دردسرهای نسخه‌نویسی الکترونیکی در همدان/ سردرگمی پزشکان و بیماران در روزهایی کرونایی + فیلم


دردسرهای نسخه‌نویسی الکترونیکی در همدان/ سردرگمی پزشکان و بیماران در روزهایی کرونایی + فیلم

گروه استان‌ها-رئیس سازمان نظام پزشکی همدان گفت: هنوز مشکلات ناشی از نسخه نویسی الکترونیکی برای پزشکان و بیماران برطرف نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، قانون نسخه نویسی الکترونیکی لازم الاجراست و همه پزشکان، مراکز درمانی، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها موظف به اعمال آن هستند.اگرچه نشانی از نسخه‌های کاغذی دیده نمی‌شود و پزشکان مجبور به ثبت نسخه بیماران در سامانه الکترونیکی هستند اما در این راه مشکلاتی برای پزشکان و هزینه‌ای اضافی برای برخی بیماران ایجاد شده است.

مثلا وقتی برق یک مطب قطع می‌شود، سرعت اینترنت کاهش می یابد یا سامانه در حال بروزرسانی است، بیماران باید مدت زمان نامعلومی را در انتظار ثبت نسخه خود بمانند.

گاهی اوقات هم وقتی بیماران برای انجام آزمایش به آزمایشگاه می‌روند متصدی پذیرش آزمایشگاه می‌گوید نسخه بیمار ثبت نشده و بیمار باید دوباره به پزشک معالج خود مراجعه و مشکل را درمیان بگذارد.

بعضی وقت‌ها هم سامانه داروخانه‌ها قطع می‌شود و بیمار مجبور است تا زمان وصل سیستم در انتظار بماند.

با توجه به شرایط کرونایی و خطر قرار گرفتن در تجمعات، انتظار و ازدحام بیماران در اتاق انتظار پزشکان، داروخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها سبب انتشار و گسترش بیشتر ویروس کرونا می‌شود.

اگرچه مدیر درمان تامین اجتماعی همدان از پزشکان خواست در زمان قطعی سامانه نسخه نویسی، نسخه بیماران را به صورت دستی بنویسند، اما بعضی پزشکان ادعا می‌کنند بیمه‌ها هزینه نسخه‌های کاغذی آن‌ها را پرداخت نمی‌کنند و بیمار باید هزینه را به صورت کامل از جیب خود پرداخت کند. 

دکتر علیرضا مدرکیان، رئیس سازمان نظام پزشکی همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: نسخه نویسی الکترونیکی یک قانون است و همه موظف به رعایت آن هستیم، اما فراهم نبودن زیرساخت‌های این طرح سبب گلایه‌مندی پزشکان و بیماران شده است.

وی با بیان اینکه از زمان شروع نسخه نویسی الکترونیکی تاکنون مشکلاتی وجود داشته و همچنان باقی است تصریح کرد: اگرچه سازمان‌های بیمه گر ادعا دارند صد در صد پزشکان از نسخه‌نویسی الکترونیکی استفاده می‌کنند اما هنوز برخی از همکاران ما از نسخه نویسی کاغذی استفاده می‌کنند.

رئیس نظام پزشکی همدان با بیان اینکه سازمانهای بیمه‌گر نسخه‎های کاغذی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند، اظهار داشت: پس بیمارانی نسخه‎شان در سامانه ثبت نمی‌شود مجبور به پرداخت کامل هزینه هستند.

مدرکیان با تاکید بر اینکه پیش از نسخه نویسی الکترونیکی باید ابتدا نظام ارجاع و پزشک خانواده راه‌اندازی میشد، عنوان کرد: ما هم تابع قانون هستیم اما پیش از اجرا و الزام هر طرحی باید وسایل و زیرساخت‌های مورد نیاز آن فراهم شود.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور در ستاد ملی کرونا اعلام کرد که وقتی امکان نسخه نویسی الکترونیکی برای بیمار فراهم نباشد می توان نسخه را به صورت دستی و کاغذی نوشت، تصریح کرد: اما بیمه‎ها نسخه کاغذی را قبول نمی‌کنند.

رئیس نظام پزشکی همدان با تاکید بر اینکه خطر گسترش سویه امیکرون در کشور و استان ما جدی است، اظهار داشت: هرگونه معطلی و تجمع بیماران به خاطر قطعی سامانه نسخه الکترونیکی در مراکز درمانی سبب افزایش خطر ابتلا به کرونا می‌شود. 

مدرکیان با اشاره به اینکه ما نیازمند نرم افزاری هستیم که قطعی نداشته باشد، استفاده از آن برای کاربر آسان باشد و برای شرایط اینترنتی و زمان قطعی برق تمهیداتی در نظر گرفته شده باشد، گفت: هدف ما خدمات‌رسانی سریع و بدون معطلی به بیماران است.

 

 

انتهای پیام/743/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon