گزارش تسنیم از مناطق سیلزده کرمان| راه ۲۹۰ روستای رودبار جنوب مسدود شد/ زمینهای کشاورزی کاملاً زیر آب رفت/ سیلاب جیرفت را در بر گرفت + فیلم
گروه استانها ـ فرماندار رودبار جنوب گفت: راه بیش از ۲۹۰ روستای شهرستان رودبار مسدود است و به ۸۰ روستای کوهستانی هیچ راه دسترسی نداریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، از اوایل هفته جاری و با ورود سامانه بارشی جدید به استان کرمان شاهد بسته شدن راه و محورهای مواصلاتی زیادی در استان کرمان بهویژه راههای روستایی در جنوب و شرق استان کرمان بودیم؛ تعداد زیادی از روستاهای استان در محاصره سیلاب قرار گرفتند و ورود سیلاب به شهرها، روستاها و منازل مردم باعث تخلیه برخی از این مناطق و اسکان اضطراری مردم در مکانهای امن شد و همه اینها در شرایطی بود که استان کرمان هنوز تحت تأثیر تبعات سیل دو هفته قبل قرار داشت.
کنار همه این اتفاقات و حوادث، جان باختن سه نفر در سیل استان کرمان حادثه تلخی ـ که بهگفته مسئولان بر اثر عدم توجه به هشدارها رخ داد ـ بود، سه نفری که دو نفر از آنها کودک بودند.
روستای "تکل حسن" رودبار زیر سیل رفت
روستای تکل حسن2 از توابع بخش جازموریان شهرستان رودبار جنوب دارای 240 خانوار و 817 نفر است که در بارندگیهای جنوب استان کرمان بهصورت کامل زیر سیل رفت و تمامی مزارع، دام و منازل مسکونی مردم نیز ویران شد.
13 روستای جازموریان در بدترین شرایط
علی پرورش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رودبار جنوب درباره آخرین وضعیت مناطق سیلزده این شهرستان اظهار داشت: شهرستان رودبار جنوب 426 آبادی دارد که از این تعداد بیش از 290 روستای این شهرستان درگیر سیلاند و راه آنها مسدود است.
وی با بیان اینکه سه روز است که در حوزه "تکل حسن" مسیر عبور و مرور 8 روستا مسدود شده است، عنوان کرد: 80 روستای کوهستانی ما بهدلیل قطع ارتباط، آب و نان ندارد چرا که هیچ راه ارتباطی برای دسترسی به آنها نداریم و امدادرسانی هوایی نیز بهدلیل شرایط جوی مقدور نبوده است.
فرماندار رودبار جنوب با ابراز اینکه 13 روستای حاشیه تالاب جازموریان در بدترین حالت ممکن قرار دارد افزود: سیلبند دهستان نهضتآباد خاوری شکسته است و کشاورزی این منطقه کاملاً تخریب شده است.
وی از تخریب منازل مردم در این منطقه خبر داد و بیان کرد: در زمان حاضر نیروهای امدادی در منطقه و در حال تخلیه آب از منازل روستاییان هستند.
پرورش عنوان کرد: روستاهای نهضتآباد 1 و 2 و 3، شاهآباد و 2 روستای جمولی و مرادآباد چیل گرگ در بخش مرکزی شهرستان رودبار جنوب نیز درگیر سیلاب هستند.
وی با اشاره به اینکه در بخش جازموریان بیش از 90 درصد روستاها درگیر سیل هستند گفت: در بعضی از روستاها تخریب 100درصدی مزارع کشاورزی را داشتیم.
فرماندار رودبار جنوب با اعلام اینکه مسیر رودبار به زهکلوت و زهکلوت به ایرانشهر کاملاً مسدود است، ادامه داد: تمامی راههای روستایی اصلی و فرعی این شهرستان کاملاً مسدود است و تنها مسیر باز این شهرستان محور رودبار به جیرفت است.
وی با تصریح به اینکه مردم روستای کروچان راضی نشدند از روستا خارج شوند و داخل شهر اسکان یابند اضافه کرد: با توجه به اینکه مردم این روستا در همان محل اسکان اضطراری داده شدند، در زمان حاضر محل اسکان اضطراری آنها نیز تخریب شده است و کاملاً زیر سیل قرار گرفتند چرا که چهار طرف این روستا باتلاق است.
پرورش اظهار کرد: تمامی خانههای روستاهای جنوبی شهر زهکلوت از جمله روستای کروچان، حیدرآباد، چاهبهمن، نقصان و شهیدآباد نیز بر اثر سیل عصر دیروز دچار آبگرفتگی 100درصدی شدند.
وی گفت: برق خیلی از روستاها قطع شده است اما بهدلیل سیل شدید اداره برق هنوز موفق به وصل برق این روستاها نشده است و زمینهای کشاورزی و موتورپمپهای روستای اطراف کاملاً زیر آب رفته است و دامهایشان تلف شده است.
فرماندار رودبار جنوب گفت: نیروهای ستاد بحران و فرمانداری رودبارجنوب، بخشداری جازموریان، سپاه رودبار و نیروهای خودجوش مردمی همگی در منطقه حضور دارند اما بهدلیل مسدود بودن راهها امدادرسانی به روستاهای درگیر ممکن نیست.
وی با تأکید به "ماشینآلات سنگین از جمله لودر و بولدوزر برای بازگشایی مسیرها نیاز مبرم این شهرستان است" افزود: بهدلیل باتلاقی بودن بسیاری از روستاها و برای بررسی وضعیت منطقه به پروازهای هوایی نیاز داریم چرا که در بسیاری از مسیرها، امکان امدادرسانی زمینی مقدور نیست.
آبگرفتگی معابر و مشکلات مردم شهر جیرفت
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، بارش باران نعمتی است که خداوند به ما عطا کرده است و جنوب استان کرمان در هفتههای اخیر از این نعمت الهی در فصل زمستان بینصیب نمانده است؛ متأسفانه بهدلیل زیرساختهای نامناسب و... در شهرهای کوچکی چون جیرفت با کمترین بارندگی خیابانها و کوچههای شهر به رودخانه تبدیل میشوند بهطوری که عبور از سطح خیابان و کوچه برای مردم مشکل میشود.
آبگرفتگی معابر و خیابانها معضلی است که همهساله با کوچکترین بارندگی گریبانگیر مردم شهر جیرفت میشود، با وجود تکرار این معضل متأسفانه هنوز چارهای حلشدنی برای این مهم اندیشیده نشده است.
خیابانها و جویهای آب مرکز شهر جیرفت دچار آبگرفتگیهای شدید شده و تردد خودروها و شهروندان را از خیابانهای و میادین شهر با مشکل مواجه کرده است.
با توجه به خشکسالی و کمآبیهای سالهای قبل در استان کرمان، باران رحمت الهی کمک بزرگی به سفرههای زیرزمینی میکند و مردم نیز از این بابت شکرگزار هستند اما نگرانیهای مردم بعد از باران امری طبیعی است که میطلبد مسئولان مربوطه به این مهم توجه جدی داشته باشند.
مسلم مشایخی شهروندی که با لباسهای خیس از خیابان عبور میکرد به خبرنگار تسنیم گفت: متأسفانه معضلی که در شهر جیرفت وجود دارد این است که برخی از مناطق شهر حالت کاسهای و گود دارد و عبور از درب خانه به داخل کوچه برای مردم بسیار سخت است.
وی بیان کرد: اصلاً کوچه و خیابانهای شهر اصولی و کارشناسیشده آسفالت نشده است؛ انگار فقط خواستند آسفالت کنند و این مهم در زمان بارندگی به یک بحرانی برای مردم تبدیل شده است.
ایمان کریمی شهروند دیگری گفت: من دیروز بهخاطر آبگرفتگی کوچه نتوانستم از منزل بیرون بروم، آیا این زیرسازی کوچه و خیابانها حق شهروندان جیرفت است؟
وی با تذکر "اگر لولهگذاری برای تخلیه آب باران کوچه و خیابانها میگذاشتند وضعیت ما این نبود" اضافه کرد: تاکنون هیچگونه اقدامی برای تخلیه آب از کوچه و خیابانها نشده است و انگار این مسئله برای کسی مهم نیست.
فرزاد محمدی راننده شهری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: هر مسافری که جابهجا کردم خیس بود، انگار از رودخانه عبور کرده است.
وی عنوان کرد: چندین بار آب داخل ماشینم رفته است و تخلیه کردهام، انگار مسئولان شهر از اداره و محل کارشان بیرون نمیآیند که خیابانها را نادیده گرفتهاند.
این راننده جیرفتی با یادآوری "من تمام طول روز در سطح شهر هستم و با مردم سروکار دارم" گفت: همه از بارش باران خوشحال اما از وضعیت شهر ناراضی هستند و تاکنون هیچ مسئولی برای برطرف کردن این مشکل تلاشی نکرده است یا انگار از وضعیت شهر بیخبر هستند.
زهراخانم، دستفروشی که با لباس محلی زیبا کنار ما ایستاده بود گفت: من زن سرپرست خانوار هستم و مجبورم برای خرج زندگیام تلاش کنم اما مکانی که کار میکردم بهطور کلی آب گرفته است و همه وسایلم خراب شدهاند، جواب شکم بچههای صغیر من را چهکسی میدهد؟
وی گفت: فرماندار و شهرداری و اعضای شورای شهر کجا هستند که ببینند خیابانها تبدیل شده است به گودال آب و رودخانه و کسی برایش مهم نیست.
زهراخانم میگوید: کوچه ما آسفالت نیست و من دو روز است که نتوانستم به خانهام بروم چرا که کوچه مثل استخر پر از آب و گلولای شده است.
25000 نفر در جنوب استان کرمان گرفتار سیل هستند
علی زینیوند، استاندار کرمان صبح امروز در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان که با حضور وی، سردار حسین معروفی فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، روانبخش جانشین انتظامی استان و محمدی معاون جمعیت هلال احمر کشور در محل فرمانداری رودبارجنوب برگزار شد اظهار داشت: در جاهایی که سیل قابل پیشبینی بود با تدابیر اندیشیدهشده نسبتاً سیلابها کنترل شده است و تا این لحظه آبگرفتگی گستردهای در این مناطق نداریم.
وی با ابراز "در شهر رودبار و زهکلوت احساس خطر زیادی میکردیم که با تدابیر اندیشیدهشده قبل از سیل و در فاصله بین دو سیل از این دو شهر محافظت کردیم" تصریح کرد: نه اینکه در این مناطق آسیب نداشتیم اما خسارات را تا حد امکان کم کردیم.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه این حجم بارشها غیر قابل تصور بود عنوان کرد: بیش از 5هزار خانه ما درگیر سیل شدند که از این تعداد بیش از 3هزار خانه در رودبار جنوب قرار دارند که امکان امدادرسانی به آنها سخت و در برخی از مناطق غیرممکن است.
وی با تصریح به "اگر شرایط پرواز بالگرد امکانپذیر باشد از دستگاههای مختلفی چون هلال احمر و ارتش برای امدادرسانی به مردم کمک میگیریم" اضافه کرد: احتمال دارد واحدهای مسکونی آسیبدیده به 6هزار واحد هم برسد.
زینیوند با اشاره به اینکه حدود 25 هزار نفر در جنوب استان گرفتار سیل هستند و با تأکید بر لزوم اسکان موقت مردم افزود: بسته غذایی و چادر توسط هلال احمر و بهصورت گسترده بین سیلزدگان توزیع شده است و از ارتش و جمعیت هلال احمر تقاضای امدادرسانی هوایی کردیم.
وی با بیان اینکه تجهیزات سنگین برای بازگشایی معابر و جادهها خیلی مورد نیاز است اذعان کرد: با توجه به وضعیت جوّی امدادرسانی هوایی صبح امروز امکانپذیر نیست.
محمدباقر محمدی معاون عملیات جمعیت هلال احمر نیز در این جلسه با بیان اینکه کل کشور تحت تأثیر شرایط جوی است اظهار داشت: امدادرسانی به سیلزدگان را از طریق امکانات دروناستانی انجام میدهیم و در صورت نیاز تقویت گروههای امدادی استان انجام میشود.
وی با اعلام اینکه در صورت مناسب بودن شرایط جوی و آبوهوایی امدادرسانی هوایی به مناطق صعبالعبور انجام خواهد شد، گفت: بستههای 72 ساعت غذایی حتماً به منطقه ارسال میشود.
معاون عملیات جمعیت هلال احمر با تصریح به اینکه امکان تحویل چادر به افراد وجود ندارد اضافه کرد: باید کمپها و مکانهای عمومی برای اسکان سیلزدگان در اختیار هلال احمر قرار داده شود.
انتهای پیام/511/ش+