ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر به ۱۶ میلیون تن افزایش مییابد + تصویر
گروه استانها - مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با اشاره به ظرفیت ۸ میلیون تنی تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر گفت: این ظرفیت با تکمیل طرحهای توسعهای به ۲ برابر معادل ۱۶ میلیون تن افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، حمل و نقل دریایی که بهعنوان ایمنترین و به صرفه در جابجایی کالا تجاری محسوب میشود از جایگاه مهمی در توسعه اقتصادی برخوردار است.
اکنون بیش از 90 درصد کالاهای تجاری در جهان توسط حمل و نقل دریایی انجام میشود و بخش حمل و نقل دریایی ایران همواره با ظرفیت سواحل و مرزهای دریایی نقش مهم و ممتاز در این عرصه دارد.
بررسیها نشان میدهد بنادر بازرگانی و تجاری نقشی حیاتی، منحصر به فرد و غیرقابل جایگزینی در صحنه اقتصاد ملی، منطقهای و تجارت خارجی کشور ایفا کرده است.
استان بوشهر طولانیترین مرز دریایی در خلیجفارس و سواحل بسیاری در جوار این آبراهه دارد که علاوه بر نقش پررنگ آن در بخشهای مختلف سرمایهگذاری، تولیدی و طرحهای شیلات، جایگاه مهم در حوزه تجارت دریایی در کشور دارد.
استان بوشهر سابقه دیرینه در عرصه تجارت و دریانوردی دارد که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحول مهم و شگرف در عرصه زیرساختها در ساخت اسکله و بنادر ایجاد شد.
افزایش اسکلههای بندر بوشهر
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تعداد پستهای اسکله بندر بوشهر در سال 1357 ابتدا پیروزی انقلاب اسلامی را 4 اسکله دانست و اظهار داشت: در دهه سالهای 40 در بندر بوشهر 4 پست اسکله ساخته شد و تا سال 1357 تغییری نکرد.
سیاوش ارجمندزاده با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی امکان تردد کشتی با ظرفیت تا 15 هزار تن در بندر بوشهر فراهم بود خاطر نشان کرد: با اجرا طرحهای توسعهای در بندر بوشهر در دهههای 60، 70، 80 و 90 امکان کشتی با ظرفیت تا 30 هزار تن در بندر بوشهر فراهم شد.
وی با بیان اینکه بزرگترین اسکله کانتینری در مجتمع بندری نگین بوشهر در حال ساخت است تصریح کرد: اکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری 320 هزار تی ای یو کانتینر در بندر بوشهر وجود دارد که با تکمیل اسکله کانتینری در مجتمع بندری نگین این ظرفیت به یک میلیون تی ای یو کانتینر افزایش مییابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از توسعه اسکلهها در بندر بوشهر خبر داد و بیان کرد: با اجرا طرحهای توسعهای تعداد اسکلههای بندر بوشهر از 4 پست اسکله در سال 1357 اکنون به 21 اسکله رسیده و علاوه بر آن اسکلههای مختلف تجاری، گردشگری و مسافری در حال ساخت و راهاندازی است.
ارجمندزاده با اشاره به ظرفیت 8 میلیون تنی تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر گفت: این ظرفیت با تکمیل طرحهای توسعهای به 2 برابر معادل 16 میلیون تن افزایش مییابد.
وی فعالیتهای خدمات دریایی در بخشهای مختلف را برشمرد و افزود: فعالیتهای حاکمیتی در خلیجفارس، جستوجو و نجات دریایی، مقابله با آلودگی دریایی از دیگر برنامهها است.
افزایش عمق کانال و تردد کشتیهای 30 هزار تنی
با اجرا پروژه لایروبی کانالهای داخلی و خارجی بندر بوشهر تردد کشتی با ظرفیت 30 هزار تن فراهم شد که با تحقق این مهم جان تازه در کالبد بندر بوشهر دمیده شد.
به گفته مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر عمق کانال دسترسی بندر بوشهر به 11 متر افزایش یافت و امکان کشتی با ظرفیت 30 هزار تن فراهم شد.
ارجمندزاده با اشاره به افزایش عمق کانال دسترسی به بندر بوشهر خاطر نشان کرد: با برنامهریزی انجام شده عمق این کانال با لایروبی افزایش مییابد تا تردد کشتی تجاری با ظرفیت 50 هزار تن در بندر بوشهر فراهم شود.
انتهای پیام/190/ی