هشدار نسبت به گسترش امیکرون در استان فارس/ هر ۳۰ ثانیه یک ابتلای جدید ثبت میشود
گروه استانها - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام «هر ۳۰ ثانیه یک نفر ابتلا در استان فارس» به مردم هشدار داد و از گسترش امیکرون در استان ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نارنجی شدن وضعیت کرونایی شیراز و 3 شهرستان فارس بیانگر افزایش تعداد بیماران کرونایی و شیوع بیشتر امیکرون در این استان است، استانی که تا هفته گذشته تمام شهرها در وضعیت آبی بود و تنها 3 شهر زرد داشت امروز 4 شهرستان نارنجی، 3 شهرستان آبی و 29 شهرستان زرد دارد که این موضوع ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی را بیشتر میکند.
براساس آخرین تغییرات رنگبندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت شهرستانهای شیراز، کوار، زرقان و گراش در وضعیت نارنجی، شهرستانهای استهبان، داراب و مهر در وضعیت آبی و دیگر شهرستانهای استان در وضعیت زرد قرار دارد.
وضعیت شهرستانهای استان به دلیل شیوع گسترده بیماری یک وضعیت ناپایدار است که تغییر رنگ آنها به سمت نارنجی و قرمز دور از انتظار نیست، این موضوع در کنار مراجعه 3 هزار نفر به مراکز 16 ساعته در 72 ساعت گذشته هشدارها را جدیتر کرده و سبب شده که ورود استان فارس به موج ششم از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام شود.
هشدار نسبت به گسترش امیکرون
در همین راستا سید وحید حسینی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام «هر 30 ثانیه یک نفر ابتلا در استان فارس» به مردم هشدار داد و از گسترش امیکرون در استان ابراز نگرانی کرد.
به گفته وی در شبانهروز گذشته روند ابتلا به کرونا به صورت قابل توجهی افزایش داشته که این موضوع ایمنی جامعه را تهدید میکند. حسینی ضمن درخواست از مسئولان اجرایی استان برای جلوگیری از بحرانیتر شدن وضعیت فارس بر نظارت بیشتر در اماکن پرتردد تاکید کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از آمادگی کامل بیمارستانها و مراکز درمانی استان برای مقابله با موج ششم کرونا خبر داد و افزایش موارد خانوادگی ابتلا به کرونا را نگرانکننده خواند.
عدم تکمیل فرایند واکسیناسیون و بیتوجهی به رعایت شیوهنامههای بهداشتی در برابر کرونا عواملی است که حسینی آن را مطرح و دلیل بحرانیتر شدن و ضعیت استان اعلام کرد و گفت: این موارد سبب ایجاد عوارض و آسیبهای جبرانناپذیری به استان میشود.
به گفته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال حاضر واکسیناسیون به ویژه تزریق دُز سوم در کنار رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتواند ابتلا به این بیماری و مرگ و میر ناشی از آن را کاهش دهد.
رعایت شیوهنامههای بهداشتی کمتر از 40 درصد است
سادهانگاری مردم و کاهش رعایت شیوهنامههای بهداشتی عامل اصلی است که عباس رضائیانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتوگو با تسنیم برای به وجود آمدن وضعیت کنونی مطرح کرده که این مسئله در کنار روند کند مراجعه برای واکسیناسیون احتمال رخداد موج امیکرون را بسیار زیاد میکند.
براساس گفتههای معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هنوز 6 درصد از مردم برای دریافت واکسن مراجعه نکردهاند که این امر در کنار سرایتپذیری بالای این سویه ابتلا را افزایش میدهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز راهکار مقابله با این سویه را تکمیل چرخه واکسن به ویژه تزریق دز سوم دانست و گفت: هر چه شیوهنامههای بهداشتی بیشتر رعایت شود خطرات امیکرون کمتر میشود.
به گفته رضائیان در حال حاضر پوشش ماسک در استان فارس کمتر از 40 درصد است در حالی که این میزان باید به 90 درصد برسد تا از پیک جلوگیری کرد.
148 مورد ابتلا در 24 ساعت گذشته
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و 919 هزار و 851 تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، 534 هزار و 127 بیمار مثبت شناسایی شده است.
از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و 620 هزار و 365 تست تشخیصی مولکولی بوده که 463 هزار و 47 مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون 299 هزار و 486 مورد تست سریع انجام شده و 71 هزار و 80 بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری 148 بیمار جدید در 24 ساعت گذشته هم اکنون 523 بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 71 بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
در 24 ساعت گذشته دو هم استانی دیگر در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ناشی از کووید 19 از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به هفت هزار و 485 نفر رسید.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با احتساب سه دُز، به هفت میلیون و 366 هزار و 517 دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و 279 هزار و 971 دُز نوبت اول، سه میلیون و هشت هزار و 190 دُز نوبت دوم یک میلیون و 78 هزار و 356 دُز نوبت سوم واکسن بوده است.
انتهای پیام/424/ی