وابستگی به خام فروشی بعد از انقلاب کاهش یافته است

وابستگی به خام فروشی بعد از انقلاب کاهش یافته است

گروه استانها - استاندار همدان گفت: بعد از اکتشاف نفت خام فروشی ایجاد شد و نهایتاً صنعت مونتاژ راه افتاد، اما بعد از انقلاب وابستگی به خام فروشی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان دکتر علیرضا قاسمی فرزاد شامگاه  چهارشنبه در محل سالن شهدای استانداری در آیین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان همدان با بیان اینکه دشمن شرایط سختی را به ما و تولیدکنندگان ما تحمیل کرده است افزود: در سال‌های اخیر سختی‌های زیادی در سر راه تولید کنندگان وجود داشت که حتما شرایط بهتری در پیش خواهد بود. 

وی با توجه به پیشینه اکتشاف نفت در قرن معاصر بیان داشت: بعد از اکتشاف نفت خام فروشی اتفاق افتاد و نهایتاً صنعت مونتاژ راه افتاد، اما بعد از انقلاب وابستگی به خام فروشی کاهش یافت.

استاندار همدان باتوجه به توطئه‌های دشمنان گفت: وقتی استکبار دید روند انقلاب با طاغوت تفاوت کرده است، جنگ را بر ما تحمیل کرد و پس از آن با تحریم ها سعی کرد جلوی پیشرفت و رشد کشور را بگیرد که البته درست است فشارهای ظالمانه و سختی های زیادی برای ما داشت اما خوداتکایی های ما را به دنبال داشته است.

وی در ادامه افزود: از همه سختی ها عبور کردیم در این حوزه هم با همت فعالین محترم اقتصادی و برنامه‌های دقیق حتما از این سختی نجات خواهیم یافت.

استاندار همدان تصریح کرد تاکید رهبری در افق 300 ساله است که گفته می‌شود چاه نفت را ببندیم و از خام فروشی جلوگیری کنیم و این باید نقشه راه ما باشد.

قاسمی فرزاد با اشاره به گذشته استعماری کشور گفت: ریل گذاری گذشته نامناسب بود اما باید ارزش افزوده ایجاد شود و آنچه رویکرد جمهوری اسلامی است دسترسی به دانش فنی تولید و رشد است چرا که این نابود شدنی نیست و ماندگار خواهد بود.

استاندار همدان با اشاره به وجود زمینه‌های خوبی که در صنعت معدن و کشاورزی در همدان وجود دارد گفت: آنچه مهم است زمینه توسعه صادرات باید فراهم شود. در این خصوص رونق اقتصادی و رفع موانع تولیدی جلسات زیادی انجام میشود و پیگیر حل مسائل آن هستیم.

دکتر نوری معاون توسعه کالا سازمان توسعه تجارت ایران نیز با توجه به افزایش شرکت‌های دانش بنیان گفت: رونق شرکت‌های دانش بنیان با وجود جوانان مستعد کشور علاوه بر جلوگیری از خروج ارز بلکه به صادرات و ارز آوری کمک شایانی کرده است. 

وی گفت: مناطق آزاد برای توسعه صادرات شکل گرفته اما از میزان صادرات راضی نیستیم و با حضور سعید محمد امیدواریم اقدامات مفیدی انجام پذیرد.

دکتر نوری افزود: ما همچنین توسعه کشتی رانی و حمل دریایی را در حوزه دریای خزر و خلیج فارس پیگیریم به‌خصوص برای کالاهای فساد پذیر باید تسریع در صادرات انجام شود.

علی اصغر زبردست در ادامه این آیین با بیان اینکه تحریم و کرونا اثرات مخربی بر وضعیت بخش بزرگی از صنعت وارد کرده است، افزود: تعدادی از صنایع برای اجرای طرح توسعه، ماشین آلات خود را وارد کرده اند اما به دلیل شرایط کرونا راه اندازی آنها به تعویق افتاده است.

رئیس اتاق بازرگانی صنعت معدن و کشاورزی استان همچنین به راه اندازی پایانه صادراتی استان همدان اشاره کرد و افزود: این پایانه فاقد زیرساخت و امکانات لازم است که برای توسعه امر صادرات نیازمند تامین ملزومات بسیاری است. 

زبردست با توجه به قوانین دست و پا گیر در عرصه صادرات و تولید گفت: قانون صدور کارت بازرگانی الزام کرده است تسویه حساب تامین اجتماعی، مالیاتی و عدم بدهی بانکی ارائه شود، که این امکان بسیار کمی دارد.

وی با بیان اینکه 400 صادرکننده در استان همدان دارای کارت بازرگانی هستند که در زمینه صادرات انواع محصولات تولیدی استان فعالیت دارند گفت 47 کارت بازرگانی در حوزه محصولات کشاورزی معلق شده است که در حال پیگیری هستیم.

طبق آمارهای موجود 110 قلم کالا از استان همدان به 29 کشور جهان صادر می شود که مهمترین آن سیمان، سیم آلومینیومی، سفال، سرامیک و کشمش است. که بنا بر اظهار رئیس اتاق بازرگانی همدان بسیاری از این کالاها از گمرکات دیگر استانها صادر می‌شوند.

انتهای پیام/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon