گله مندی مبارزین فلسطینی از ترکیه

گله مندی مبارزین فلسطینی از ترکیه

در حالی که ترکیه اشتیاق فراوانی برای استقبال از رئیس رژیم صهیونیستی نشان داده، فلسطینی‌ها معتقدند که آنکارا از روند عادی سازی با صهیونیست‌ها، چیزی به دست نخواهد آورد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها تحرکات فراوانی از سوی رژیم صهیونیستی برای نزدیک شدن به کشورهای اسلامی دیده می شود. سفر رئیس صهیونیست ها به امارات متحده عربی و عبور هواپیمای او از حریم هوایی عربستان سعودی رویداد مهمی بود و ظاهراً قرار است به زودی به ترکیه نیز سفر کند. در حالی که ترکیه اشتیاق فراوانی برای استقبال از رئیس رژیم صهیونیستی نشان داده، فلسطینی ها معتقدند که آنکارا از روند عادی سازی با صهیونیست ها، چیزی به دست نخواهد آورد.

یکی از نکات مهم در مورد روند عادی سازی روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی، این است که تقریباً هیچ رسانه ای به این وضعیت معترض نیست. حتی رسانه های نزدیک به گروه های دینی تندرو همچون روزنامه ینی شفق و ینی آکیت که آشکارا از ضرورت بازگشت نظام خلافتی حمایت می کند، در مورد نگرش اردوغان به اسرائیل، سکوت کرده اند.

اما در این میان، روزنامه ملی گازته که به عنوان ارگان رسانه ای حزب اسلامگرای سعادت و تریبون شاگردان مرحوم اربکان شناخته می شود، هر چند روز یک بار، تحلیل و یا گزارشی در مورد تبعات رابطه با اسرائیل، منتشر می کند.

این روزنامه، سراغ «معین نعیم» محقق و نویسنده فلسطینی رفته و با او مصاحبه کرده است. این مبارز فلسطینی که مدت ها در ترکیه حضور داشته، درباره «عادی سازی» میان ترکیه و رژیم اشغالگر اسرائیل صحبت کرده و تصمیم اردوغان را به چالش کشیده است.

کشور ترکیه , رجب طیب اردوغان ,

افول اسرائیل

معین نعیم بر این باور است که رژیم صهیونیستی، قدرت چندانی ندارد. او گفته است:«اسرائیل اکنون در حال افول است. من هم فکر نمی کنم زیاد طول بکشد. انشاءالله در سال 2030 میلادی، هیچ دولتی به نام اسرائیل وجود نخواهد داشت. اسرائیل از درون شروع به پوسیدن کرده و نسل بنیانگذار از میان رفته است. یکی از مهمترین نتایج عملیات شمشیر بیت المقدس افزایش مقاومت در منطقه 1948 بود. فلسطینی ها در این منطقه گفتند، اکنون می توانیم به مقاومت بپیوندیم. این یک تهدید جدی برای اسرائیل است. مقاومت فلسطین از نظر امکانات دفاعی و فنی، توان خود را بسیار خوب توسعه داده است. حرکت های استراتژیک مهمی انجام شده است. به عنوان یک موضوع دیگر، فلسطینی ها اجازه نمی دهند اسرائیل به راحتی جهان را فریب دهد. مبارزه مهمی به خصوص در حوزه رسانه ها انجام شد. فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب، همه اینها حساب های ما را بسته اند. تنها به این دلیل که ما توانستیم با اطلاع رسانی درست و قدرتمندانه، دروغ های اسرائیل را متوقف کنیم.»

انتظارات فلسطینی ها از ترکیه چیست؟

روزنامه ملی گازته از معین نعیم  پرسیده است: شما چه انتظاراتی از ترکیه دارید؟ او در پاسخ گفته است:«ما توقعات زیادی داریم. ترکیه یکی از نادر کشورهای آزاد است. با رشد انسان، مسئولیت او نیز افزایش می یابد. چنین چیزی در مورد کشورها نیز صدق می کند. ترکیه کشوری است که باید بیشترین مسئولیت را در منطقه احساس کند. ترکیه همین حالا هم از فلسطین حمایت می کند، اما می تواند حمایت بیشتری داشته باشد. خدا به کسانی که برای آرمان فلسطین می ایستند کمک می کند. ترکیه می تواند کمک کند که از نظر قانونی و حقوقی، صدای فلسطینی ها، بلندتر به گوش برسد.»

پیداست این سخن معین نعیم، نوعی انتقاد مودبانه و سرپوشیده از رفتار ترکیه برای ساکت کردن رسانه های اخوان المسلمینی در ترکیه است که علیه دولت سیسی و همچنین علیه رژیم صهیونیستی، فعالیت می کردند.

کشور ترکیه , رجب طیب اردوغان ,

ترکیه چیزی به دست نخواهد آورد

معین نعیم  درباره رویکرد عجولانه چند ماه گذشته آنکارا برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفته است: «البته ما در مسائل آنکارا دخالت نمی کنیم و تصمیم گیرنده روابط خارجی ترکیه نیستیم، اما این را به وضوح می گویم، هیچ کدام از کشورهایی که به سمت «عادی سازی» با اسرائیل رفته، نتوانسته و نمی تواند امتیازی بگیرد و کاری به نفع خود انجام دهد، چه رسد به این که بخواهد برای منافع فلسطینی ها گام بردارد. معامله با صهیونیست ها برنده ای نداشته و نخواهد داشت. جدیدترین نمونه آن امارات است. آنها یک توافقنامه  عادی سازی  با اسرائیل امضا کردند و در بسیاری از مسائل همکاری کردند. امارات احتمالاً نزد خود چنین تصوری داشته که با این توافق، اسرائیل از ما در برابر ایران محافظت می کند و آمریکا هم جنگنده اف 35 را به ما می دهد! دیدید چه شد؟ آمریکا اعلام کرده که جنگنده اف 35 را به امارات نخواهد فروخت. 

نمونه دیگر، مصر است. مصر در سال 1974 میلادی با اسرائیل قرارداد امضا کرد. این قرارداد هیچ فایده و دستاوردی برای مصر نداشت. علاوه بر مصر، اردن نیز با اسرائیل معامله کرد. چیزی به دست نیاورد. همه این نمونه ها به وضوح پیش چشم ماست. ترکیه با اسرائیل توافق کرد و چه سودی به دست آورد؟ هیچ.

من اینجا در مورد منافع فلسطین صحبت نمی کنم، من در مورد منافع خود این کشورها صحبت می کنم. در طول تاریخ شاهد بوده ایم که صهیونیست ها به هیچ توافقی پایبند نبوده و نیستند.

اسرائیل توافقی را امضا نخواهد کرد که به نفع غزه باشد. اگر شرایط غزه آرام شود، اسرائیل قطعاً برافروخته و آشفته خواهد شد.

اسرائیل این را به خوبی می داند. ترکیه تلاش می کند در کنار فلسطین بایستد و حمایت کند، اما واقعیت این است که «عادی سازی» با اسرائیل برای ترکیه کارساز نخواهد بود. این یک واقعیت است، با ضعیف شدن مسلمانان، صهیونیست ها قوی تر می شوند. در سطح روابط بین‌الملل، آنها سخت‌ترین دوران را می‌گذرانند. دولت اشغالگر اسراییل از دید جوامع جهان، هیچگاه نمی تواند عادی شود.»

معین نعیم معتقد است که عادی سازی روابط کشورها با رژیم صهیونیستی، منجر به این نمی شود که مردمان این کشورها نیز دیدگاهی عادی و مثبت به اسرائیل داشته باشند. او بر این باور است که هر اندازه روابط دولت های منطقه با اسرائیل عادی شود، مردم، باز هم از اسرائیل خوششان نمی آید و اگر یک نظرسنجی عادلانه و مستقل انجام شود، مردمان کشورهای منطقه، فارغ از دیدگاه و نگرش دولت و حاکمیت، در هر حال، دوست ندارند رابطه ای عادی با صهیونیست ها داشته باشند.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon