مداخله مستقیم آمریکا در جنگ یمن بعد از شکست‌های پی در پی عربستان چه معنایی دارد؟

مداخله مستقیم آمریکا در جنگ یمن بعد از شکست‌های پی در پی عربستان چه معنایی دارد؟

درحالی که نشانه‌های شکست‌های پی در پی ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان در جنگ یمن روزبه روز بیشتر آشکار می‌شود، آمریکا به مداخله مستقیم خود در این جنگ اعتراف می‌کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ایالات متحده که در تلاش برای کاهش بار حضور خود در منطقه است بعد از ارائه انواع خدمات به ائتلاف متجاوز سعودی -اماراتی در سال‌های گذشته  همچنان به مداخلات مستقیم خود در جنگ یمن ادامه می‌دهد.

روزنامه لبنانی الاخبار در مقاله جدید خود به بررسی آخرین تحولات مربوط به جنگ یمن پرداخته و نوشت،  تشدید مداخلات مستقیم واشنگتن در جنگ یمن  از یک سو نشان دهنده ناتوانی آن در شکست اراده تیم مذاکره کننده یمنی است و از سوی دیگر بحرانی بودن وضعیت میدانی ائتلاف سعودی را نشان می‌دهد؛ تا جایی که  آمریکا مجبور شده نیروهای خود را در مأرب مستقر کند به امید اینکه بتواند ورق را برگردانده و از پیشروی نیروهای جنبش انصارالله یمن جلوگیری کند.

مشارکت نظامی آمریکا در جنگ یمن مسئله پوشیده‌ای نیست.  به ویژه اینکه همانطور که دولت صنعا اعلام کرده جنگ یمن از آنجایی که توسط واشنگتن در بهار 2015 اعلام شد اهداف آمریکایی را دنبال می‌کند و طرفی که تا امروز مانع از پایان این جنگ شده خود آمریکاست؛ چرا که نتوانسته به نتایج مورد نظر خود در این جنگ است یابد.

قبل از این که «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده وارد کاخ سفید شود، واشنگتن با ارائه خدمات لجستیکی و فنی و اطلاعاتی و تامین سوخت جنگنده‌های ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان، به مشارکت غیر مستقیم خود در این جنگ اعتراف کرده بود. علاوه بر آن کارشناسان آمریکایی و انگلیسی در مرزهای عربستان و یمن و اتاق عملیات‌های مختلف حضور دارند.

اما نکته جدید آن است که چند روز قبل شبکه آمریکایی «الحره» به نقل از یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گزارش داد که نیروهای ویژه آمریکا در نبردهای جاری در یمن جهت حمایت از ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی مشارکت می‌کنند.

این اعتراف مقام پنتاگون حامل چندین شاخص و پیام است که شاید مهمترین آنها این باشد که واقعیت‌های میدانی جنگ یمن و شکست ائتلاف سعودی در جبهه‌های مختلف، آمریکا را مجبور کرده به شکل مستقیم وارد جنگ شده و در کنار هم پیمانانش بایستد.

این در حالی است که کاخ سفید به ویژه دولت بایدن از زمان روی کار آمدنش مدعی شده بود، از جمله اولویت‌های سیاست خارجی دولت وی متوقف کردن جنگ یمن است. این ادعا زمانی مطرح شد که جنگ یمن به مرحله حساس خود رسیده بود و واشنگتن ارزیابی کرد که متحدانش به سرکردگی عربستان در جنگ یمن در مسیر شکست کامل و سریع قرار دارند.

به همین ترتیب اگر اطلاعات درباره استقرار نیروهای آمریکایی در چندین جبهه و منطقه یمن‌ درست باشد به ویژه در پایگاه هوایی «الریان» و شهر «باوزیر» در استان حضرموت، فرودگاه «الغیه» و بندر «نشطون» در استان المهره، و همچنین اگر تیم‌های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جزیره «میون» در مرکز باب المندب و شهر «المخا» در نزدیکی دریای سرخ تردد داشته باشند،  اعتراف اخیر آمریکایی‌ها به حضور سربازان این کشور در جنگ یمن ، اهمیت و ابعاد جنگ در جبهه مأرب را ثابت می‌کند.

در همین راستا طی روزهای گذشته تفاوت زیادی در مدیریت جنگ و هماهنگی بین جبهه‌ها و همچنین توان فنی و اطلاعاتی و آمادگی نیروی هوایی ائتلاف متجاوز از نظر سرعت و دقت مشاهده شده است.  علاوه بر آن نیروی هوایی ائتلاف متجاوز عربی به سرکردگی عربستان در روزهای گذشته به شکل گسترده از پهپادهای جاسوسی و تجهیزات موشکی برای بمباران اهداف انسانی و نظامی در مناطق مختلف یمن استفاده می‌کند.

در حال حاضر مدیریت جنگ یمن توسط ائتلاف سعودی در جبهه استان شبوه به نیروهای اماراتی سپرده شده و نیروهای سعودی جبهه مأرب را مدیریت می‌کنند. اما آمریکایی‌ها معتقدند که اماراتی‌ها کارایی بالاتری نسبت به سعودی‌ها از خود نشان داده‌اند.  در این میان افسران آمریکایی علاوه بر مدیریت تیم‌های ویژه آمریکا در جنگ یمن وظیفه هماهنگی بین دو جبهه شبوه و مأرب را نیز بر عهده دارند.

اما اعتراف آمریکا به مشارکت مستقیم در جنگ یمن، در سطح سیاسی بیانگر ناکامی دولت بایدن و همچنین دولت‌های قبلی ایالات متحده در سرکوب اراده تیم مذاکره‌کننده یمنی است و نشان می‌دهد با وجود همه تلاش‌هایی که آمریکا و متحدانش جهت تحت فشار قرار دادن طرف یمنی برای تسلیم شدن در مذاکرات انجام دادند اما یمنی‌ها همچنان به شروط خود پایبند هستند.

 

اعتراف صریح آمریکایی‌ها همچنین نشان داد که این کشور دیگر نمی‌تواند موضع و عملکرد خود را در جنگ یمن با ادعای میانجی‌گری  پوشش دهد و یا خود را یک طرف صلح طلب معرفی کند که خواستار پایان دادن به جنگ است.  همچنین مشارکت مستقیم آمریکا در جنگ یمن تایید می‌کند که  این جنگ با یک تصمیم آمریکایی شروع شد و همچنین تصمیم مذکور به شکل ویژه، مختص دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان نیست بلکه همه آمریکایی‌ها در این جنگ دخیل هستند.

افزایش مداخلات مستقیم ایالات متحده در جنگ یمن بعد از آن صورت می‌گیرد که آمریکایی‌ها با یک ارزیابی موضعی به این نتیجه رسیدند که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در مأرب از همه خطوط قرمز آمریکا و غرب عبور کرده‌اند.  البته رژیم صهیونیستی نیز از این ارزیابی‌ها دور نیست. مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در مقاله جدید خود  اعلام کرد که کمک‌های اسرائیل به عربستان در جنگ یمن  باید مخفی بماند.

اما نکته مسلم آن است که اوضاع میدانی ائتلاف متجاوز عربی در جنگ یمن، واشنگتن و تل‌آویو را وادار کرد تلاش کنند تا روند حل و فصل جنگ جاری در جبهه مأرب به تعویق بیفتد.

هم زمان با این تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانان آنها هیئت مذاکره کننده یمنی در عمان اعلام کرد که از این به بعد شاهد استواری و قاطعیت بیشتر یمنی‌ها خواهیم بود و هرگز اجازه نمی‌دهیم که ورق به نفع متجاوزان برگردد، اما آمریکا زمانی این را می‌فهمد که همراه با همپیمانان خودش در باتلاق جنگ غرق شده باشد.

هیئت مذاکره کننده یمنی همچنین تاکید کرد اگر دولت صنعا تصمیم به گسترش دایره  پاسخ‌های خود به متجاوزان بگیرد این پاسخ‌ها شامل منافع ایالات متحده در منطقه نیز می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon