۵۰ مرکز نیکوکاری در استان مازندران در نخستین روز از دهه فجر بهره برداری شد

50 مرکز نیکوکاری در استان مازندران در نخستین روز از دهه فجر بهره برداری شد

گروه استانها_ با بهره‌برداری از ۵۰ مرکز نیکوکاری مازندران هم زمان با نخستین روز از دهه فجر، تعداد مراکز استان به ۴۵۶ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، محرومیت‌زدایی از جمله اهدافی است که همواره نهادهای دولتی و غیردولتی حمایتی، برنامه‌های مدون شده‌ای برای تحقق آن در نظر می‌گیرند. مناطق کم‌برخوردار که واژه محرومیت، بیشتر بر آنها سنگینی می‌کند، ازجمله جوامع هدف برای کاهش آلام اقتصادی جامعه‌اند. 

نهاد دولتی کمیته‌امداد حضرت امام(ره) که در طی سال‌های اخیر، حضور خیرین در فعالیت‌هایش افزایش یافته و طرح‌های مشارکتی زیادی پایه‌ریزی و اجرا کرده‌اند، تلاش دارد با توان فعلی دولتی و همچنین بهره‌مندی از مشارکت‌ و کمک خیرین، گام‌هایی در محرومیت‌زدایی بردارند. تشکل‌های مردمی در قالب مراکز نیکوکاری غیردولتی، این روزها نقش موثری در توان‌بخشی رفاهی و فرهنگی داشته و همچنین نقش مهمی در پیشبرد اهداف نهادهای حمایتی دولتی،بر عهده دارند.

تعداد واحدهای این مراکز در شهرهای مختلف مازندران نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و کمیته‌امداد با هم‌افزایی در خدمات با این مراکز، مشارکت می‌کند. در اولین روز از ایام‌الله مبارک دهه فجر، تعداد 50 واحد مرکز نیکوکاری در استان مازندران افتتاح شد که از این تعداد 7 مرکز نیکوکاری در سوادکوه افتتاح گردید و این شهرستان به عنوان پایلوت و مرکز این طرح انتخاب شد.همچنین با همکاری امداد، خیرین و بسیج سازندگی رزمایش اهدای تعداد 25 سری جهیزیه نیز در این شهرستان برگزار شد.

 حجت‌الاسلام بشیر عالیشاه، مدیرکل کمیته‌امداد حضرت امام خمینی (ره) مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سوادکوه، ضمن تبریک آغاز دهه فجر و گرامی‌داشت یاد و خاطر امام‌راحل با بیان اینکه سوادکوه بیشترین مرکز نیکوکاری را برای افتتاح داشت و پایلوت طرح انتخاب شد، اظهارداشت: هم‌زمان 50 مرکز نیکوکاری در مازندران افتتاح شد که به دلیل بیشترین تعداد این مراکز برای افتتاح در سوادکوه، این شهرستان به عنوان پایلوت انتخاب شد. 

عالیشاه افزود: با افتتاح این 50 مرکز نیکوکاری در استان، تعداد مراکز به 456 مرکز رسیده است که از این تعداد 125 مرکز در حوزه‌های تخصصی هستند. ازجمله زکات، جهیزیه، مسکن و اشتغال. 

مدیرکل کمیته‌امداد مازندران مراکز نیکوکاری را "کمیته‌امداد کوچک در محله" توصیف و تصریح کرد: منابع مالی این مراکز از کمک‌های خیرین و بخشی هم‌افزایی کمیته‌امداد است. در واقع مراکز نیکوکاری کمیته امداد کوچک در محله هستند که همانند کمیته‌امداد در تمامی حوزه‌ها انجام وظیفه می‌کنند.البته با محوریت مسجد. 

عالیشاه مراکز نیکوکاری را دارای ظرفیت بالایی دانسته و اظهارداشت: مراکز نیکوکاری دارای ظرفیت بالایی بوده و آمایش محله را انجام داده و تمام ظرفیت‌های مناطق را شناسایی می‌کنند. 

وی افزود: امداد هوشمند در استان مستقر و خانواده‌های امداد دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارند.‌پرونده‌های سالمندان نیز به مراکز نیکوکاری واگذار تا خدمات از طریق این مراکز به سالمندان داده شود. 

عالیشاه با بیان اینکه 7 مرکز نیکوکاری در سواد‌کوه افتتاح شد، افزود: از این 7 مرکز، تعداد 4 مرکز تخصصی و 2 مرکز مددکاری و یک مرکز فرهنگی است. 

وی تصریح کرد: همه منافع مرکز نیکوکاری و کمک‌های جمع‌آوری شده به نیازمندان جامعه داده خواهد شد. چه افراد تحت پوشش و چه افراد غیرتحت پوشش که استحقاق آنها از طریق مراکز احراز شد.‌

 علیرضا عابدی فیروزجایی رئیس کمیته‌امداد شهرستان سوادکوه با اشاره به برنامه‌های امداد سوادکوه در دهه مبارک فجر، گفت: افتتاحیه 7 مرکز نیکوکاری، 3واحد مسکن محرومین( 2 واحد در زیراب، یک واحد در پل‌سفید) با مشارکت امداد و بسیج سازندگی ، رزمایش 25 سری جهیزیه، رزمایش 1500 بسته کمک مومنانه با همکاری سپاه و امداد، افتتاح کارگاه خیاطی برای مددجویان و بسیجیان با مساعدت شرکت پیشرو معادن خواهیم داشت. 

عابدی فیروزجایی با بیان اینکه سوادکوه به عنوان پایلوت و مرکز افتتاحیه مرکز نیکوکاری استان انتخاب شد، اظهارداشت: در اولین روز از دهه مبارک فجر، افتتاحیه 50 مرکز نیکوکاری در مازندران داشته‌ایم که هم‌زمان به صورت وبینار بوده است. سوادکوه به عنوان پایلوت و مرکز این طرح در استان بود. 

وی افزود: 7 مرکز نیکوکاری در سوادکوه افتتاح شد، یک واحد در روستای " فلورد" در منطقه راستوپی، یک واحد کلاریجان منطقه ولوپی، یک واحد منطقه کسلیان روستای بهمنان و مابقی در شهر زیراب قرار دارد.‌

رئیس کمیته‌امداد سوادکوه با بیان اینکه مراکز خیریه به صورت هیئت عاملی اداره می‌شود، اظهارداشت: نوع مراکز ایجاد شده با هدف معیشتی، عمومی، تخصصی، فرهنگی و زکات است که منابع مالی با مراکز و خیرین هر محله تامین می‌شود و امداد فقط در هم‌افزایی خدمات با مراکز مشارکت می‌کند. 

وی افزود: درواقع این مراکز نیکوکاری تشکلی مردمی، غیرسیاسی، غیردولتی، داوطلبانه و به صورت هیات عاملی اداره می‌شود و از طریق همیاری مردمی در راستای توانمند‌سازی فعالیت می‌کند. 

عابدی فیروزجایی با برشمردن اهداف این مراکز نیکوکاری، تصریح کرد: بسط ترویج فرهنگ انفاق، احسان و نیکوکاری از جمله اهداف تشکیل این شبکه‌های مردمی محسوب می‌شوند.‌ با افتتاح این 7 مرکز در سوادکوه، تعداد کل مراکز شهرستان 14 واحد شد. 

عابدی فیروزجایی درمورد رزمایش 25 سری جهیزیه، اظهارداشت: هر سری به مبلغ 30 میلیون تومان بوده که با همکاری امداد، خیرین و بسیج سازندگی تهیه شده که شامل 7 قلم کالا: یخچال نیمه فریزر، تلویزیون، میز تلویزیون، بخاری گازی، اتو، پنکه و جاروبرقی است.‌با توزیع 25 سری جهیزیه، درحال حاضر هیچ نو‌عروسی در نوبت حمایتی در سوادکوه نیست.

عین‌الله طالبی فرماندار شهرستان سوادکوه با تبریک ایام‌الله دهه فجر ، سوادکوه را از جمله شهرستان‌های محروم برشمرد و اظهارداشت: تعداد 1026 خانوار تحت پوشش امداد شهرستان هستند که با هدف حمایت و توانمند‌سازی مدیریت می‌شوند. 

وی افزود: از بند ب تبصره 16 مبلغ 8 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار برای اشتغال در شهرستان به مجموعه کمیته امداد تخصیص دادیم که 166 اشتغال در شهرستان داشتیم‌. 

طالبی با بیان اینکه با افتتاح 7 مرکز نیکوکاری در سوادکوه تعداد واحد‌های این شهرستان به 14 واحد افزایش یافته، تصریح کرد: تعداد مراکز نیکوکاری به تناسب جمعیت، وسعت شهرستان به اعتقاد مردم برمی‌گردد. شکل‌گیری این مراکز با توجه به بستر حمایتی که در شهرستان وجود دارد ، تعداد بالاست.

 
به گزارش تسنیم، نیازهای اقتصادی، رفاهی و معیشتی امروز، مشارکت خیرین در کاهش فقر جامعه را افزایش داده است. علاقه‌مندی خیرین خیراندیش برای کمک به هم‌نوعان خود در قالب تهیه جهیزیه، کمک‌های تحصیلی، پزشکی، رفاهی و همچنین مسکن، رونق بیشتری یافته است. مراکز نیکوکاری فرصتی برای اعتماد و تعیین جامعه هدف به منظور کمک‌های انسان دوستانه و خیریه محسوب می‌شوند. مراکزی با محوریت مردمی که به عنوان بازوی توانمند، کمک بزرگی به نهادهای حمایتی دولتی، هستند. نهادهایی که طبق سیاست‌های تدوین شده، هم‌افزایی با خیرین را در پیش گرفته‌اند. مناطق کم‌برخوردار به دلیل افزایش بار محرومیت، نیازمند توجه و مشارکت بیشتری برای کاهش فاصله طبقاتی و رنج حاصل از محرومیت داشته و افزایش مراکز نیکوکاری شرایط مطلوبی برای رسیدن به این اهداف ایجاد می‌کند.   امیدواریم شاهد کاهش محرومیت و مشکلات معیشتی در جامعه باشیم‌.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon