امدادرسانی اورژانس اصفهان با تأسیس ۴پایگاه و ۳پد بالگرد تا دهه فجر امسال افزایش می‌یابد

امدادرسانی اورژانس اصفهان با تأسیس 4پایگاه و 3پد بالگرد تا دهه فجر امسال افزایش می‌یابد

گروه استان‌ها- سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از افتتاح ۴ پایگاه زمینی اورژانس و ۳ پد بالگرد تا دهه فجر امسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در اصفهان، فرهاد حیدری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیت 9 ماه گذشته مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان اصفهان اظهار داشت: در این مدت از 215 هزار ماموریت، 165 هزار ماموریت غیر از کرونایی و تصادفات بوده و 50 هزار ماموریت تصادفات جاده ای و شهری  را داشتیم.

 وی با بیان اینکه تعداد تماس‌ها نسبت به سال گذشته 20 درصد کاهش داشته است، افزود: باوجود کاهش تماس‌ها، تعداد اقدام و ماموریت‌ها 20 درصد افزایش یافته است و به این معنی که تماس‌ها واقعی‌تر شده‌اند. در سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، بعضی از شهروندان به دلیل بی‌اطلاعی، سوالات خود را با اورژانس درمیان می‌گذاشتند و نیازی به امدادرسانی نبود.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: در سال 99، 3 هزار و 250 تماس در روز با اورژانس بوده و این رقم در سال 1400 به 2 هزار و 540 تماس رسیده است که یک سوم این تماس‌ها منجر به اعزام آمبولانس می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های افراد تماس گیرنده با اورژانس تصریح کرد: تماس با اورژانس باید در شرایطی صورت گیرد که فرد نیاز به امدادخواهی داشته باشد؛ چرا که ممکن است فرد نیازمند به امداد خواهی پشت خط بماند. همچنین فرد تماس گیرنده باید شرح حال کاملی از بیمار ارائه دهد. فرد تماس گیرنده باید به صورت دقیق آدرس ارائه دهد تا منجر به تاخیر در رسیدن آمبولانس نشود.

افزایش آمار فوت ناشی از مسمومیت گاز منوکسید کربن در سال جاری

حیدری با تاکید بر آگاهی‌دهی در خصوص مسمومیت گاز منوکسید گفت: از ابتدای امسال 277 مورد مسمومیت با گاز منوکسید کربن گزارش  شده که کاهش 7درصدی را نشان می‌دهد؛ اما آنچه اهمیت دارد فوت ناشی از گاز منوکسید کربن است که در سال جاری 25 مورد ناشی از این مسمویت را شاهد بودیم که نسبت به گذشته افزایش یافته است. شهرهای اصفهان، خمینی شهر  بیشترین مسمویت و مرگ در اثر مسمومیت گاز منوکسید را داشته اند.

وی اضافه کرد: در بررسی‌های صورت گرفته علت مسمویت‌ها، مسمویت با زغال در فضای بسته و باغ ها یا خرابی وسایل گرمایشی و اتصالات آن بوده که از مردم خواهشمندیم نسبت به تعمیر وسایل گرمایشی خود اقدام کند. منوکسید کربن گازی بی‌بو و بی‌رنگ است که فرد دچار علائم اولیه‌ای مانند سردرد و سرگیجه و آبریزش بینی می‌شود و در صورت باقی ماندن در فضا و ادامه کار منع تولید کننده گاز، فرد دچار تشنج و مرگ می‌شود که اگر این اتفاق در شب صورت گیرد، عملا فرد متوجه نمی‌شود.

حیدری در خصوص امداد هوایی بیان کرد: در 9 ماه گذشته 27 ماموریت امداد هوایی صورت گرفته و 34 مصدوم جابه جا شدند. اکنون در استان اصفهان 18 پد بالگرد امدادرسانی انجام می‌دهند کا در تلاش برای افزایش 24 پد بالگرد دیگر هستیم. 3 پد بالگرد در دهه فجر و 2 پد دیگر تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد که با تکمیل این طرح  امداد رسانی کل استان را  پوشش می‌دهیم. البته در این امدادرسانی جابه جایی مصدوم صورت می گیرد و قبل از آن اورژانس زمینی به محل حادثه اعزام و اقدامات اولیه را صورت می‌دهد. میانگین زمان برای دریافت مجوز و امنیت پرواز 13 تا 15 دقیقه است و پس از این زمان بالگرد به محل حادثه‌ اعزام می شود.

وی افزود: سطح استان 160 پایگاه وجود دارد که 79 پایگاه شهری و 80 پایگاه جاده‌ای و یک پایگاه هوایی را شامل می شود که نسبت به سال گذشته 6 پایگاه افزوده شده است. باتوجه به برنامه آمایش سرزمینی 37 پایگاه دیگر پیش‌بینی شده است که به دلیل منابع مالی هنوز محقق نشده و از خیران و مسئولان برای تامین مالی این پایگاه‌ها دست یاری می‌طلبیم.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه 12 پایگاه از 37 پایگاه پیش‌بینی شده، منتظر بهره‌برداری است، بیان کرد: تعداد 4 پایگاه تا دهه فجر به بهره برداری می رسد. 12 پایگاه کانکس نیز در استان وجود دارد که با تکمیل ساخت، انتقال این 12 پایگاه به پایگاه های ساختمانی را در اولویت قرار می دهیم.

بیش از 30 هزار ماموریت بیمار کرونایی از ابتدای شیوع ویروس کرونا

حیدری با اشاره به ماموریت‌های کرونایی تصریح کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا، ماموریت‌های اعزام برای بیمار کرونایی بیش از 30 هزار مورد بوده و در سال جاری 12 هزار اعزام داشتیم. حدود 400 نفر از همکاران اورژانس در این مدت به کرونا مبتلا و یا بستری شدند و 2 نفر از همکاران اورژانس به دلیل ابتلا به  کرونا فوت شدند.

وی با اشاره به مدت زمان رسیدن آمبولانس به حادثه در شهرها و کلان شهر اصفهان و جاده‌های استان تصریح کرد: میانگین کشوری زمان رسیدن به حادثه در کلان شهرها 12 دقیقه است و در اصفهان این زمان حدود 11 دقیقه است که از این لحاظ به میانگین کشوری نزدیک هستیم. همچنین در شهرهای کم ترافیک 9 دقیقه و جاده‌ای 14 دقیقه است که این مدت زمان نیز مشابه استاندارد کشوری است.

سرپرست اورژانس و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص ضرورت وجود موتورلانس در کلان شهر اصفهان خاطرنشان کرد: مقرر شده تعدادی موتورلانس برای کلان شهرها از جمله اصفهان اختصاص یابد و به استان اصفهان یک موتورلانس اختصاص یابد تا مدت زمان امداد رسانی تا رسیدن خودروی آمبولانس بهتر انجام شود.

انتهای پیام/163/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon