مصوبه کمیسیون تلفیق| تمامی دستگاهها برای ایجاد شفافیت مالی مشمول نظارت و بازرسی شدند
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ آخرین مصوبات کمیسیون متبوعش را تشریح کرد.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس در تشریح جلسات این کمیسیون گفت: بر اساس موافقت اعضای کمیسیون تلفیق، دولت مجاز شد تا نسبت به واگذاری سهام پروژههای نیمه تمام صنعتی و تولیدی در اختیار خود در قالب شرکتهای سهامی عام از طریق بازار سرمایه اقدام کند.
وی ادامه داد: همچنین بانک مرکزی موظف شد تا پروانه چرای دام، پروانه چاه کشاورزی، سند مالکیت اراضی زنجیرهای و حساب یارانه را به عنوان وثیقه و تضمین بازپرداخت تسهیلات دریافتی روستاییان، کشاورزان و دامداران سنتی و عشایر از بانکهای دولتی، خصوصی و موسسات اعتباری غیربانکی فراهم کند.
زارع تأکید کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده نیز سازمان ملی زمین و مسکن مکلف شد تا 20 درصد از زمینها و املاک در اختیار خود در حریم و محدوده شهرها را به شرکت بازآفرینی واگذار کند تا نسبت به بازآفرینی بافتهای فرسوده و حاشیه شهرها اقدامات لازم انجام شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس تصریح کرد: همچنین این کمیسیون وزارت صمت را مکلف کرد تا نسبت به واگذاری مجوز معادن تعطیل در اختیار خود در قالب شرکتهای سهامی عام طرح از طریق بازار سرمایه اقدام کند. همچنین به موجب دیگر مصوبه کمیسیون تلفیق، به منظور تحقق اهداف دولت هوشمند و ارائه خدمات دولت الکترونیکی به آحاد جامعه و کاهش مراجعات مردمی، دستگاههای اجرایی و نهادهای حکومتی مکلف شدند تا پنجره واحد خدمات هوشمند را تا بهمن 1401 بر اساس الزامات مصوب شورای اجرایی فناوری راهاندازی کنند.
وی عنوان کرد: اعضای کمیسیون تلفیق مصوب کردند از محل 30 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار وزارت جهاد کشاورزی از طریق فروش اموال منقول و غیرمنقول در حوزههای آب، خاک، و زیرساختهایی در خصوص فعالیتهای کشاورزی و دانشبنیان و عملیات مدیریت اصلاح و بهبود خاک و تمامی فعالیتهای بخش کشاورزی هزینه کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه 1401، تصریح کرد: بر اساس مصوبه دیگر این کمیسیون هرگونه نقل و انتقال دارایی به یا از شرکتهای سهامی عام طرح، صندوقهای سرمایهگذاری غیرمستقیم، صندوقهای سرمایهگذاری اعم از طرح، زمین، ساختمان، املاک و مستغلات از پرداخت مالیات نقل و انتقال معاف و برای آنها نرخ صفردرصد در نظر گرفته خواهد شد.
زارع تأکید کرد: در راستای ایجاد شفافیت مالی بر اساس موافقت اعضای کمیسیون تلفیق، دستگاههایی که ذیل دیوان محاسبات و دستگاههای نظارتی قرار ندارند، مشمول قانون محاسبات عمومی شده و از این پس مشمول بازرسی و نظارت خواهند شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس اظهار کرد: در این نشست به دستگاههای اجرایی زیرمجموعه قوه مجریه در شهرستانها اجازه داده شد با پیشنهاد استاندار و تأیید شورای برنامهریزی تا سقف سه هزار میلیارد تومان نسبت به معاوضه املاک و ساختمانهای خود و یا املاک و اموال غیرمنقول شهرداریها با قیمت کارشناسی برای احداث مجتمعهای اداری شهرستان اقدام کند.
وی تصریح کرد: صندوق تامین خسارت های بدنی نیز براساس مصوبه دیگر این کمیسیون مکلف شد تا نسبت به پرداخت دیه زندانیانی که قبل از لازم اجرا شدن قانون بیمه اجباری به زندان رفته اند و آزادسازی آنها از طریق سازمان ستاد دیه کشور به صورت بلاعوض و آزادی آنها اقدام کنند.
زارع افزود: نیروی انتظامی نیز در این جلسه مکلف شد تا در سال 1401 سامانه تعویض انواع پلاک خودرو و موتورسیکلت را به نحوی ایجاد کند که تمام مراحل نقل و انتقال مالکیت به صورت برخط انجام و میزان مراجعات حضوری تنها برای تعویض و فک و نصب پلاک باشد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 کل کشور بیان کرد: با هدف افزایش استفاده از ماشین آلات کشاورزی نوساز در راستای توسعه سطح زیر کشور دیم زارها، بانک های کشاورزی، ملی و توسعه تعاون مکلف شدند هر کدام به نسبت مساوی مبلغ 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای خرید ماشین آلات مربوطه از تولیدکنندگان داخلی که به تایید وزارت جهاد کشاورزی رسیده است با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و با بازپرداخت 5 ساله اقدام کنند.
وی تاکید کرد: براساس موافقت اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه، وزارت راه و شهرسازی از طریق شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت بازآفرینی شهری ایران مجاز شدن تا سقف مبلغ 10 هزار میلیارد تومان از محل منابع داخلی و تهاتر اراضی و املاک متعلق به شرکت های ذکر شده به قیمت کارشناسی و فروش از طریق مزایده مشروط به حفظ کاربری بعد از واگذاری از طریق صندوق ملی مسکن، صرف اجرای طرح های مسکن مهر هزینه کند.
زارع در ادامه با بیان اینکه نمایندگان بخش هزینه ای لایحه بودجه سال 1401 را تا تبصره 13 بررسی کرده اند، گفت: دو تبصره مهم 16 و 12 در لایحه بودجه درخصوص وام ازدواج و بخش مسکن مورد بررسی قرار گرفته و در صورت ادامه جلسات این کمیسیون به صورت سه شیفت و بررسی پیشنهادات الحاقی نمایندگان حداکثر تا 10 روز دیگر گزارش کمیسیون تلفیق به هیات رئیسه مجلس ارائه خواهد شد و به احتمال زیاد از ابتدای اسفند بررسی لایحه بودجه سال 1401 در صحن علنی مجلس آغاز خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه پیش از این هیچ حکمی درخصوص حسابرسی دانشگاه های علوم پزشکی در کشور وجود نداشت، آیا اکنون در کمیسیون تلفیق تغییری در این مورد ایجاد شده است یا خیر؟ اظهار کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق دستگاه هایی مانند بانک مرکزی و یا دانشگاه های علوم پزشکی که مشمول قانون محاسبات نبودند و به صورت هیات امنایی اداره می شدند، اکنون در سال آینده مشمول حسابرسی، بازرسی و نظارت خواهند شد و این برای اولین بار در بودجه اتفاق می افتد.
انتهای پیام/