روایت دوربین تسنیم از شروع پرحاشیه جشنواره فیلم فجر/ انتقاد از غیاب فیلم کودک! + فیلم
تنور جشنواره فیلم فجر در روز اول خیلی داغ شروع شد؛ وقتی جواد عزتی به جای برگزارکنندگان از اهالی رسانه عذرخواهی کرد و کارگردانان نسبت به صدای نامناسب سالن نمایش برج میلاد انتقاد داشتند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهلمین جشنواره فیلم فجر با یک قهرمان ورزشی شروع شد؛ زندگینامه «علیرضا بیرانوند». وزیر ورزش برای تماشای این فیلم به برج میلاد آمد.
نشست خبری هر دو فیلم روز اول جشنواره فیلم فجر با حاشیههایی همراه شد. «مرتضیعلی عباسمیرزایی» کارگردان فیلم «بیرو» به کیفیت نامناسب سالن نمایش برج میلاد انتقاد کرد.
همان انتقادی که «محمدحسین مهدویان» در نشست خبری فیلم «مرد بازنده» به مسئولان جشنواره داشت و از آنها خواست برای سالهای آینده فکری کنند و فیلمها با استاندارد مناسبتری در فضای جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید.
«سیدجواد هاشمی» بازیگر و کارگردان در مقابل دوربین تسنیم به همین نکته اشاره کرد و گفت: صدای سالن واقعاً برای تماشای فیلم مناسب نیست و کار فیلمساز در این سالن حیف میشود و امیدوارم رفع عیب شود.
«حسین بیرانوند» درباره حضورش و بازی در نقش علیرضا بیرانوند، گفت: علیرضا بیرانوند را همه مردم دوست دارند و محبوب است و امیدوارم فیلم ما را هم دوست داشته باشند.
«حسین ریگی» منتقد سینما هم درباره این فیلم، توضیح داد: معمولاً بیوگرافی ساختن کار سختی است. به تعبیری به زندگی آدمهای شاخص میپردازد و تهیهکننده و کارگردان باید مراقب باشند تا در نزدیکی سوژه حرکت کنند و از آن دور نشوند. من فکر میکنم «بیرو» میتواند از آن فیلمهایی باشد که مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند.
* در بخش دیگری با دوربین تسنیم موضوع قهرمان را در فضای جشنواره فیلم فجر و با منتقدین و هنرمندان دنبال کردیم. سراغ «سعید الهی» مدیر فرهنگی جشنواره فیلم فجر رفتیم. او درباره برخورد فیلمسازان با موضوع قهرمان در سینمای ایران، گفت: "سینمای ایران سالهاست که از کاهش جایگاه قهرمان و به تعبیری از خلأ قهرمان رنج میبرد. در سینمای ایران وجود قهرمان کمک میکند که مخاطب همواره گیشه را حفظ کند و به چرخه صنعت سینمایی کمک میکند."
«مهران نائل» که در فیلم «بیرو» ایفای نقش کرده، تأکید کرد: «بیرو» به نظرمن خیلی سینماست. من تصورم از فیلمنامهای که خوانده بودم این نبود. فیلمی که دیدم خیلی بهتر از چیزی بود که در تصورم بود. یک قهرمانی برای مخاطب میسازد و او را همراه میکند. قهرمانی که در دنیای واقعی و زمان حال شناخته شده است و مخاطب با آن ارتباط میگیرد.
«صحرا اسداللهی» دیگر بازیگر این فیلم درباره حضور قهرمان در سینمای ایران، گفت: به نظرمن دیدن این قهرمانها باعث میشود آدمها حالشان خوب شود. سینمای اجتماعی سینمای مورد علاقهام است اما فکر میکنم جای چنین فیلمهایی در سینمای ایران خالی است.
مرتضیعلی عباسمیرزایی کارگردان «بیرو» با اشاره به مشخصههای یک قهرمان، خاطرنشان کرد: باید خیلی سختکوش، پرتلاش و باید به نظرمن به دور از حاشیه و متمرکز باشد. به نظر من همه اینها میتواند شاخصههای یک قهرمان باشد.
یکی از نکات جالب این بود، میرزایی در مقابل دوربین تسنیم این فیلم را به «علی انصاریان» تقدیم کرد که مشاور این پروژه بوده است.
اما حاشیههای فیلم «مرد بازنده» ادامه داشت و عکاسان در آغاز نشست خبری این فیلم، نسبت به نوع برگزاری نشستهای خبری جشنواره فیلم فجر انتقاد کردند. «جواد عزتی» در حمایت از اهالی رسانه از مدیران جشنواره خواست که فکری برای محل برگزاری نشستهای خبری کنند.
«محمدحسین مهدویان» درباره فیلم خودش گفت من خوشحالترین تماشاگر فیلم خودم بودم. «علیرضا غفاری» منتقد سینما بعد از تماشای «مرد بازنده» در جلوی دوربین تسنیم به این نکته پرداخت و گفت: محمدحسین مهدویان بعد از چند تجربه سینماییاش، شبکه نمایش خانگی و تجربیات خوب قبلیاش حالا در ژانر معمایی و پلیسی، یک «پوآرو»ی وطنی را که به شدت آشفته است و تکلیفش روشن نیست به نمایش گذاشته است.
سیدجواد هاشمی هم درباره این فیلم، گفت: سابقه مهدویان و بازیگرانش تماشاگر را به سینما خواهد کشاند. به شرطی که قدری کوتاه شود و قصه جمع و جور شود.
«مژده لواسانی» مجری تلویزیون، در ارتباط با سینمای مهدویان گفت: من جنس سینمای مهدویان را همیشه دوست دارم. جواد عزتی به نظرم همواره یک شخصیت درخشان تکرارنشدنی در سینمای ما است. امکان دارد "مرد بازنده" به سلیقه خیلیها نزدیک نباشد اما به هر حال یک ژانر متفاوتی از آنچه که تا به حال دیدند را به نمایش میگذارد.
«آناهیتا درگاهی» بازیگر فیلم «مرد بازنده» در مقابل دوربین تسنیم به همکاریاش با محمدحسین مهدویان اشاره کرد و افزود: این فیلم همکاری من با محمدحسین مهدویان را فراهم کرد و خیلی از این همکاری خوشحالم.
«مجید نوروزی» درباره نقش خود و نسبت به سیلیهای ممتدی که از کاراکتر «احمد» با بازی جواد عزتی در فیلم «مرد بازنده» خورده بود، اینگونه واکنش نشان داد: من از خیلی بازیگرهای درجه یک سیلی خوردم؛ جواد عزتی درجه یک است و نیاز به تعریف من ندارد.
وی درباره مؤلفههای یک فیلم خوب، گفت: مؤلفهها و مشخصههای یک فیلم خوب، فیلمنامه، کارگردان و تهیهکننده و بازیگراناند؛ طراحی گریم و طراحی صحنه همه در کنار هم و یکی از مزیّتهای فیلمهای آقای مهدویان این است که همیشه گروه بودند و یک تیم درجه یک. همهشان کاربلد و پشت هم هستند و به همین خاطر خروجیشان خوب است.
«مهدی زمینپرداز» یکی دیگر از بازیگران این فیلم است که البته در این جشنواره یکی از بازیگران پُرکار به حساب میآید. او در روز اول جشنواره دو فیلم «بیرو» و «مرد بازنده» را روی پرده داشت و امروز به عنوان روز دوم در سانس نخست «علفزار» را روی پرده خواهد داشت.
او درباره بازی در این نقشهای متفاوت، گفت: نقشهای متفاوتی را بازی کردم و فکر میکنم علفزار را ببینید تفاوتها را بیشتر احساس میکنید. بازیگر باید بتواند از پس هر نقشی برآید و تفاوت ایجاد کردن کار هنرمند است؛ غیر از این باشد، بازیگری نیست و تکرار مکررات است.
اما در پایان این گزارش ویدئویی، یک حسرت و یک مطالبه هم داشتیم؛ مژده لواسانی مجری تلویزیون درباره حسرت خود که به داشتن فیلمهای با قصه و با محتوا برمیگشت، تأکید کرد: "چیزی که همیشه حسرتش را میخورم فقدان قصه خوب است. شاید در سالهای قبل بیشتر داشتیم و این روزها کمرنگ است و امیدارم روزی فیلمی را روی پرده ببینیم که قصه خیلی خوبی داشته باشد و ما را جذب کند.
سیدجواد هاشمی هم مطالبه خودش را اینگونه مطرح کرد: من نمیدانم تا چه زمانی قرار است جشنواره فیلم فجر به همه ژانرها و گونهها توجه کند به جز کودک و مطمئنم این روند درست نمیشود اما من باید حرفم را بزنم. به نظرمن کودکان و نوجوانان بخش عمدهای از جامعه ما به شمار میروند که مورد توجه قرار نگرفتهاند.
گزارش از مجتبی برزگر
تصویربردار و تدوینگر: مهدی کماسی و محمدرضا کشتدار
انتهای پیام/؛