قضایا و مزایایِ "آزادی دیجیتال" / تمامیتخواهی در کمین است
علیرضا قائمینیا میگوید: آنجا که تبلیغات غلبه میکند باید منتظر تمامیتخواهی هم باشید بنابراین انتظار نداشته باشید که آزادیِ دیجیتال، آزادیای به تمام معنا باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انسان معاصر در مختصات جهان عصر دیجیتال در برابر چالشی اساسی قرار گرفته است. چراکه با کنترل هر چه بیشتر فضای شبکههای اجتماعی و تکامل اَلگوریتمهای پنهان در لابهلای صفحههای اینترنتی که دائماً موجسواریهای ما را دنبال میکنند و با سیستمهای مخفی جاسوسی گوشیهای همراه، نمیتوان این فضا را بستری کاملاً آزاد دانست.
چالش بزرگ انسان معاصر تعریف دوباره آزادی و راه رسیدن به آن در فضای اجتماعی واقعی خارج از فضای مجازی است.
جامعهای که در آن شبکههای اجتماعی متشکل از افراد حقیقی در محیطی واقعی و با ارتباطات تعاملی مستقیم اتفاق میافتد و با فضای مجازی تکمیل میشود. کنشی دشوار، مبارزهای سخت و خطرناک اما تعیینکننده که در نهایت منجر به تحول و تغییری حقیقی در فضای اجتماعی ارگانیک و واقعی میشود.
علیرضا قائمینیا، پژوهشگر و دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، از جدیترین نظریهپردازان حوزه "الهیات سایبر" است که با دغدغه و نگرشی فلسفی، مصائب و مسائل اندیشگی این فضا را دنبال میکند و به دنبال راهی برای ارائه صورتبندی جدید از مختصات جهان عصر دیجیتال و کاستن از دامنه آسیبهای آن است.
قائمینیا در گفتوگو با تسنیم، از آزادی دیجیتال و تمامیتخواهی شرکتهای چندملیتی در این فضا سخن گفته است که فیلم آن را در زیر میبینیم:
انتهای پیام/