بازپرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی فقط به صورت ارزی/ ۸ هزار میلیارد تومان به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص یافت
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه تاکنون ۸ هزار میلیارد تومان منابع به صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص یافته است، گفت:در مجموع ۱۲ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی غضنفری رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در خصوص منابع اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی به منظور حمایت از بورس گفت: در مجموع 510 میلیون دلار معادل 12 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای صندوق تثبیت بازار سرمایه اختصاص مییابد که تاکنون در سه مرحله این پرداخت انجام شده است.
وی گفت: آخرین مرحله آن چهارشنبه هفته گذشته به مبلغ 650 میلیارد تومان بود و در مجموع مبلغ سه قسط به حدود سه هزار میلیارد تومان رسید.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی گفت: همچنین پنج هزار میلیارد تومان دیگر طلب ما از سازمان امور مالیاتی بوده که آن نیز به صندوق تثبیت داده شده است و بقیه منابع نیز بزودی به صندوق تثبیت واریز میشود.
غضنفری ادامه داد: ما این اجازه را دریافت کردهایم که به صورت سرمایهگذاری بتوانیم سهام خریداری کنیم و در عین حال اجازه داریم به صورت حساب سپرده گذاری با نرخ 11 درصد این منابع را در اختیار صندوق تثبیت بازار قرار دهیم که امیدواریم این موضوع بتواند موجب تحرک و بازگشت اعتماد بورس شود.
* ممنوعیت بازپرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی بصورت ریالی
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه گفت: اجازه نمیدهیم دریافتکنندگان تسهیلات ارزی این تسهیلات را به صورت ریالی بازپرداخت کنند و محال است در این زمینه کوتاه بیاییم.
غضنفری افزود: دریافتکنندگان تسهیلات ارزی برای بازپرداخت این تسهیلات تعلل میکنند تا شاید بتوانند آن را به صورت ریالی آن هم با قیمت ارز ترجیحی 4200 تومانی بازپرداخت کنند در حالیکه این اجازه را نخواهیم داد، زیرا در این صورت منابع صندوق تحلیل میرود.
وی گفت: یکی از این بخشها نیروگاهها هستند که چهار میلیارد دلار تسهیلات دریافت کرده و برای بازپرداخت آن دست نگه داشتهاند درحالی که نرخ بازپرداخت باید براساس نرخای تی اس محاسبه شود.
غضنفری افزود: در گذشته این اشتباه صورت گرفت و بسیاری از منابع صندوق توسعه ملی از بین رفت.
غضنفری اضافه کرد: با این حال تحریمها مشکلاتی را برای تامین ارز و تجهیزات برای برخی از وام گیرندگان ایجاد کرده که درخواست استمهال داشتهاند و این درخواستها را بررسی میکنیم، تاکنون برای 200 طرح ارزی 400 بار استمهال صورت گرفته است.
وی گفت: تا پایان مهر امسال 88 هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی از منابع صندوق داده شده که از این میزان 56 درصد مربوط به صنعت و معدن،8 درصد گردشگری، 10 درصد صنایع تبدیلی و 27 درصد حوزه آب کشاورزی بوده است.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: در زمینه تسهیلات ارزی نیز 40 درصد منابع به بخش خصوصی داده شده و بیش از 360 طرح ارزی تامین مالی شده است.
وی گفت: درصد سود تسهیلات ریالی 14 تا 16 درصد و تسهیلات ارزی سه و نیم تا 6 درصد است که دو و نیم درصد آن سهم بانکها به عنوان عامل پرداخت تسهیلات است.
غضنفری افزود: با این حال منابع صندوق اکنون به مرحلهای رسیده است که طبق قانون بهتر است به جای پرداخت تسهیلات، سرمایهگذاری داشته باشد ضمن اینکه برخی بانکها نیز توانایی باز پرداخت معوقات از طرف مشتری را ندارند و تسهیلات پرداختی بسیار بیشتر از توانایی بانک عامل است.
وی گفت: طبق قانون، اجازه سرمایهگذاری در خارج از کشور را نیز داریم که امیدواریم با رفع تحریمها این موضوع عملیاتی شود.
وی درباره سرمایهگذاریهای عمده این صندوق گفت: 27 میلیارد دلار در بخش نفت و گاز و پتروشیمی، 13 میلیارد دلار در بخش آب و خاک، حدود 5 میلیارد دلار در بخش نیروگاهها و یک و نیم میلیارد دلار برای اشتغال پایدار روستایی سرمایهگذاری شده است.
انتهای پیام/