ردپای نانوپلاستیک‌ها در قطب شمال و جنوب

ردپای نانوپلاستیک‌ها در قطب شمال و جنوب

برای نخستین‌بار در تاریخ دانشمندان هلندی اثراتی از نانوپلاستیک‌ها در قطب شمال و قطب جنوب پیدا کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ نانوپلاستیک‌ها, پلاستیک‌هایی هستند که از ذراتی به مراتب ریزتر و کوچکتر از سایر پلاستیک‌ها تشکیل شده‌اند و نسبت به میکروپلاستیک‌ها سمی‌تر هستند. اخیرا  آلودگی نانوپلاستیک برای نخستین‌بار در مناطق قطبی شناسایی شده است که نشان می‌دهد این ذرات ریز, اکنون در سراسر جهان فراگیر شده‌اند.

 نتایج  تحلیل‌ها از کلاهک یخی گرینلند نشان داد که آلودگی نانوپلاستیک حداقل 50 سال است که این منطقه دورافتاده را آلوده کرده است. محققان همچنین با شگفتی متوجه شدند که یک چهارم این ذرات از لاستیک خودروها نشات گرفته‌اند. نانوذرات بسیار سبک هستند و گمان می‌رود با بادهای شهرهای آمریکای شمالی و آسیا به گرینلند منتقل شده‌اند. نانوپلاستیک‌های موجود در یخ دریا در قطب جنوب نیز احتمالاً توسط جریان‌های اقیانوسی به این قاره دوردست منتقل شده‌اند.

در مطالعات گذشته اثراتی از میکروپلاستیک‌ها در قطب شمال مشاهده شده بود اما نانوپلاستیک‌ها برای نخستین‌بار توسط دانشمندان هلندی در قطب شمال و قطب جنوب کشف شدند. با وجود اینکه دانشمندان به تازگی موفق به کشف نانوپلاستیک در این مناطق شده‌اند اما مورد عجیب این است که وجود نانوپلاستیک‌ها در قطب به 50 سال قبل برمی‌گردد.

پلاستیک‌های تجزیه‌ناپذیر بیشترین مقدار پسماندهای تولید شده را به خود اختصاص می‌دهند و ردپای آن‌ها از قله اورست تا قطب جنوب دیده می‌شود. دانشمندان می‌گویند مقدار ورود زباله‌های پلاستیکی به اکوسیستم بیش از حد ظرفیت است و این پلاستیک‌ها علاوه بر اینکه سلامت جانوران را در 4 گوشه دنیا تهدید می‌کنند, به شدت سمی و برای سلامت انسان مضر هستند. در حال حاضر اثرات این موارد در مواد غذایی مورد استفاده انسان و حتی در ریه‌های بیماران مبتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) و آسم نیز دیده می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon