کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» منتشر شد

کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» منتشر شد

کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» اثر محمدباقر نادم توسط مؤسسه بوستان کتاب منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی مؤسسه بوستان کتاب، کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» اثر محمدباقر نادم توسط معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی و معاونت پژوهش و مطالعات راهبردی مؤسسه روایت سیره شهدا تهیه و به‌همت مؤسسه بوستان کتاب در 331 صفحه منتشر شد.

بین عناصر و شخصیت‌های دفاع مقدس و جامعه جوان امروز مشترکات و الگوهایی در سیره نورانی شهدا به چشم می‌خورد که استخراج این الگوها و ثروت عظیم، نیازمند فناوری خاص است که آن فناوری «راهیان نور» است. تکنولوژی بهره‌برداری از راهیان نور، «روایتگری تخصصی فرهنگ جهاد و شهادت» است.

کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت»، جزو اولین منابع جامعی به حساب می‌رود که آداب و مهارت‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت را به‌صورت مبسوط و کاربردی در اختیار مبلغان و راویان روحانی قرار می‌دهد. روش‌ها و مهارت‌های تدوین‌شده در این مجموعه، بر اساس یافته‌ها، تجربه‌ها و تدریس اساتید مؤسسه روایت سیره شهدا در دوره‌های آموزش روایتگری گردآوری شده است. کتاب حاضر در صدد آموزش بایدها و نبایدهای تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت و بایسته‌های روایتگری است.

کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» با بهره‌گیری از منابع علمی و تجربه عملی راویان روحانی طی اعزام‌های مختلف به محافل شهدای مناطق جنگی و کاروان‌های زیارتی راهیان نور تدوین شده است. آنچه از تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت (روایتگری) مدنظر است، صرفاً بیان خاطرات دوران هشت‌ساله دفاع مقدس نیست، بلکه تحلیل و تطبیق این حقایق با ارزش‌های دینی است که با هدف تبلیغ معارف دین اسلام و ترویج فرهنگ مجاهدت و شهادت‌طلبی صورت می‌گیرد.

کتاب , اردوی راهیان نور , دفاع مقدس ,

این اثر با هدف افزایش سطح توانایی راویان گرامی در رویارویی با مخاطبان فرهنگ دفاع مقدس و بر اساس نگاه حرفه‌ای کارشناسان عرصه سخن و روایتگری و با بهره‌گیری از تجربیات سال‌های گذشته و آسیب‌شناسی‌های انجام‌شده، نوشته شده است. هرچند در سال‌های اخیر درباره روایتگری کتب متعددی به نگارش درآمده است اما کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» با تمرکز بر بایدها و نبایدها، مهارت‌ها و بایسته‌های روایتگری و فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس نوشته شده است که سرآغازی بر نگاه تخصصی به مقوله روایتگری خواهد بود.

ساختار اثر

این اثر در شش فصل تهیه و تنظیم شده است؛ در فصل اول که با عنوان «راوی‌شناسی» تألیف شده، در ابتدا جنبه‌های شخصیتی راوی (ظاهری و باطنی) تبیین شده است و در ادامه به 10 وظیفه ذاتی راوی در برابر مسئولیت روایتگری می‌پردازد که از جمله آنها می‌توان به پیوند روحی و معنوی و عاطفی با شهدا، روایت منطقی و استوار، رعایت مراتب اخلاص و مسئولیت‌های معنوی، نگاه جامع به دفاع مقدس، پرهیز از تحلیل و سخنان ناشیانه و تسلط بر شیوه‌ها و قالب‌های روایتگری اشاره کرد.

«آداب و اصول روایتگری» عنوان دومین فصل از این اثر است که پس از بیان اصول و مبانی روایتگری و آیات روایتگری در قرآن کریم، اصول مهندسی روایتگری (تشخیص، تبیین، تناسب، دسته‌بندی مطالب، تطهیر، تکریم، تسهیل، تدریج، تعلیم و تربیت، اتقان) تشریح شده است. در این فصل، اصول ایمانی معنویت‌ساز، آثار معنویت در روایتگری، شاخصه‌های سنجش معنویت، شاخصه‌های بیان هنرمندان، و چیستی و چرایی و چگونگی روایتگری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نویسنده در فصل سوم این کتاب، به «مهارت‌های مخاطب‌شناسی» پرداخته است و انواع مخاطب (عام، خاص و اخص) و ویژگی‌های آنها را برشمرده است. او در این بخش به تقسیم‌بندی مخاطب بر اساس پذیرش روایتگری می‌پردازد و در ادامه به محورهای مهم در مخاطب‌شناسی (مانند توا‌ن‌شناسی، روان‌شناسی، زبان‌شناسی، مسئله‌شناسی، نسخه‌شناسی، اقتضاشناسی) اشاره می‌کند.

در ادامه این فصل، مهارت همانندسازی برای مخاطب (راهکارها و مصادیق) تبیین شده و مهارت‌های مواجهه با انواع مخاطب تشریح شده است.
در فصل چهارم که با عنوان «ساماندهی فرصت‌ها در روایتگری» تدوین شده، اهمیت فرصت راهیان نور، تبیین و مفهوم‌شناسی اردوی راهیان نور، ماهیت و اهمیت برگزاری آن و چرایی تقدس این مسئله تشریح شده است.

«مهارت محتوایابی و شیوه‌های ارائه در روایتگری» عنوان پنجمین فصل از کتاب «بایسته‌های تبلیغ فرهنگ جهاد و شهادت» است که در این فصل، اهمیت موضوع‌یابی و عنوان‌گذاری، مهارت یادداشت‌برداری و تهیه محتوا، مهارت سازمان‌دهی اطلاعات مورد نیاز در روایتگری و مهارت ارائه محتوا (شامل تقسیم‌بندی مطالب، ارائه محتوای رسانه‌ای، ارائه محتوا در یادمان و ارائه محتوای مخاطب‌محور) بیان شده و در پایان، نمونه موضوعات محتوایی ویژه روایتگری دانش‌آموزی آمده است.

نویسنده در ششمین و آخرین فصل از این اثر، «مهارت پاسخگویی به شبهات و سؤالات دفاع مقدس» را مطرح کرده و در این راستا، زمینه‌های ایجاد سؤال در مورد دفاع مقدس، عوامل ایجاد شبهه دراین‌باره، مهارت‌های لازم در مواجهه با شبهه و سؤال، انواع روش‌های القای شبهه، تکنیک پاسخگویی به شبهات و سؤالات، و محورهای اصلی سؤالات مخاطبان جوان تبیین شده است.

علاقه‌مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می‌توانند به  این نشانی مراجعه کنند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران