۲ هزار زندانی کردستانی موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند
گروه استانها - مدیرکل زندانهای استان کردستان گفت: امسال ۲هزار زندانی کردستانی موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، مراد فتحی پیشازظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار داشت: در زندانها بخشی از پذیرشها مربوط به معتادانی بوده که به محض ترخیص، خانوادهها آنها را تحویل نگرفته و دوباره وارد چرخه میشوند.
وی از وجود 200معتاد بهبودیافته در سطح استان که خانوادهها آنها را تحویل نمیگیرند، خبر داد و گفت: پیشنهاد میشوند که بهزیستی و دانشگاه علومپزشکی با زندانها همکاری کرده و در بیمارستان قدس هزینه متادون این افراد تأمین و تحت مراقبت قرار بگیرند تا از ورود به چرخه جرم خودداری شود.
مدیرکل زندانهای کردستان با اشاره به اینکه ورودی زندانهای استان به صورت مستقیم 50 درصد و به صورت غیر مستقیم 25 درصد به افراد معتاد اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: 50درصد از زندانیان درگیر جرائم مواد مخدربوده که این افراد پس از شناسایی بلافاصله مورد مشاوره و سمزدایی قرار میگیرند.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر 560 نفر معتاد در زندانهای استان تحت پوشش متادون درمانی و 200 نفر از معتادان تحت درمان بوپرنورفین قرار دارند، افزود: 2 بند از زندانهای کردستان به متادون درمانی اختصاص داشته که موفقترین بخش در حوزه اشتغال و حرفهآموزی است.
فتحی با اشاره به اینکه امسال 2 هزار زندانی کردستانی موفق به اخذ گواهینامه مهارت شدند، عنوان کرد: در حال حاضر 300 نفر از زندانیان استان در زمینه اشتغالهای مولد فعالیت داشته که از ابتدا تا آذرماه سالجاری درآمدشان از تولید و فروش صنایع دستی حدود 1.5 میلیارد تومان بوده است.
پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به معتادان بهبودیافته کردستانی
حسین رسولی، سرپرست بهزیستی استان کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از فعالیتهای این سازمان «غربالگری» معتادان متجاهر و پذیرش در کمپهای ترک اعتیاد و مراکز درمان است، اظهار داشت: مراکز تحت بهزیستی آمادگی بستری و پذیرش معتادان را داشته و قبلا نیز این کار انجام شده است.
وی از برنامهریزی برای پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری، آموزشی و ادارات و بررسی چالشها و موانع پیشروی این حوزه در استان خبر داد و گفت: هماکنون 377نفر معتاد خودمعرف در کمپهای ترک اعتیاد زیر نظر بهزیستی کردستان بستری بوده که 200نفر از آنان معتادان متجاهر بوده و در سنندج ظرفیت 100معتاد دیگر را نیز داریم.
سرپرست بهزیستی استان کردستان به برنامههای این سازمان برای اشتغال معتادان بهبودیافته پرداخت و تصریح کرد: معتادی که در حوزههای درمانی درمان و بعد از یک سال آموزشهای لازم را گذرانده و بهبودیافته، همانند سایر افراد تحت پوشش بهزیستی تسهیلات 4درصد اشتغالزایی به آنان پرداخت میشود.
وی خطاب به استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر کردستان یادآور شد: اگر مشکل هزینه بیمههای پایه و هزینه پذیرش معتادان در کمپهای مرکز اعتیاد برطرف شود، بخش زیادی از مشکلات این حوزه رفع خواهد شد چراکه حقیقتا هزینههای درمان معتادان بسیار بالاست.
رسولی با بیان اینکه بهصورت دورهای و ماهیانه یکبار نظارت بر کمپهای سطح استان انجام خواهد شد، اظهار کرد: متکدیان جمعآوری شده نیز بنا به شرایطشان در کمپها پذیرش میشوند.
آمادگی برای درمان معتادان در بیمارستان قدس سنندج
صدیق جدیدالاسلامی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز در این جلسه از آمادگی برای درمان معتادان در بیمارستان قدس سنندج خبر داد و گفت: البته باید این افراد و زندانیان ترخیصی مشخص شوند چراکه در سالیان گذشته معتادان زیادی به این بیمارستان هجوم آوردند که هزینه درمان آنان بسیار بالا بود.
انتهای پیام/481/ش