تا 77 هزار مبتلا

فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه، آخرین آمار و اطلاعات شیوع کرونا در این کشور را به شرح زیر اعلام کرد:

1.در بازه زمانی 24 ساعت اخیر، 77 هزار و 722 نفر به کرونا مبتلا شده اند.

2. جان باختگان 24 ساعت اخیر به 145 نفر رسید.

3.تاکنون 138 میلیون دز واکسن در ترکیه تزریق شده است.

اما تفسیر این آمار ساده از چه قرار است؟

در پاسخ باید گفت: افزایش آمار مبتلایان و رسیدن آن به یک عدد رکوردشکن و نگران کننده، موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.

کشور ترکیه , کرونا ,

بنا به باور کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت کرونا و اعضای هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا در ترکیه، توجه مردم به تدابیر و پروتکل های بهداشتی، به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده است.

حضور مردم در اماکن عمومی، توام با ازدحام و بدون اعتنا به ماسک و فاصله اجتماعی، نقل و انتقال ویروس اومیکرون را سهل و آسان کرده است. دومین نکته تفسیری مهم، این است که در شرایطی که تعداد مبتلایان در شبانه روز در مرز 20 هزار نفر بود، تعداد فوت شدگان به 200 نفر نمی رسید. حالا هم که مبتلا به عدد 80 هزار نفر نزدیک شده، باز هم عدد فوت در همان حول و حوش باقی مانده و تغییر نکرده است. چرا؟

به این دلیل که اولاً در کلانشهرها وضعیت ماسک امیدوارکننده بوده و دوم این که نه تنها در ترکیه بلکه در سیر جهانی، میزان کشندگی و تلفات کرونا، به طرز چشمگیری پایین آمده است. اما معنی دقیق این گزاره، نمی تواند تاویل تماماً مثبتی به دست دهد که به معنی توقف کامل کرونا باشد. خیر.

کرونا همچنان به قوت خود باقی است و تعداد مبتلایان در بسیاری از کشورهای جهان بیشتر و بیشتر می شود. اما میزان کشنده بودن ویروس، کمتر شده است. البته باید این نکته را هم افزود که عدد 138 میلیون دوز واکسن برای ترکیه 84 میلیون نفری، عدد بدی نیست، اما واقعیت این است که چند میلیون شهروند، با وجود اصرار و تبلیغ و خواهش مداوم وزارت بهداشت ملی ترکیه، همچنان از مراجعه برای دریافت واکسن امتناع می کنند.

خطرات تفسیر غلط اومیکرون

شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، مرگ چند میلیون بیمار و ابتلای صدها میلیون نفر دیگر، درس های بزرگی به بشریت داد. شاید یکی از مهم تری درس ها این باشد که شایعات گسترده و قوی در فضای مجازی، می توانند به اندازه خود کرونا، مضر و خطرناک باشند.

به همین خاطر، مقامات سیاسی و بهداشت و درمان ترکیه، نگران این موضوع هستند که مبادا با تفسیر غلط میزان خطرات کرونای اومیکرون، یک بار دیگر این کشور در شرایط سخت و آچمز قرار بگیرد.

شایعه و تفسیر غلط درباره اومیکرون در ترکیه، چنین است: این نوع جدید از ویروس کرونا، نه تنها کشنده نیست، بلکه به بستری شدن افراد منجر نمی شود و بنابراین جای نگرانی ندارد!

اما پاسخ مسئولین بهداشت و سلامت ترکیه به این ادعای غلط و انحرافی چنین است:

1.آن چه در مورد ابتلا به بیماری همه گیر کرونا، نظام بهداشت و سلامت یک کشور را نگران می کند، صرفاً مرگ و میر افراد نیست. بلکه بیمار شدن و قرار گرفتن افراد در شرایط غیرعادی که به زندگی، کار و تحصیل آنها لطمه وارد شود، برای پزشکان، قابل تحمل نخواهد بود.

2.حتی اگر تعداد مرگ و میر پایین و تعداد بستری شدگان نیز عدد کوچکی باشد، اما در هر حال، چند برابر شدن مبتلایان، بدون شک موضوعی خطرناک و نگران کننده است.

3.هیچ کشوری ظرفیت بیمارستانی و دارویی نامحدودی ندارد و نباید با تکیه بر شایعات و تفسیرهای غلط، شهروندان را به سوی بی احتیاطی و رفتار خطرناک سوق دهیم.

کشور ترکیه , کرونا ,

واکسن ملی ترکیه به کجا رسید؟

ظاهراً موضوع واکسن ملی برای ترکیه به یک مساله سیاسی مهم تبدیل شده است. شاید به این دلیل که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در نشست همکاری ترکیه و کشورهای آفریقایی، به سران این کشورها وعده داد که 15 میلیون دوز واکسن کرونا به عنوان هدیه در اختیار آنها گذاشته شود. اما واقعیت این است که این واکسن، در تایم طلایی به دست دولت نرسیده و هنوز هم بحث صدور مجوز اضطراری، با اما و اگرهایی روبرو است.

کوتاه آمدن از PCR  اجباری

هیات علمی ستاد مبارزه با کرونا در ترکیه، اعلام کرده که از این پس، آزمایش PCR فقط بر روی افرادی انجام می شود که علائم را نشان می دهند. بر اساس تصمیم جدید آنکارا، کسانی که گواهی تزریق سه نوبت از واکسن کرونا را در اختیار دارند، در سفرهای هوایی داخلی و خارجی، ملزم به ارائه پی.سی.آر نیستند و در بدو ورود نیز، قرنطینه نخواهند شد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان