ائتلاف فتح: اتصال شبکه‌های برق عربستان و عراق یک پروژه سیاسی در راستای منافع ریاض است

ائتلاف فتح: اتصال شبکه‌های برق عربستان و عراق یک پروژه سیاسی در راستای منافع ریاض است

یکی از رهبران ائتلاف فتح با انتقاد از توافق اتصال شبکه‌های برق عراق و عربستان، این توافق را یک پروژه سیاسی و در راستای منافع ریاض دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، «عدی الخدران» از رهبران ائتلاف فتح عراق در واکنش به توافق اتصال شبکه برق میان عربستان و عراق اعلام کرد، پروژه اتصال برق میان عراق و عربستان سعودی به معنای اتلاف پول عراق بوده و در مفهوم اقتصادی بی‌فایده تلقی می‌شود.

وی در گفتگو با وبسایت المعلومه افزود، این پروژه اساساً مرده به دنیا آمده است و در راستای اهدافی است که عربستان را راضی می‌کند و در چارچوب سیاسی بوده و به نفع عراق نیست.

این رهبر ائتلاف فتح تصریح کرد، این پروژه 15 مگاوات برق را برای عراق تامین می‌کند که حتی نیازهای دو منطقه از کشور را نیز برآورده نمی‌کند. اما می‌بینیم که بودجه هنگفتی به آن اختصاص داده شده و نمی‌دانیم که چگونه می‌توان با چنین پروژه‌ای موافقت کرد.

عدی الخدران در ادامه اظهار داشت، به جای صرف هزینه‌های هنگفت برای پروژه‌ای که هیچ سودی برای عراق ندارد بهتر بود پروژه‌ای برای ساخت نیروگاه‌های بزرگ با هدف رسیدن به خودکفایی راه‌اندازی می‌کردیم، درحالی که برای انجام این پروژه پولی بسیار کمتر از آنچه که برای اتصال شبکه برق با عربستان سعودی هزینه می‌شود، نیاز است.

علاوه بر این شخصیت عراقی، بسیاری از نیروهای سیاسی و ملی عراق از پروژه اتصال برق این کشور با عربستان انتقاد می‌کنند و آن را در چارچوب اهداف سیاسی که به نفع عربستان است می‌دانند.

حدود دو هفته قبل عربستان سعودی و عراق تفاهم نامه‌ای را برای اتصال شبکه‌های برقشان امضا کردند.

عراق به دنبال امضای قراردادهای اتصال برق با کشورهای حاشیه خلیج فارس است تا کمبود بالای برق خود را جبران کند. تولید برق عراق 21000 مگاوات است و واردات آن از کشورهای حوزه خلیج فارس حدود 500 مگاوات خواهد بود، در حالی که نیاز محلی عراق به برق 35000 مگاوات برآورد شده است.

اتصال شبکه‌های برق منطقه‌ای مدت‌ها در برنامه تولیدکنندگان نفت متعدد در منطقه خلیج فارس بوده است. شورای همکاری خلیج فارس که متشکل از شش کشور است، سازمان ویژه اتصال بین شبکه‌ای دارد تا ثبات شبکه‌های برق منطقه‌ای را تضمین کند. بغداد که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است و اردن که با کمبود انرژی روبروست، سرگرم مذاکراتی برای پیوستن به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس بوده‌اند.

شورای همکاری خلیج فارس در حال برنامه ریزی یک پروژه اتصال مشترک با شرکت انتقال برق مصر و شرکت ملی برق اردن است. بنابراین توافق عربستان با عراق بخشی از هدف دولت سعودی برای تبدیل به یک مرکز اتصال برق منطقه‌ای‌ است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon