پایداری شرایط جوی و انباشت آلایندهها، سایه آلودگی هوا بر آسمان اصفهان ادامه دارد
گروه استانها-در پی انباشت آلایندههای جوی روز گذشته هم هوای اصفهان قرمز و ناسالم برای عموم اعلام شد و براساس پیشبینی هواشناسی جو تا پایان هفته پایدار است و غلظت آلایندهها هم روند افزایشی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، در پی انباشت آلایندههای جوی روز گذشته هم هوای اصفهان قرمز و ناسالم برای عموم اعلام شد و هوا همچنان در کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی استان ناسالم برای عموم است و طبق پیشبینی هواشناسی جو تا پایان هفته پایدار است و غلظت آلایندهها هم افزایشی است.
همزمان مدیرکل محیط زیست استان اصفهان سهم صنایع را در آلودگی هوای اصفهان را 37 درصد اعلام و اظهار داشت: مازوتسوزی نیروگاهها و انتشار حجم بالایی از گوگرد و ذرات معلق از دلایل تشدید آلودگی هوای اصفهان بوده که سهم 37 درصدی صنعت را در آلایندگیها افزایش داده است.
از طرفی دیگر تابلوهای سنجش آلودگی در شهرهای دولتآباد، خمینیشهر، نجفآباد و کاشان خاموش است و اطلاعات آلودگی هوا بدون وقفه به دست مردم نمیرسد.
افزایش غلظت آلایندههای جوی، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا
کارشناس پیشبینی ادارهکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به وضع هوای استان در ساعات آینده، اظهار داشت: انتظار استقرار جوی پایدار را بر روی استان داریم و آسمان صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد ملایم را برای بیشتر مناطق استان پیشبینی میکنیم.
محمدرضا رفیعی افزود: برای مناطق مرکزی و صنعتی و کلانشهر اصفهان به دلیل پایداری جوی، شرایط برای افزایش غلظت آلایندههای جوی، کاهش دید و کاهش کیفیت هوا به ویژه در ساعات اولیه روز مهیاست.
کارشناس پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه ساعاتی شاخص کیفیت هوا به ناسالم برای گروههای حساس و در برخی از ساعات به ناسالم برای عموم میرسد، گفت: توصیه میشود به دلیل آلودگی هوا از حضور در فضاهای باز خودداری کنند.
عوارض آلایندگی در شهرهای صنعتی، منابع قابل توجهی را در این حوزه نصیب شهرستان میکند
رئیس آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به وضعیت آلودگی هوا، اظهار داشت: منابع مختلف آلاینده در سطح شهر و استان وجود دارد و با توجه به موقعیت استقرار دو نیروگاه در مجاورت شهر اصفهان و محدودیتهایی که در توزیع گاز در سطح کشور وجود دارد طی چند روز اخیر شاهد هستیم که نیروگاه شهید منتظری از سوخت مازوت استفاده میکند.
صادقیان افزود: در شرایط پایداری هوا به غیر از کلانشهر اصفهان، شهرهای شاهینشهر و خمینیشهر که در مجاورت اصفهان قرار دارند در شرایط مشابه قرار میگیرند و دور از انتظار نیست در سایر شهرستانها هم وضعیت آلایندگی به همین صورت باشد.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست در دهه 80 با اعتباراتی که در آن زمان داشت تعدادی ایستگاه سنجش آلایندگی در شهر اصفهان و چند شهر پر جمعیت و صنعتی مستقر کرده، گفت: چندین سال موضوع نگهداری و برمدار بودن آنها به عهده محیط زیست بوده و هست و اکنون با توجه به کمبود منابع اعتباری فعلی این موضوع نیازمند اعتبارات کلانی است که باوجود پیگیریهایی در سطح ملی نتوانستیم منابع را تامین کنیم هر چند که از طریق کانالهای دیگری امکان برقرار شدن آنها وجود دارد که نیازمند پیگیری است.
رئیس آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ادامه داد: عوارض آلایندگی در شهرهای صنعتی منابع قابل توجهی در این حوزه نصیب شهرستان میکند و انتظار میرود شهرداران و فرمانداران این شهرستانها پیگیری کنند که از طریق عوارض آلایندگی، ایستگاههای سنجش حمایت شوند.
میزان مصرف مازوت در نیروگاه شهید منتظری زیر نظر سازمان محیط زیست است
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به علل آلایندگی، اظهار داشت: در شش ماه دوم سال 37 درصد صنعت، 33 درصد حمل و نقل و باز شدن مازوت در نیروگاه شهید منتظری که حدود 30 درصد تولید برق را به عهده گرفته میتواند سهم صنعت را بالاتر ببرد.
ایرج حشمتی افزود: از طرفی گزارشهای هواشناسی مبنی بر پایداری هواست و از آنجایی که بعد از 7 سال مازوت در شهر اصفهان باز شده باید منتظر نشست تا جنانچه پایداری در سطح جو صورت بگیرد آنگاه میزان آلایندگی را تعیین کرد.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اقدامات محیط زیست، گفت: پایش و نظارت بر روی نیروگاه به طور مستمر انجام میشود میزان مصرف تحت نظر ما هست و تمهیدات لازم را برای شرایط بحران در شرایط اضطرار در نظر گرفتیم.
مرگ زودرس و افزایش مراجعان بیماران قلبی و ریوی به مراکز درمانی از جمله اثرات آلودگی هوا است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به توصیههای بهداشتی در زمان آلودگی هوا، اظهار داشت: در مورد آلودگی هوا به ویژه آلودگیهای اخیر که موضوع مازوت مطرح است و یکی از مشخصههای مازوت این است که درصد بالایی گوگرد دارد بنابراین آلایندههای این نوع آلودگی در روزهای اخیر موضوع دی اکسید گوگرد و ذرات معلق است.
امین افزود: افراد مسن، کودکان و افراد مبتلا به آسم مستعدتر هستند و بیماریهایی که برای این نوع آلایندهها میشود متصور بود مثل آلودگیهای دیگر و حتی بیشتر مرگ زودرس، ابتلا به بیماریهای مزمن ریوی، افزایشات مراجعات به دلیل مشکلات ریوی و قلبی، افزایش ابتلا به آسم، کاهش عملکرد ریه و مواردی از جمله زایمان زودرس، کاهش وزن نوزادان و افزایش میزان دیابت خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان موارد توصیههای بهداشتی، گفت: شهروندان به ویژه سالمندان و بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی در فضای باز تردد نکنند تا حد امکان در منزل بمانند و مصرف سبزیجات و میوهجات نقش مهمی داشته باشد و همچنین استفاده از ماسکهای نوع مرغوب ان 95 پی یک و پی 2 هم کمک کننده است.
وی ادامه داد: افزایش آلودگی باعث تشدید بیماری کووید 19 در افراد مستعد خواهد شد و کودکان مبتلا به آسم هم از حضور در خیابان به شدت خودداری کنند.
به گزارش تسنیم، همه ساله کلانشهر اصفهان با معضل آلودگی مواجه است و هر چند اقداماتی برای مرتفع کردن این معضل انجام شده تا کنون موفق نبوده و اکنون با استفاده مازوت شرایط بسیار سختتر شده و شهروندان باید تا حد امکان برای حفظ سلامتی خود در منزل بمانند.
انتهای پیام/166/ ع