بلینکن: فعلاً قصد تحریم روسیه را نداریم/ کمک نظامی آمریکا به اوکراین ادامه خواهد داشت

بلینکن: فعلاً قصد تحریم روسیه را نداریم/ کمک نظامی آمریکا به اوکراین ادامه خواهد داشت

وزیر خارجه آمریکا یادآور شد، اعمال تحریم‌ها علیه روسیه اکنون منجر به از بین رفتن اثر "بازدارندگی" آنها خواهد شد و مسکو و واشنگتن می‌توانند در مسائلی مانند کاهش خطرات نظامی، استقرار سامانه‌های موشکی و کنترل تسلیحات همکاری داشته باشند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ایالات متحده و متحدانش در اروپا در جریان مذاکرات امنیتی با روسیه فعالانه سیاست کاهش وخامت اوضاع پیرامون اوکراین را دنبال کرده و وعده دادند که در صورت ادامه اقدامات تهاجمی روسیه علیه این کشور، واشنگتن قاطعانه به این برخورد واکنش نشان خواهد داد.

مذاکرات اخیر مقامات روس با طرف آمریکایی و اعضای ناتو در ژنو و بروکسل درباره مسائل امنیتی نیز پیشرفت خاصی نداشته و منجر به نزدیکی مواضع طرفین نشد. مطبوعات آمریکایی مدعی شدند که واشنگتن در حال آماده کردن بسته تحریم‌های جدیدی علیه روسیه است که از جمله موارد آن، ممنوعیت شرکت‌های آمریکایی برای تولید و صادرات برخی فناوری‌ها به روسیه است. 

 خبرگزاری «نووستی» گزارش داد، "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه آمریکا شب گذشته در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی سی.ان.ان اعلام کرد که در ایالات متحده معتقدند که تحریم‌ها علیه روسیه باید تنها در صورت اقدامات تهاجمی این کشور علیه اوکراین اعمال شوند، نه قبل از چنین اقدامی، چرا که در غیر این صورت اثر بازدارندگی آنها از بین خواهد رفت.

بلینکن با بیان اینکه هدف از این تحریم‌ها جلوگیری از تجاوز روسیه به اوکراین است، توضیح داد: «اگر درشرایط کنونی اعمال شوند، اثر بازدارندگی آن از بین خواهد رفت. هر کاری که ما انجام میدهیم، از جمله توافق مواضع با کشورهای اروپایی در خصوص "پیامدهای جدی" برای روسیه، با هدف تأثیرگذاری بر محاسبات رئیس جمهور ولادیمیر پوتین و متقاعد کردن او به عدم انجام اقدامات تهاجمی صورت گرفته است.»

این دیپلمات ارشد آمریکایی افزود که مسکو و واشنگتن می توانند در عرصه‌هایی مانند کاهش خطرات نظامی، استقرار سامانه‌های موشکی و کنترل تسلیحات زمینه همکاری مشترک پیدا کنند. وی افزود: «حتی در زمانی که ما در اقدامات دیپلماتیک مشرکت داریم تا ببینیم آیا فرصتی برای تقویت امنیت جمعی بر مبنای اصل تقابل وجود دارد یا خیر، ما به برخی از نگرانی‌های روسیه پاسخ می‌دهیم و مسکو نیز به بسیاری از نگرانی‌های ما پاسخ می‌دهد. حتی زمانی که این کار را انجام می‌دهیم، در صدد ایجاد ابزارهای دفاعی و بازدارندگی لازم هستیم.»

بلینکن اقدامات ایالات متحده برای تقویت قدرت نظامی اوکراین را به عنوان تمایل این کشور به اطمینان از آگاهی روسیه نسبت به عواقب جدی در صورت انحراف از مسیر دیپلماتیک و همچنین "از سرگیری تجاوز" عیله اوکراین توضیح داد. وی تصریح کرد که واشنگتن در هفته‌های اخیر فعالانه در تلاش بوده تا متحدان و شرکای خود در سراسر اروپا را در خصوص مسئله اوکراین توجیه و آگاه سازد.

وزارت دفاع اوکراین نیز اعلام کرد که یک هواپیمای حامل دومین محموله کمک های نظامی آمریکا روز یکشنبه در کی یف به زمین نشست. طبق این اطلاعات،  بیش از 80 تن سلاح به منظور تقویت توان بالقوه دفاعی اوکراین از ایالات متحده به طرف اوکراینی تحویل داده شد و این پایان ماجرا نیست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان