تاکید بیروت بر پایبندی به حقوق دریایی لبنانی‌ها در مرز فلسطین اشغالی

تاکید بیروت بر پایبندی به حقوق دریایی لبنانی‌ها در مرز فلسطین اشغالی

لبنان با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل بر پایبندی به حقوق کامل خود در منطقه دریایی مورد مناقشه با رژیم صهیونیستی تاکید کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، لبنان ابتدای هفته گذشته با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل بر پایبندی خود به حقوق و ثروت دریایی لبنانی‌ها در مرز دریایی با فلسطین اشغالی تاکید کرد.

خبرنگار المیادین در این زمینه گزارش داد، این نامه در راستای پایبندی بیروت به آنچه که هیئت مذاکره کننده لبنانی در دور قبلی مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی درباره ترسیم مرزهای دریایی مطرح کرده بود، ارسال شد.

وی با اشاره به اینکه این نامه به سازمان ملل چند روز قبل از ورود «عاموس هوکستاین» میانجی آمریکایی ارسال شده است تصریح کرد، بیروت در این نامه خود تاکید کرده که میدان «کاریش» یک منطقه مورد مناقشه میان لبنان و فلسطین اشغالی بوده و متعلق به رژیم صهیونیستی نیست.

بر این اساس لبنان از دبیر کل سازمان ملل متحد درخواست کرده تا این نامه را در وبسایت سازمان ملل منتشر کند؛ چراکه انتشار این نامه موجب می‌شود همه شرکت‌های اکتشافی آن را ببینند.

روزگذشته «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد که میانجی آمریکایی در روند مذاکرات غیرمستقیم برای تعیین مرز دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی طی یک هفته آینده وارد بیروت خواهد شد و درباره از سرگیری مذاکرات مذکور صحبت می‌کند.

وی اظهار داشت که انتظار می‌رود این مذاکرات از سرگرفته شود.

اخیرا منابع گزارش دادند که بدون آمادگی و هماهنگی قبلی با لبنان، دولت آمریکا به رسانه‌ها اعلام کرده «آموس هوکستاین» فرستاده آمریکایی که اخیراً به عنوان میانجی در مذاکرات غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی انتخاب شده به زودی به منطقه سفر می‌کند. وزارت انرژی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که مذاکرات درباره ترسیم مرزهای دریایی با لبنان هفته آینده از سر گرفته خواهد شد. اما این وزارتخانه صهیونیستی اعلام نکرده که مذاکرات مذکور به چه صورت و طبق کدام فرمول ازسر گرفته می‌شود.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان با رژیم صهیونیستی به سرپرستی و میانجیگری آمریکا و زیر چتر سازمان ملل پس از برگزاری چهار جلسه در مقر سازمان ملل در «راس الناقوره» از مه سال 2020 متوقف ماند؛ زیرا هیئت لبنانی تاکید کرد که به حقوق کامل خود پایبند بوده و علاوه بر 860 کیلومتر مساحت مورد اختلاف میان دو طرف ، یک هزار و 430 کیلومتر دیگر از این مساحت نیز متعلق به لبنان است و باید به آن بازگردانده شود.

بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند که هدف اصلی واشنگتن و تل‌آویو از مطرح کردن مذاکرات برای ترسیم مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی بعد از چند سال، کشاندن لبنان به مسیر عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود. در واقع رژیم صهیونیستی طی 10 سال گذشته بهره‌برداری‌های زیادی از منطقه مورد مناقشه با لبنان انجام داده و به اندازه لبنان نیازی به تعیین دقیق مرز دریایی ندارد و چه بسا اهداف دیگری را از این مذاکرات دنبال می‌کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان