روشهای دفع پسماندهای دارویی و عفونی در خانه
روشهای دفع و جداسازی خانگی زبالههای دارویی و عفونی متفاوت از سایر زبالههای تر و خشک است و نیاز به اهتمام بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ با شیوع ویروس کرونا شاهد تغییر الگوی مصرف در جامعه بودیم و مصرف ماسک و دستکش افزایش یافت به طوری که در سال اول شیوع این ویروس میزان تولید پسماند دو برابر شد. سالانه حدود 175 هزار تن پسماند پزشکی در کشور تولید می شود که با شیوع کرونا این مقدار به میزان دو برابر افزایش پیدا کرده است.
اهمیت دفع صحیح این زبالههای عمومی علاوه بر شهرداری و مراکز بهداشتی مسئول در این زمینه, نیاز به جداسازی صحیح این زبالهها در خانه دارد. مواردی از جمله ماسک, دستکش پلاستیکی, سرنگ, پانسمان, چسب زخم, پوشک بچه و گوش پاککن جزو پسماندهای عفونی محسوب میشوند.
همچنین روزانه تعداد زیادی دارو اعم از قرص و شربت در کشور مصرف میشود که جداسازی آنها از سایر زبالهها نیاز به توجه بیشتر شهروندان دارد. در ادامه برخی روشهای جداسازی و دفع این مواد عفونی و دارویی را بررسی میکنیم:
پسماندهای عفونی: در ابتدا باید آنها را از سایر زبالهها جدا کنیم و در یک کیسه جدا قرار دهیم و کیسه را محکم گره بزنیم. اگر کیسه زبالههای عفونی حاوی سرنگ باشد, بهتر است کیسه را داخل یک کیسه دیگر قرار دهیم تا در زمان جابهجایی توسط ماموران شهرداری سبب آسیب آنها و انتقال بیماری نشود.
ماسک: در میان زبالههای عفونی ماسک دارای قسمتهای تجزیهپذیر است؛ بهتر است ابتدا کش ماسک و قطعه فلزی یا پلاستیکی موجود در آن را قبل از انتقال به کیسه زبالههای عفونی جدا کنیم. کش ماسک و قطعه فلزی یا پلاستیکی موجود در ماسک قابل بازیافت هستند.
قرص: قرصهای تاریخ مصرف گذشته را باید از ورق قرص خارج کنیم و در یک کیسه پلاستیکی جدا بگذاریم و در صورت امکان بهتر است تا این کیسه را در سطل آشغالهای مخصوص پسماندهای عمومی بیاندازیم. جعبه مقوایی و بروشور موجود در داخل جعبه قرص قابل بازیافت است و باید در قسمت زبالههای خشک قرار بگیرد.
شربت: شربت تاریخ مصرف گذشته را باید دور بریزیم, برچسب روی شیشه شربت را جدا کنیم, شیشه خالی شربت را بشوییم و به عنوان زباله خشک برای بازیافت تفکیک کنیم.
انتهای پیام/