نقش اردن در کاهش تحریمهای قانون «سزار» علیه سوریه
منابع سوری به نقش آفرینی اردن در کاهش تحریمهای ناشی از قانون «سزار» علیه دمشق اشاره کردند که این تحرک جدید امان را می توان در راستای ادامه اقدامات این کشور برای نزدیک شدن به سوریه قلمداد کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، همه دادهها در برهه اخیر نشان میدهد که اردن در حال برداشتن گامهای به سمت سوریه است.
اردن اخیرا گذرگاههای مرزی خود را با سوریه گشود و مبادلات تجاری را از سرگرفت و سعی کرد تحریمهای علیه سوریه را دور بزند.
همه سیکنالها نشان دهنده آن است که اردن وارد مسیر تازهای رای عادی سازی روابط با سوریه شده است.
سیکنالها کدام است؟
1. گشودن گذرگاههای مرزی میان دو کشور
2. تماس تلفنی «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه با «عبدالله دوم» پادشاه اردن
3. دیدار «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن با «فیصل المقداد» در حاشیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک.
4. از سرگیری پروازهای شرکت هواپیمایی اردن به دمشق.
5. موافقت امان با مشارکت شهروندان سوری در انتخابات ریاست جمهوری سوریه در سفارت دمشق در اردن.
6. موضع گیری های وزیر خارجه اردن.
چندی قبل«ایمن الصفدی» در مصاحبه با شبکه العربیه، خواستار پایان بحران سوریه با هدف حمایت از ملت سوریه در چارچوب مصوبه شماره 2254 شورای امنیت شد.
الصفدی در مصاحبه با سی ان ان نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال عادیسازی روابط با سوریه به ویژه با گفتگوی «عبدالله دوم» پادشاه اردن و «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه و باز شدن مرزهای دو کشور، اعلام کرد که کاری که در اردن قصد داریم انجام دهیم این است که مطمئن شویم یک روند سیاسی جدی به این بحران پایان خواهد داد.
وی افزود که میزبانی اردن از 1.3 میلیون آواره سوری، تهدید تروریسم از مرزها، خطر قاچاق مواد مخدر از مرزها و بحران 11 ساله در سوریه ما را وادار میکند تا برای حل بحران این کشور هر چه در توان داریم انجام دهیم نه این که رویکردی را اتخاذ کنیم که ممکن است به هیچ نتیجهای منجر نشود.
7. «نقشه راه بین المللی» شاه اردن برای پایان دادن به بحران سوریه. ملک عبدالله دوم چندی قبل از آمریکا خواست که به یک نقشه راه بین المللی برای پایان دادن به بحران سوریه تحت عنوان بازیابی حاکمیت ارضی و یکپارچگی رضایت دهد.
ملک عبدالله در دیدار خود با «جو بایدن» نیز تاکید کرد که باید سوریه با همکاری کشورهای عربی به دامن جهان عرب بازگردد و این به مفهوم تلاش اردن برای ایفای نقش پل ارتباطی میان سوریه و دیگر کشورهای عربی قلمداد شد.
8. رایزنی وزیران انرژی سوریه و اردن. برای اولین بار پس از گذشت مدتها دو وزیر دولت سوریه در سال گذشته میلادی در سفر به امان روابط سوریه و اردن در حوزه انرژی را بررسی کردند.
9. خط انرژی عربی. این خط شامل یک خط لوله انتقال گاز و همچنین انتقال برق است که مصر، اردن و سوریه را به هم متصل میکند.
10. تحرکات وزیر خارجه اردن برای کاهش تحریمهای ناشی از قانون سزار علیه دمشق.
روزنامه الوطن سوریه روز گذشته به نقل از برخی منابع اردنی گزارش داد که سفر «ایمن الصفدی»، وزیر امور خارجه اردن به واشنگتن به کاهش تاثیر تحریمهای آمریکا بر سوریه کمک میکند.
به گفته این منابع اردنی، الصفدی در این دیدار با مقامات آمریکایی درباره پروژه هایی با هدف کاهش فشارهای معیشتی که بر ملت سوریه و توسط آمریکا تحمیل شده ،گفتگو کرده است.
روزنامه الوطن آورده است که همه این اقدامات پس از آن صورت گرفته که روابط بین سوریه و اردن پس از گفتوگوی تلفنی «بشار اسد» و «عبدالله دوم» در 3 سپتامبر پیشرفت قابل ملاحظه داشته است.
منابع اردنی احتمال دادند که این سفر موجب بهبود روابط بین اردن و سوریه در دو سطح اقتصادی و سیاسی شود و اردن بتواند معافیتهای جدیدی از قانون «سزار» در رابطه با روابطش با سوریه کسب کند.
قانون سزار چیست؟
نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر 2019 قانون «سزار» را تصویب کردند و «دونالد ترامپ» رییس جمهوری سابق آمریکا نیز آن را 20 دسامبر 2019 امضا کرد.
به دنبال اجرای این قانون، دولت آمریکا 39 شخصیت سوری از جمله رئیس جمهوری سوریه و همسرش را به دلایل واهی تحریم کرد و همچنین افراد و سازمانهای خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت میکنند، مشمول این قانون است.
این تحریمها علیه کمک کنندگان به سوریه برای تولید نفت، تامین کنندگان نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور نیز اعمال میشود.
روابط میان امان و دمشق که از زمان آغاز بحران در سوریه کاهش یافته بود، از بیش از دو سال پیش به دنبال بازگشایی گذرگاه مرزی جابر-نصیب، بهبود یافته است.
انتهای پیام/