هدایت و دفع آب‌های سطحی ارتباطی به شبکه فاضلاب ندارد

هدایت و دفع آب‌های سطحی ارتباطی به شبکه فاضلاب ندارد

گروه استان ها ـ شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تاکید داشته در جریان تخلیه سیلاب منازل و معابر کنارک هدایت و دفع آب‌های سطحی ارتباطی به شبکه فاضلاب نداشته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، در پی انتشار گزارشی در تسنیم با عنوان "زخمی که پس از سیل کنارک سرباز کرد|شهرهای سیستان و بلوچستان شبکه فاضلاب ندارد" شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان جوابیه‌ای برای تسنیم ارسال کرده که متن آن بدین شرح است : توپوگرافی شهر کنارک به گونه‌ای‌ است که سطح زمین در شهر نسبت به نقاط دیگر در تراز پایین‌تری قرار گرفته و دریا در مَد خودش باعث می‌شود، سطح زهاب زیرزمینی در این شهر بالا باشد، در چنین شرایطی با هر بارندگی این مشکل تشدید می‌شود، چرا که آب امکان نفوذ ندارد، به همین دلیل به روان‌آب و سیلاب تبدیل می‌شود.

در پی بارش بی‌سابقه و در جریان سیل اخیر کنارک، بسیاری از معابر و منازل مسکونی دچار آبگرفتگی شد، طوری که در بعضی مناطق ارتفاع آب گرفتگی به حدود 80 سانتیمتر رسیده بود. این اتفاق و مشکلاتی که برای اهالی شهر بندری کنارک رخ داد حدیث تازه‌ای نیست و به دلیل اینکه زیرساخت‌های شهر کامل نبود، این رحمت الهی معضلاتی را برای مردم به وجود آورد.

بنا بر وظیفه انسانی و به دستور وزیر نیرو که به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور به کنارک سفر کرد، به منظور تسریع در رفع بحران و جلوگیری از خطرات جانی و مالی، مدیریت هدایت و دفع آب‌های سطحی که وظیفه شهرداری‌هاست، به شرکت آب و فاضلاب استان ابلاغ شد و نسبت به انجام عملیات انتقال آب از سطح معابر و تخلیه آب از منازل از طریق شبکه جمع‌آوری فاضلاب و با استفاده از پمپ‌های قوی، دیزل ژنراتور، کف‌کش، روبین و سایر تجهیزات اقدام شد.

پنج طرح بزرگ اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب در شهرهای زاهدان، چابهار، کنارک، زهک و زابل توسط شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در حال انجام است که جهت تکمیل بر اساس برآوردهای صورت گرفته به دو هزار و 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و تاخیر در اجرای پروژه‌های فاضلاب ناشی از عدم اختصاص اعتبار طی چند سال اخیر به این طرح‌ها بوده است.

فاضلاب کنارک از طریق بخشی از شبکه جمع‌آوری به ایستگاه پمپاژ انتقال داده می‌شود و از آنجا به تصفیه‌خانه پمپاژ می‌شود، در سال‌ جاری یک پکیج تصفیه اضطراری به ظرفیت 900 مترمکعب در شبانه روز وارد مدار شده است. در واقع 30 تا 35 درصد ساکنین کنارک به شبکه جمع‌آوری فاضلاب متصل هستند. مابقی شهر شبکه‌گذاری شده(حدود 65 درصد) ولی به دلیل عدم احداث ایستگاه‌های پمپاژ وارد مدار بهره‌برداری نشده‌اند. در حال حاضر یک ایستگاه پمپاژ در حال احداث و یک ایستگاه هم جدیداً تملک زمین شده است.

هیچ جای استان فاضلاب توسط  شرکت آب و فاضلاب به دریا دفع نمی‌شود. در شهر چابهار هم بخشی از شهر به شبکه جمع‌آوری اتصال داده شده و از طریق شبکه و خطوط جمع‌آوری، فاضلاب خانگی به تصفیه‌خانه انتقال داده می‌شود.

طراحی تأسیسات در تصفیه خانه‌های فاضلاب به گونه‌ای انجام می‌شود که پساب حاصل از تصفیه قابلیت دفع در آب‌های سطحی را داشته باشد و در دوره بهره‌برداری این موضوع کاملا توسط شرکت کنترل می‌شود.

در بعضی  از نقاط کشور آب حاصل از تصفیه فاضلاب به چرخه طبیعت مجدداً برگشت داده می‌شود و از آن برای تولیدات کشاورزی مجاز استفاده می‌کنند اما متاسفانه در استان ما این موضوع توسط متولیان صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام/395/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon