افزایش خیره کننده ابتلا به کرونا در ترکیه

افزایش خیره کننده ابتلا به کرونا در ترکیه

ابتلا به کرونا در ترکیه در بازه زمانی ۲۴ ساعته از عدد یکصد هزار نفر فراتر رفته و شمار فوت نیز بیش از دویست نفر است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ویروس خطرناک کرونا در ترکیه همسایه غربی ایران، همچنان در حال یکه تازی و قربانی گرفتن است. با وجود پیروزی هایی که وزارت بهداشت ترکیه در حوزه واکسیناسیون به دست آورده، ارقام ابتلا و تلفات، نگران کننده و رکوردشکنانه است. چرا که ابتلا به کرونا در این کشور در بازه زمانی 24 ساعته از عدد یکصد هزار نفر فراتر رفته و شمار فوت نیز بیش از دویست نفر است.

ابتلای وسیع، تلفات بالا

وزارت بهداشت ترکیه آخرین آمار مربوط به شیوع و تلفات کرونا در بازه زمانی 24 ساعته را به شرح زیر اعلام کرد:

1.شمار بیماران جدید در 24 ساعت اخیر 107 هزار و 530 نفر.

2.شمار فوت در 24 ساعت گذشته 233 نفر.

3.شمار تست 456 هزار مورد.

4.شمار بهبود یافتگان 80 هزار نفر.

کشور ترکیه , کرونا ,

این نخستین بار است که بین شمار مبتلایان جدید و شمار بهبود یافتگان، فاصله 40 هزار نفری می افتد و چنین چیزی می تواند موجب درگیر شدن بخش قابل توجهی از ظرفیت تخت های بیمارستانی نظام بهداشتی ترکیه قلمداد شود.

تاکنون 142 میلیون و 500 هزار دوز واکسن در ترکیه تزریق شده و بر اساس تازه ترین آمار، 84.5 درصد از شهروندان بالای 1 سال ترکیه واکسینه شده اند. (جمعیت این کشور 84 میلیون نفر است.)

وزیر رفتنی است؟

با وجود آن که ویروس کرونا در ترکیه، سهمگین تر از مقاطع پیشین است، اما میزان حدت و شدت هشدار مقامات بهداشتی و بیمارستانی کمتر شده است. چرا؟ به باور تحلیل گران، دو دلیل اساسی وجود دارد: اول این که نوع اومیکرون کرونا، کشنده تر از نوع دلتا نیست و با توجه به آمار بالای واکسیناسیون، نگرانی ها اندکی پایین تر آمده است. دوم این که کاستن از میزان شدت هشدارها، احتمالاً به فراز و فرودهای دنیای سیاست ربط دارد و بعید نیست که همین روزها، فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه نیز با پست خود وداع بگوید و فرد دیگری جای او را بگیرد.

کشور ترکیه , کرونا ,

رسانه های ترکیه اعلام کرده اند که یک خانه تکانی اساسی در کابینه اردوغان صورت می گیرد و عزل و نصب وزرا تنها به وزیر دادگستری محدود نمی ماند.

گفته می شود علاوه بر مولود چاووش اوغلوی وزیر امور خارجه، نام وزیر بهداشت نیز به عنوان وزیری ذکر شده که باید وسایل خود را جمع کند و برود و حتی نام جایگزین او نیز در بسیاری از رسانه ها منتشر شده است.

در گذشته و در شرایطی که شمار فوت در حد 130 نفر و شمار ابتلا کمتر از 70 هزار نفر بود، وزیر بهداشت، هشدارهای سفت و سختی می داد، اما حالا که هم ابتلا و هم فوت، به ارقام رکوردشکنانه رسیده، فخرالدین کوجا، چنین پیامی داده است: «دلیل شیوع سریع و غیرعادی ویروس کرونا، قابلیت های نوع اومیکرون است. این موارد معمولاً یک بیماری خفیف دارند. از طرف دیگر، ممکن است در روزهای آتی، تعداد موارد کاهش یابد. به طور قابل توجهی در 2-3 هفته، همچنان که قبلاً در استانبول و اسکی شهیر دیدیم، در دیگر استان ها نیز آمار ابتلا پایین بیاید. ما باید از خود محافظت کنیم، اما لازم است به جای تمرکز بر کرونا، نگاهمان بر شرایط آینده متمرکز شود.»

هشدار متخصصین

بسیاری از اطبا و استادان رشته های پزشکی در دانشگاه های مشهور ترکیه، از دو موضوع مهم نگران هستند و هشدارهای خود را با رسانه ها در میان گذاشته اند. آنان معتقدند که معرفی برخی داروهای تولید شده خارجی به عنوان معجزه گر، یک ریسک و مخاطره بزرگ است و چنین چیزی مردم را گمراه می کند. حتی ممکن است برخی از افراد، با خرید و مصرف این قرص ها، به این تصور غلط برسند که نیازی به واکسیناسیون ندارند.

تذکر و نگرانی دوم متخصصین طب در ترکیه، این است که از دید آنها، وزارت بهداشت این کشور، جدیداً مواضع و بیانیه های خود را بسیار نرم و معتدل کرده و عملاً به مردم هشدار جدی نمی دهد.

کشور ترکیه , کرونا ,

پروفسور دکتر مهمت جیهان متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه گفته است: «ما نگرش وزارت بهداشت را در روزهای اخیر نگران‌کننده می‌دانیم. مقامات این وزارتخانه در بیانیه ها و مصاحبه های خود می گویند این بیماری اثر خود را از دست داده و تقریباً در سطح آنفولانزا است. اما این حرف درست نیست. تعداد موارد جدید مبتلایان، بسیار نگران کننده است و هر روز در حال شکستن رکورد است. در بیمارستان ها و بخش های مراقبت های ویژه اشغال ظرفیت تخت ها، در حد بسیار بالایی است. ما شاهد تعداد زیادی مرگ و میر هستیم، به خصوص در بیماران مسن خود و کسانی که با یک بیماری مزمن و زمینه ای دست و پنجه نرم می کنند، شرایط شکننده دارند.»

این دانشمند ترکیه افزود:«تعداد قربانیان پریروز 217 نفر بود. این رقم اصلاً شوخی بردار نیست و بسیار مخاطره آمیز است. کسی حق ندارد بگوید خطر رفع شده یا در حال گذر است. از نظر من برخورد اخیر وزارت بهداشت به اندازه خود اومیکرون نگران کننده است.»

همچنین پروفسور دکتر عثمان کوچوک عثمان اوغلو دبیر کل اتاق پزشکان استانبول و عضو هیئت مدیره گفته است:«برخی ها ادعا کرده اند که درمان بیماری پیدا شده و اکنون دارویی غیر از واکسن وجود دارد که می توانید آن را درمان کنید. این حرف ها به هیچ وجه علمی و درست نیست. ما قبلاً دو بار این مشکل را داشته ایم. در ابتدای اپیدمی، داروی مالاریا  هیدروکسی کلروکین به همه بیماران داده شد. در دوره بعدی مجدداً داروی ضد ویروس فاویپیراویر تجویز شد. مولنوپیراویر ممکن است با گسترش واکسن کار کند، اما نباید آن را به عنوان دارویی معجزه آسا تفسیر کرد که مدیریت بیماری را به طور اساسی تغییر می دهد. نه مردم، نه مسئولین و پزشکان، نباید گول رویکردهای تجاری کارخانه های داروسازی جهان را بخورند. پیشگیری و واکسیناسیون، همچنان ارزش حیاتی دارد.»

طی روزهای گذشته، مقامات ترکیش ایرلاین اعلام کردند که فرودگاه استانبول با جا به جایی 37 میلیون نفر مسافر در سال 2021 میلادی، در میان همه فرودگاه های اروپایی، رکورد جا به جایی را شکسته است. اما متخصصین بر این باورند که تمرکز بر تداوم فعالیت در هوانوردی و گردشگری و عدم نظارت سختگیرانه بر ورود و خروج خارجی در فرودگاه بزرگ استانبول، یکی از مهم ترین دلایل شیوع گسترده اومیکرون در ترکیه در مدت اخیر بوده است.

در پایان باید گفت، دولت اردوغان مصمم است که مدارس و دانشگاه ها به شیوه حضوری به فعالیت خود ادامه دهد و هنوز تصمیم روشنی در مورد احتمال تعطیل کردن کلاس های حضوری ابلاغ نشده است، اما مسلماً با شرایط فعلی و افزایش خیره کننده شیوع کرونا، نظام آموزشی ترکیه پس از پایان تعطیلات کوتاه مدارس، با تصمیم گیری سخت و مهمی مواجه خواهد بود.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت