وزیر کشور خطاب به مدیران استان کرمان: پای درددل مردم بنشینید/ احداث سیلبندها در اولویت باشد
گروه استانها ـ وزیر کشور با بیان اینکه احداث سیلبندها و حفر چاههای کشاورزی در اولویت است گفت: مسئولان به تک تک روستاها سر بزنند و پای درددل مردم بنشینند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، احمد وحیدی امشب ـ پنجشنبهشب ـ در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان که با حضور نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، زینیوند استاندار کرمان، شکراللهی نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی، سردار حسین معروفی فرمانده سپاه ثارالله استان کرمان، کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشور، نوروزی رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و تعدادی از مسئولان کشوری و استانی در محل فرمانداری جیرفت برگزار شد اظهار داشت: مشکلات کشاورزان بر اثر سیل دقیقاً بررسی میشود.
وی با بیان اینکه کشاورزان بیشتر نگران سیل مجدد هستند و این نگرانی درست و بجاست گفت: باید سیلبندها بهسرعت احداث و ترمیم شود و فوریترین کار همین است و مسئولان استان کرمان باید ایجاد سیلبندها را در اولویت قرار دهند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه مسئول قرارگاه برای احداث فوری سیلبندها استانداری کرمان با جانشینی معاونت عمرانی است و مهندسی ارتش و سپاه نیز کمک میکنند افزود: مشکل دوم مردم تلف شدن دامهای سبک و سنگین آنهاست که باید آمار دقیق تلفات دام به نام صاحب آنها از دهیاریها گرفته شود و بخشداران و فرمانداران به ستاد بحران اعلام کنند.
وی با اعلام اینکه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) متعهد شده است که دام تلفشده سیلزدگان را جبران کند اما باید آمار دقیق داشته باشد گفت: امهال وامهای کشاورزی نیز باید انجام شود و لیست کشاورزانی که وام بانکی دارند احصا شود و پیگیری کنید که بلافاصله وام آنها امهال شود.
وحیدی با ابراز اینکه چاههای کشاورزی در بعضی نقاط تخریب شده است که باید بلافاصله احیا شود و یا مجوز حفر چاه جدید داده شود تا مابقی محصولات کشاورزی مردم از بین نرود اضافه کرد: غالب کشاورزان آمادگی حفر چاه دارند و البته این مجوز به چاههایی داده شود که از قبل مجوز داشتهاند.
وی با تأکید به اینکه برای احیای چاههای کشاورزی باید در یک روز تصمیمگیری شود و اصلاً به بروکراسی اداری نرسد چرا که اگر یک هفته آب به محصولات نرسد، محصول کشاورزی مردم از بین میرود تصریح کرد: کوتاهی در این زمینه پذیرفته نیست و بلافاصله باید آب به زمینهای کشاورزی برسد چرا که شرایط بحرانی است.
وزیر کشور با تذکر "از این مصوبه نباید کسی سوءاستفاده کند و حفر چاه غیرمجاز انجام شود" گفت: برآورد دقیق خسارات سیل حتماً انجام شود تا در هیئت دولت پیگیری شود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات، رایج شدن بیماریها بعد از سیل است که علوم پزشکی و هلال احمر حتماً این موضوع را پیگیری کنند که مشکلی برای مردم ایجاد نشود افزود: واکسیناسیون دام مردم نیز در اولویت دامپزشکی و جهاد کشاورزی قرار گیرد و هزینه آن بهصورت 50 درصد استانداری و 50 درصد خود مردم تامین شود و نیروی انسانی واکسیناسیون نیز توسط سپاه و بسیج تأمین میشود.
وحیدی با بیان اینکه در بازسازی و تعمیر منازل آسیبدیده اولویت با ساخت سرویس بهداشتی است گفت: ترمیم و بازسازی راهها بسیار حیاتی است و راههای روستایی بلافاصله باید بازگشایی شود تا کار مردم راه بیفتد.
وی با ابراز "همین الآن اگر فردی در این روستاها نیاز به رفتوآمد فوری داشته باشد و یا حوادثی ایجاد شود، مردم هیچ چارهای ندارند" تأکید کرد: باید بلافاصله راهها بازگشایی شود.
وزیر کشور با بیان اینکه بر اساس قانون، مدیریت آب بهعهده وزارت نیرو است گفت: ایجاد سیلبندها در واقع مدیریت آب است و آب منطقهای استان باید به این موضوع توجه داشته باشد.
وی با اظهار اینکه چند پاسگاه انتظامی نیز بر اثر سیل آسیب دیده است که باید در اولویت بازسازی قرار گیرد و استانداری حتماً کمک کند افزود: امکانات مهندسی شهرداریهایی که متأثر از سیل بودند در اولویت تأمین قرار گیرد.
وحیدی با بیان اینکه مصوبات ستاد بحران استان با دقت پیگیری شود و مردم باید احساس آرامش کنند افزود: حتماً به آنها سر بزنید و تا جایی که امکان دارد کنار آنها باشید؛ کارهای زیادی مانده است و مرتب به مردم سرکشی شود.
وی با تأکید بر اینکه فرمانداران به تک تک روستاها سر بزنند و پای درددل مردم بنشینند گفت: از تند صحبت کردن مردم نگران نباشید، بههرحال آسیبدیده هستند و زندگی خود را بر اثر سیل از دست دادند؛ انتظاری از مردم نداشته باشید.
وزیر کشور با بیان "وظیفه داریم به قولی که به مردم دادهایم عمل کنیم" ادامه داد: مردم منطقه، زحمتکش و انقلابی و کمتوقع هستند و حتماً باید به آنها رسیدگی شود و تمام مدیران در این ارتباط موظف هستند.
انتهای پیام/511/ش+