حضور کارشناسان پلیس زن در صحنههای قتل زنانه
معاون بانوان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: برخی از خدمات خاص زنان است که باید پلیس زن انجام دهد مانند بررسی صحنه قتلی که زنی به قتل رسیده و حتماً کارشناس زن بر سر صحنه میرود.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سرهنگ نوابه لطفی اوریمی در برنامه تلویزیونی سلام تهران در پاسخ به چگونگی حضور و ورود به پلیس به عنوان یک زن گفت: حدود 20 سال پیش بنابر نیاز نیروی انتظامی، برخی از مشاوران و مددکاران جذب شدند و من جزء نخستین گروهی بودم که در کلانتریهای تهران بزرگ به عنوان پلیس زن مشغول به خدمت شد. البته ازآنجاییکه به صورت تخصصی جذب شدهایم پس از آن از نظر انتظامی و به صورت تخصصی روانشناسی نیز آموزش دیدیم. از سال 1396 با حضور سردار سرتیپ حسین رحیمی در فرماندهی تهران بزرگ امور بانوان فاتب، فعال شد و من این افتخار را داشتم که در این سمت مشغول به خدمت شوم.
معاون بانوان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به مشکلات و سختیهای این شغل، اظهار کرد: هر شغل سختی خود را دارد شغل پلیسی با توجه به اینکه با اقشار مختلف جامعه ارتباط مستقیم دارد و افراد باید مهارت خاصی داشته باشند و ازآنجاییکه شغل خدماتی و خدمترسانی به مردم است وقتی گرهای از مشکلات مردم را باز میکنیم سختی کار خود را کاهش داده و آن رضایت قلبی که به دست میآید باعث میشود که سختی کار کم شود همچنین علاقه و انگیزه در این شغل بسیار اهمیت دارد؛ اینکه بتوانیم با محیط خود سازگار باشیم.
وی با اشاره به خدمات انجامشده توسط پلیس زن، عنوان کرد: جامعه ما باید بیشتر با خدمات پلیس زن آشنا شود، پلیس زن به طور کلی هم به صورت ستادی و هم به صورت عملیاتی درحال خدمت و پنج درصد به صورت ستادی و 95 درصد به صورت عملیاتی است.
لطفی عنوان کرد: برخی از خدمات خاص زنان است که باید پلیس زن انجام دهد مانند بررسی صحنه قتلی که زنی به قتل رسیده و حتماً کارشناس زن بر سر صحنه میرود، با توجه به تسلط زنانه، کارهایی مانند تشخیص هویت، چهرهنگاری و مراکز مشاوره در کلانتریها که به ظرافت و دقت بیشتری احتیاج دارد، در نیروی انتظامی از طریق پلیس زن به ثمر میرسد همچنین 95 درصد مشاورها و معاونین اجتماعی که به اختلافات خانوادگی، نزاع، درگیری و مشکلات دیگر رسیدگی میکنند توسط پلیس زن قابل حل است.
معاون بانوان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به دیگر خدمات پلیس زن، یادآور شد: در فوریتهای پلیس 110 وقتی کسی که تماس میگیرد تنش و اضطراب دارد، آن فردی که پشت سیستم مینشیند، خانم است که بتواند با ارتباط کلامی مؤثر فرد را آرام کرده، بتواند ارتباط خوبی برقرار کند و کنترل خشم داشته باشد.
لطفی افزود: در رابطه با خدمات نیروی انتظامی در کلانتریها، سیستم گذرنامه، بررسی صلاحیت یا بسیاری از مواردی که به صورت خدمترسانی است از طریق 197 نظرسنجی میشود و از روزی که در این سمتها خانمها به کار گرفته شدهاند واقعاً رضایتمندی بیشتری داشتهایم و این تدبیر فرمانده بوده که بسیار جزءنگر است.
معاون بانوان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس زن در جایجای نیروی انتظامی حضور دارد، تصریح کرد: وقتی فردی با هر مشکلی مثلاً مالباخته یا نزاع خانوادگی یا نزاع همسایگی یا مشکلات دیگر وارد کلنتری میشود حتماً با تنش زیاد همراه است و ممکن است اخلاقش مناسب نباشد اما به محض ورود، نخستین کسی که با او روبهرو میشود افسر ارجاع است و در این سمت خانمها را قرار دادهایم. افسر ارجاع خانم است به این دلیل که میتواند ارتباط خوبی برقرار کرده و کنترل خشم داشته باشد و این موارد را به فرد مقابل خود انتقال میدهد که باعث میشود کمککننده باشد.
فرزند معاون بانوان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ نیز در پاسخ به رفتارهای مادر در منزل با توجه به محیط کار منظم، بیان کرد: طبیعتاً این تأثیر میتواند در میتواند در شخصیت رفتاری مادرم وجود داشته باشد.
امیرحسین متان کپوری درباره رفتار مادر با خود گفت: مادرم با من مانند مادر رفتار کرده است نه افسر پلیس و از کودکی هیچ مشکلی با این قضیه نداشتم و به او افتخار میکنم که مادرم به خوبی به جامعه خدمت میکند.
آیسانا متان کپوری؛ دختر سرهنگ لطفی نیز با اشاره به ویژگیهای مادر خود گفت: در خانه بسیار مهربان است و احساس نمیکنم رفتارهای پلیس گونه داشته باشد.
وی درباره شیوه آشپزی مادر گفت: مانند دیگر مادران رفتار میکند و غذاهای خوبی میپزد.
انتهای پیام/