معتادان متجاهر شیراز جمعآوری میشوند
گروه استانها -دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: موظف هستیم تا دهه فجر یعنی ۱۰ بهمن ماه تمامی معتادان متجاهر در استان فارس جمعآوری شوند و در مراکز تحت مدیریت بهزیستی ساماندهی شوند و مسیر درمان را طی کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز ، سلیمان کرمی بعدازظهر امروز در نشست خبری با اشاره به طرح ساماندهی معتادان متجاهر در استان فارس اظهار داشت: طرح ساماندهی جامع معتادین متجاهر ابلاغی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر است که از ابتدای دی ماه ابلاغ شده و بر خلاف طرحهای قبلی که مدتدار و کوتاه بوده است این طرح جامعتر و طولانیمدت است.
وی با بیان اینکه طرحهای گذشته به صورت موردی و تحت حمایت و دستور مستقیم حوزه قضایی با مدیریت حوزه بهزیستی و همکاری اداره آسیبهای شهرداری و حوزه انتظامی بود، گفت: این طرحها کوتاهمدت بود و همه گیر هم نبود و با توجه به ظرفیت پذیرش 400 نفری مرکز ماده 16 و محدودیتهای اعتباری به صورت کامل به هدف نمیرسید.
کرمی با اشاره به لزوم مشارکت داخلی و ظرفیت استانی در اجرای طرحهای ساماندهی معتادان افزود: با اجرای این طرح مقرر است که 50درصد بحث تأمین هزینه از طریق ستاد مبارزه با مواد مخدر و 50 درصد هم از ظرفیت استانی باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: موظف هستیم تا دهه فجر یعنی 10 بهمن ماه تمامی معتادان متجاهر در استان فارس جمعآوری شوند و در مراکز تحت مدیریت بهزیستی ساماندهی شوند و مسیر درمان را طی کنند.
وی با بیان اینکه همه دستگاهها مکلف به همکاری در این طرح هستند و باید به وظایف خود عمل کنند، افزود: جمعآوری و پذیرش معتادان بخشی با بهزیستی و بخشی با شورای مبارزه با مواد مخدر است اما دیگر دستگاهها از جمله دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستانها و دیگر مراکز درمانی برایشان تکلیفهای قانونی مشخص شده است.
کرمی با بیان اینکه مرحله نخست جمعآوری و پس از آن درمان است، افزود: با حمایت از قوه قضائیه و دادستانی کل کشور نیز مدت زمان اجرای طرح ساماندهی بیشتر شده و
با توجه به سابقه اجرای طرح در دورههای قبل در این دوره تعداد معتادین متجاهر بین 2 تا 2200 نفر برآورد شده و در شرایط فعلی نیز 1600 نفر هستند.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه از 1600 نفر معتاد متجاهر 300 نفر غیربومی هستند، گفت: بنا شده با هماهنگیهای ایجاد شده معتادان غیربومی به استانهای محل سکونت خود ارجاع داده شوند.
وی با بیان اینکه حدود 16 محله پارازیت داریم که در مصوبه شورای اجتماعی کشور است، افزود: اگر قرار بر این باشد که تنها این افراد را جمعآوری کنیم فرقی با طرحهای دورههای گذشته ندارد. اما ساماندهی این محلات و مناطق بعد از اجرای طرح یکی از تکلیفهایی است که توسط استاندار برای دستگاهها مشخص شده است که در قالب یک قرارگاه اتفاق میافتد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس با تأکید بر اینکه آمار دقیقی در دسترس نیست، گفت: 4 مرکز در مناطق مختلف استان برای این طرح راهاندازی میشود، 112 نفر شهرستانی در این طرح پایش شدند همچنین طرح یاریگران زندگی نیز اجرا میشود، این طرح شامل تمام دستگاهها است.
محمد صادق کشفینژاد مدیر کل بهزیستی استان فارس نیز با بیان اینکه اعتیاد موضوعی است که یک عامل و یا یک فاکتور برای ایجاد آن وجود ندارد بلکه یک قضیه پیچیده است، گفت: جمعآوری معتادان از سطح شهر امروز به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه هزینه نگهداری روزانه یک معتاد نزدیک به 200 هزار تومان است، افزود: این برآورد دولتی است اما میزان اعتباری که الآن برای معتاد متجاهر هزینه میشود با آن چیزی که پیش ینی میشود اصلا قابل قیاس نیست.
مدیرکل بهزیستی استان فارس با بیان اینکه ما خواستار ادامه این طرح هستیم، گفت:کمپ ماده 16 شیراز فقط 400 نفر ظرفیت دارد و برای اجرای این طرح باید از کمپهای ماده 15 نیز استفاده کنیم، کمپهای ماده 15 متعلق به بخش خصوصی برای معتادان خود معرف برای ترک است، 6 کمپ مردان و 2 کمپ زنان از ماده 15 هماهنگ شده که بعد از غربالگری و سمزدایی اولیه از ماده 16 به ماده 15 منتقل میشوند.
مدیرکل بهزیستی فارس افزود: دستگاهها باید ماهانه در پرداخت سهم خود اقدام کند، چراکه این کمپها روزانه باید نیازها را تأمین کند، شیراز نیازمند یک ماده 16 با ظرفیت حداقل دو هزار ظرفیت است و این باید احداث شود.
کشفینژاد با بیان اینکه از میان بیش از 4 هزار نفر معتاد تعداد 311 نفر به کرونا مبتلا شدند، بیان کرد:نباید اجازه داد معتادان در سطح شهر حضور بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/424 /ی