نتیجه یک سال ریاست جمهوری «بایدن» بر آمریکا/ شکاف بی‌سابقه و وعده‌های توخالی

نتیجه یک سال ریاست جمهوری «بایدن» بر آمریکا/ شکاف بی‌سابقه و وعده‌های توخالی

با گذشت حدود یک سال از عهده داری ریاست جمهوری "جو بایدن" بر آمریکا، امیدها به یاس بدل شده، شکاف بی‌سابقه‌ای در جامعه ایجاد شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، بسیاری رسانه های آلمانی زبان در آستانه یک سالگی عهده داری ریاست جمهوری جو بایدن در آمریکا در مطالب مختلف به تاثیرات و عواقب یک ساله روی کار آمدن وی پرداختند.

روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان در مطلبی نوشت: "جو بایدن" در انتخابات پیروز شد، دونالد ترامپ را از کاخ سفید بیرون کرد و حزب وی هر دو مجلس کنگره را تسخیر کرد و این ها موفقیت های قابل توجهی بود.

وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا در دوران یک ساله حکومت خود به توافق نامه آب و هوای پاریس بازگشت، خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی را متوقف کرد، یک برنامه سرمایه گذاری تریلیون دلاری را تصویب کرد، بیکاری را به 3.9 درصد کاهش داد و میلیون ها واکسن کرونا برای واکسیناسیون گسترده تهیه کرد.

با این وجود محبوبیت این پیرمرد 79 ساله آمریکایی همچنان رو به کاهش است و همچنان بیش از نیمی از شهروندان وی را شایسته نمی دانند و این منحنی رو به پایین است. چه اتفاقی افتاده است؟

آمریکایی ها عاشق موفقیت هستند و در راس کشور خود کسی را می خواهند که به گفته های خود عمل کند و یا حداقل برای وعده هایش بجنگد و سخنرانی های آتشین ایراد کند. ترامپ در انتخابات نوامبر 2020 حدود 1 میلیون رای بیشتر از زمان پیروزی اش در سال 2016 به دست آورد. وی به عنوان رئیس جمهور تقریبا به همه وعده های خود عمل کرد.

اما بایدن به عنوان یک ضد ترامپ در انتخابات پیروز شد. هدف او نجات دموکراسی آمریکا از دسیسه های عوام فریبانه بود. وی می خواست نجابت و متانت را احیا کند و پل هایی را بین مردم و احزاب سیاسی ایجاد کند. این اهداف، خوب و درست به نظر می رسید و فوریت آن با توجه به حمله به ساختمان کنگره در 6 ژانویه 2021 تقویت شد. اما آیا این اهداف برای داشتن یک دوره کامل ریاست جمهوری موفق کافی است؟ دقیقا به این دلیل که بایدن رئیس جمهور است و حزبش به کنگره تسلط دارد، هر خبر منفی اتهام اپوزیسیون علیه او مبنی بر آماتور بودن تیمش را تقویت می کند.

نویسنده در ادامه به برخی شکست های بایدن در زمینه اجرای طرح واکسیناسیون اجباری، مقابله با مسئله مهاجران و بحران افغانستان و همچنین افزایش شدید تورم در جامعه اشاره کرد و در ادامه نوشت: بایدن در طول مبارزات انتخاباتی خود بر تجربه سیاسی دراز مدت و صلاحیت خود تاکید می کرد و اکنون تصویر بی کفایتی هایش ضربه های شدیدی به او می زند. این شرایط زخم بازی را ایجاد کرده که جمهوریخواهان تیرهای خود را به سمت آن پرتاب می کنند.

نویسنده در ادامه نوشت: به احتمال زیاد تا 10 ماه آینده در انتخابات میان دوره‌ای، تغییر قدرت در کنگره رقم خواهد خورد و بایدن برای مدت طولانی تنها خواهد ماند. این در شرایطی است که شمار مرگ های کرونایی در آمریکا تا آن زمان به بیش از یک میلیون نفر خواهد رسید.

تاگس اشپیگل در مطلب دیگری نوشت: زمانی که جو بایدن حدود یک سال پیش در روز پنج شنبه دست راست خود را برای ادای سوگند ریاست جمهوری آمریکا بالا برد، کاپیتال هیل (ساختمان کنگره) مانند یک منطقه نظامی محصور بود. حصارهای بلند آهنی و هزاران محافظ امنیتی ساختمان کنگره را که حدود دو هفته قبل از این مراسم مورد حمله طرفداران ترامپ قرار گرفته بود محافظت می کردند.

وقتی جو بایدن، به عنوان رئیس جمهور آمریکا سخنرانی کرد و وعده داد که می خواهد کشور را متحد کند و یک رئیس جمهور برای همه آمریکایی ها باشد یک حس آسودگی جمعی در سراسر دنیا به وجود آمد. وی اعلام کرد که هرج و مرج و خودسری ها پایان خواهد یافت و سرانجام با همه گیری کرونا به صورت موثر مبارزه خواهد شد و آمریکا بار دیگر به شریک قابل اعتمادی در دنیا تبدیل خواهد شد.

اما یک سال بعد نتیجه بسیار دلسرد کننده است. این کشور بیشتر از هر زمان دیگری دچار شکاف و جدایی شده است، در حالی که دموکرات ها دچار مناقشات داخلی هستند، ویروس کرونا همچنان در این کشور می تازد، تورم به بالاترین حد خود رسیده و اعتبار رئیس جمهور 79 ساله آمریکا و معاون وی به شدت کاهش پیدا کرده است. علاوه بر این در عرصه سیاست خارجی هم خطاهایی رخ داده که بسیاری انتظار آن را از این دولت در آمریکا نداشتند.

اگر به نظرسنجی ها استناد کنیم می بینیم که اولین سال ریاست جمهوری بایدن در کاخ سفید ناامید کننده است. به طور خاص نتایج یک نظرسنجی که اخیرا در دانشگاه کوئینیپیاک انجام شده است نشان می دهد که چقدر وضعیت اسفناک است. بر این اساس تنها 33 درصد شهروندان آمریکایی اولین دوران ریاست جمهوری بایدن را مثبت ارزیابی کرده‌اند و 53 درصد ابراز نارضایتی کردند.

نشریه "دی سایت" آلمان هم در مطلبی به مناسبت سالگرد عهده داری ریاست جمهوری بایدن نوشت: وی بارها ضرب الاجل هایی تعیین کرده و وعده هایی داده است که نتوانست به آن ها عمل کند، از جمله برای طرح های زیر ساختی و برنامه هی اجتماعی.

دی سایت همچنین نوشت: وی در سطح بین‌المللی مرتبا چند جانبه گرایی و بازگشت آمریکا به صحنه جهانی را وعده داد، اما بعد از آن به صورت منظم و بی رحمانه به دنبال منافع کشور خود بود.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: نگاه دوستانه به رئیس جمهور آمریکا مدتهاست که دیگر تمام شده و تنها ترامپ نبودن برای بایدن کافی نیست.

جو بایدن البته همچنان تا انتخابات میان دوره ای از قدرت در کنگره برخوردار است. اما حزب خودش هم فرصت ها را از او می گیرد. جناح های لیبرال و میانه رو با یکدیگر اختلاف دارند و همدیگر را مسدود می کنند و با این رویکرد نه تنها به رئیس جمهور بلکه در دراز مدت به خود آسیب می رسانند.

به نظر می رسد که دموکرات ها هنوز این مسئله را درک نکرده‌اند که در میدان بازی سیاسی با حزبی رقابت می کند که مدتهاست به قوانین پایبند نیست. جمهوریخواهان همه چیز را تابع ماندن در قدرت می دانند. آن ها حاضرند برای این منظور از ترامپ و دروغ بزرگ او مبنی بر دزدی در انتخابات حمایت کنند و در این راستا به ابزارهای ضد دموکراتیک متوسل شوند.

دی سایت در بخش دیگری از این مطلب نوشت: از وحدتی که حدود یک سال پیش بایدن وعده آن را داده بود تنها یک عبارت تو خالی بیشتر باقی نمانده است. جو بایدن البته در اولین سال ریاست جمهوری خود هنوز نبرد را نباخته است، اما مانند بقیه شهروندان کشور فرسوده و خسته به نظر می رسد. قدرتی که در حال حاضر ایالات متحده به آن نیاز دارد در جو بایدن وجود ندارد.

جو بایدن که در انتخابات 13 آبان ماه امسال به عنوان نامزد حزب دموکرات بیش از 81 میلیون رای مردمی را به دست آورد، توانست در انتخابات گزینشگران ایالتی هم 306 رای را از آن خود کند و رقیب خود یعنی دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق و نامزد حزب جمهوری‌خواه در این انتخابات را با بیش از 74 میلیون رای مردمی و 232 رای گزینشگران ایالتی پشت سر بگذارد.

بایدن حدود یک سال پیش در حالی آئین تحلیف خود را برگزار کرد که ترامپ غایب بزرگ آن بود اما سه رئیس جمهوری پیشین یعنی باراک اوباما، جورج دابلیو بوش و بیل کلینتون و مایک پنس معاون ترامپ حضور داشتند. وی به عنوان یک امید دهنده به کاخ سفید قدم گذاشت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon