در نشست رهبران شیعی عراق در منزل «العبادی» چه گذشت؟

در نشست رهبران شیعی عراق در منزل «العبادی» چه گذشت؟

رهبران چارچوب هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعی عراق به‌دنبال نشستی چهارجانبه که میان «صدر، الخنجر، حلبوسی و بارزانی» در حنانه نجف برگزار شد، نشستی برگزار کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رهبران چارچوب هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی عراق، در نشستی که در منزل «حیدر العبادی» برگزار شد، آخرین روند تحولات سیاسی به‌ویژه نشست حنانه و نتایج آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

یک منبع عراقی به ایرث نیوز اعلام کرد: در این نشست آنچه در حنانه میان «حلبوسی، الخنجر، بارزانی و صدر» گذشت و نتیجه این نشست در طرح برون‌رفت از بن‌بست سیاسی، مورد واکاوی قرار گرفت.

منبع عراقی تأکید کرد: شرکت‌کنندگان در این نشست از هر طرحی که منجر به حل بحران شود، استقبال کردند.

این منبع افزود: پس از نشست حنانه، تماس‌های تلفنی زیادی میان «عمار حکیم» و «محمد الحلبوسی» و «نیچروان بارزانی» و «هادی العامری» و برخی رهبران چارچوب هماهنگی برقرار شده است.

دیدار میان چارچوب هماهنگی و جریان صدر

«شیروان الدوبردانی» نماینده حزب دموکرات کردستان عراق گفت: روزهای آتی شاهد دیدار میان چارچوب هماهنگی و جریان صدر خواهیم بود.

استقبال رهبر ائتلاف «عزم» از طرح بارزانی

رهبر ائتلاف «عزم» عراق از پیشنهاد رهبر حزب دموکرات برای برگزاری دیدار میان رئیس اقلیم کردستان و رئیس مجلس عراق و رهبر جریان صدر به‌منظور گفتگو درباره رفع موانع در پروسه سیاسی عراق، استقبال کرد.

کشور عراق ,

بر اساس گزارش شبکه تلویزیونی «کردستان24»، پس از اعلام طرح سیاسی مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان برای انجام دادن چنین نشستی و به‌منظور رفع موانع در پروسه سیاسی عراق، «خمیس خنجر» رهبر ائتلاف «عزم» به‌عنوان یکی از رهبران برجسته جریان‌های سنی عراق، از آن استقبال کرد.

خمیس خنجر طی پیامی توییتری این طرح پیشنهادی بارزانی را اقدامی در راستای ثبات عراق و رفع آشوب و اغتشاش و پیروزی زبان گفتگو و مذاکره دانست.

وی همچنین گفت که ائتلاف تحت رهبری وی بر پایبندی به گزینه‌های ملی تأکید می‌کند.

خمیس خنجر تأکید کرد: هدف ما مشخص است و می‌خواهیم یک دولت اکثریت ملی توانمند تشکیل دهیم که بتواند حکومت را اداره و به مردم خدمت کند.

بارزانی: نشست حنانه تأثیر مثبتی خواهد داشت

«مسعود بارزانی»  رهبر حزب  دموکرات کردستان عراق در توییتی اعلام کرد: نشست «مقتدی صدر و نچیروان بارزانی و محمد حلبوسی» تأثیرات مثبتی خواهد داشت و راه را برای حل مشکلات در پروسه سیاسی عراق هموار خواهد نمود.

موضع ائتلاف دولت قانون درباره نشست حنانه

«عقیل الفتلاوی» نماینده ائتلاف دولت قانون عراق هم گفت: نشست حنانه به‌نفع حل بحران سیاسی عراق خواهد بود.

واکنش «عزت شابندر» به طرح بارزانی

از سوی دیگر سیاستمدار برجسته عراقی پیشنهاد رهبر حزب دموکرات برای برگزاری دیدار میان رئیس اقلیم کردستان عراق و رئیس مجلس عراق و رهبر جریان صدر به‌منظور گفتگو درباره رفع موانع در پروسه سیاسی این کشور را گامی اساسی در راستای روند سیاسی صحیح عراق دانست.

«عزت شابندر» سیاستمدار مستقل عراقی، ضمن استقبال از این طرح اعلام کرد: طرح سیاسی و پیشنهاد بارزانی گامی اساسی در راستای روند سیاسی صحیح در عراق است و مورد استقبال مردم و جریان‌های کشور قرار می‌گیرد.

طرح بارزانی چیست؟

یک منبع آگاه عراق در گفتگو با  «ارم نیوز» به ماهیت طرح بارزانی پرداخت و گفت: حزب دموکرات کردستان عراق به مقتدی صدر پیشنهاد واگذاری پست معاون رئیس جمهور به «المالکی» همراه با دادن برخی مناصب دیگر به چارچوب هماهنگی را خواهد داد و این با هدف خروج از بن‌بست سیاسی کنونی و حرکت به‌سوی تشکیل دولت جدید عراق است.

این منبع که نامش را فاش نکرد در ادامه افزود: روح طرح جدید با هدف ازسرگیری رایزنی‌های مربوط به تشکیل کابینه و راضی کردن چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعی برای مشارکت در دولت است حتی اگر به‌شکل پروتکلی و مشارکت غیرفعال باشد؛ اما مهم این است که هیچ طرفی از روند تشکیل کابینه کنار زده نشود.

عبدالمهدی: تشکیل دولت عراق بدون اجماع موضوع جدیدی نیست

«عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشین عراق در یادداشتی با عنوان «بحران: تغییر، و نه بن‌بست عملی» به بررسی چالش‌های موجود در این کشور برای تشکیل دولت آینده و مسائل منطقه‌ای پرداخته است.

به گزارش «روداو»، وی در ابتدای یادداشت خود با اشاره به عدم اجماع جریان‌های شیعه برای انتخاب نخست وزیر و اعضای دولت نوشت: تشکیل دولت در عراق بدون اجماع همه جریان‌های شیعی موضوع جدیدی نیست؛ در سال 2010، «مجلس اعلا» و در سال 2014 هم ائتلاف «دولت قانون» در تشکیل کابینه حاضر به مشارکت نشدند.

عبدالمهدی به سابقه اختلاف میان احزاب کُرد بر سر انتخاب شخص رئیس جمهور هم اشاره کرد و نوشت که در سال 2018 دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان برای تعیین نامزد ریاست‌جمهوری با یکدیگر دچار اختلاف شده بودند.

نخست وزیر پیشین عراق در ادامه به تلاش‌های خارجی و تأثیر آن بر روند تشکیل دولت عراق هم پرداخت و یادآور شد که طرفداری غرب از برخی طرف‌ها و تأیید جریان دیگری از سوی شرق چیز جدیدی نیست و فارغ از مبنای قانونی یا غیرقانونی بودن آن به یک عرف تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد که غرب از سال 2003 به‌صورت مستقیم یا از طریق نفوذ در امور مهم عراق دخالت کرده است و شرق هم قاعده خود را دارد و مستقیم و غیرمستقیم به‌دنبال تأثیرگذاری است.

کشور عراق ,

عبدالمهدی افزود که در سال 2006 «الجعفری» برای نخست‌وزیری تأیید نشد و «نوری المالکی» آمد، در سال 2014 المالکی تأیید نشد و جای او را «حیدر العبادی» گرفت.

وی همچنین سر کار آمدن خود در سال 2018 و واگذاری پست نخست‌وزیری به مصطفی الکاظمی در سال 2020 را هم به‌عنوان مثالی دیگر در روند تغییر نخست‌وزیرهای عراق مطرح کرد.

نخست وزیر سابق عراق در ادامه به ریشه نگرانی‌ها و سردرگمی‌های اخیر در منطقه در چند محور پرداخت و نوشت: مسئله، تغییر است، جهان خیلی سریع در حال تغییر است، نظام تک‌قطبی به پایان خود رسیده است و ابرقدرت جهان در مواجهه با روسیه و چین دیگر ابرقدرت نیست و تنها یک کشور بزرگ است و قدرت‌های منطقه‌ای مثل ایران و ترکیه هم با آن مخالفت می‌کنند یا مستقل از آن رفتار می‌کنند.

عبدالمهدی در ادامه به تغییر موضع آمریکا در قبال عراق هم اشاره کرد و در ادامه نوشت: اولویت آمریکا دیگر آن چیزی نیست که موقع آمدنشان اعلام کردند؛ آمریکایی‌ها از زمان ترامپ، نبرد با ایران و هم‌پیمانان آن را در اولویت قرار دادند و به‌عکس آن نیز صادق است.

وی اولویت‌های سیاست‌های آمریکا را در منطقه‌ای که دارای نفت، گذرگاه‌های راهبردی است و از همه مهم‌تر رژیم صهیونیستی در آن قرار گرفته است، عراق، افغانستان و سپس سوریه دانست.

عبدالمهدی به خروج آمریکا از افغانستان هم اشاره کرده و آورده است: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان با پیامدهای آن با خروج از ویتنام مقایسه می‌شود که با هدف پایان یک پسرفت درونی و خروج از فروپاشی یک پروژه عظیم دودهه‌ای با خسارت‌های جانی و مالی بالا انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل است که در جریان مذاکرات با طالبان، ترامپ خروج از سوریه را ظرف چند هفته و از عراق ظرف 3 سال اعلام کرد.

نخست وزیر سابق عراق اضافه کرد: از همین رو شاهد افزایش نقش منطقه‌ای برای پر کردن این جای خالی و تلاش‌ها در جهت ساخت آینده عراق و منطقه هستیم.

وی در پایان نوشت: اتفاقاتی که در عراق رخ داده است، اتفاقاتی صرفاً داخلی نیست بلکه بخشی اصلی از تغییر گسترده معادلات است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان