نظارت بر تعطیلی باشگاههای ورزشی استان مرکزی جدی گرفته شود
گروه استانها- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی گفت: بخشنامهای برای تعطیلی باشگاهها در سراسر استان ابلاغ شده اما باشگاهها اجازه ورود بازرسان را نمیدهند و اداره کل ورزش و جوانان برای بخشنامهای که صادر کرده نظارت نمیکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز اکرمی ظهر امروز در جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا استان مرکزی با اشاره به وضعیت شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: با عدم اجرای مصوبات و ترک فعلها دستگاه قضا باید به سرعت ورود پیدا کند زیرا با عدم اجرای مصوبه با اثرات زیانبار مالی مواجه میشویم که غیرقابل جبران است و به خطر افتادن سلامت مردم و جامعه را با هیچ چیز نمیتوان جبران کرد.
وی افزود: با اعلام اداره کل پدافند غیرعامل، اداره کل ورزش و جوانان بخشنامهای برای تعطیلی باشگاهها در سراسر استان ابلاغ کردند اما در واقع باشگاهها اجازه ورود بازرسان را نمیدهند و اداره کل ورزش و جوانان برای بخشنامهای که صادر کرده نظارت نمیکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی ادامه داد: یک ماه گذشته تلاش کردیم تا وارد پیک جدید نشویم اما امروز درگیر پیک جدید شدیم و اگر امروز تصمیمات سخت اجرایی نداشته باشیم در هفته بعد شاهد مرگ انسانها میشویم و مسئولیت شرعی به همراه دارد.
اکرمی تصریح کرد: آمار شیوع بیماری چند برابر شده و آمارها برای افرادی که تست دادند، است و حدود 2 تا 4 برابر این آمار افرادی هستند که علائم بیماری ندارند یا به مراکز درمانی مراجعه نکردند به همین سبب این آمار نباید سبب فریب شود.
وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک برای افزایش تزریق دز سوم باید برنامهای در نظر بگیرد و برای کارمندان تست رپید مورد قبول باشد و نیاز به تست pcr نیست و بیماران هم باید زودتر از اتمام روند درمان در ادارات و کارخانجات حاضر نشوند.
وضعیت حمل و نقل عمومی اراک مطلوب نیست
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: وضعیت حمل و نقل عمومی اراک مطلوب نیست و باید فرمانداری و شهرداری با همکاری پلیس راهور به این شرایط رسیدگی کنند، همچنین رستورانها هم باید کمتر از 30 درصد فضا مشتری بپذیرند و باید اقدامات کاری خود را بر خدمات بیرون بر متمرکز کند.
اکرمی خاطرنشان کرد: بازار اراک و پاساژها وضعیت مطلوبی ندارند و دستگاههای متولی باید در این زمینه ورود پیدا کنند و مردم باید در این شرایط به فکر سلامتی خود و فرزندان خود باشند.
درگیری مادران باردار و نوزادان و اطفال تفاوت این پیک با پیکهای قبلی است
"سید محمد جمالیان" رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم در این جلسه با اشاره به وضعیت کرونا در استان گفت: پیشبینی میشود تا 10 اسفندماه به قله پیک برسیم سپس به سمت سیر نزولی حرکت میکنیم البته تا پایان اسفندماه موارد مرگ و میر را داریم بنابراین بر اساس آمارها این پیک همانند پیکهای گذشته با سرعت درحال پیشروی است به طوری که در ابتدا موارد سرپایی افزایش یافت سپس با اختلاف دو هفته موارد بستری و سپس دو هفته بعد موارد فوت افزایش داشته است.
وی افزود: تفاوت جدی و نگرانکننده این پیک با تجربههای قبلی درگیری مادران باردار و نوزادان و اطفال به این بیماری است که اگر در این دو گروه افزایش مرگ و میر را داشته باشیم تبعات بسیاری را متحمل میشویم به همین سبب باید نسبت به پیکهای گذشته حساسیت بیشتری داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: مسئولان باید حمایت ویژه از بازرسان داشته باشند و در صورت بروز تخلف در این زمینه فرمانداران برخورد لازم را داشته باشند و از سوی ستاد بازرسی شهرستانها تصمیمات جدی گرفته شود.
همه ادارات باید رپیدتست را قبول کنند
جمالیان عنوان کرد: اکنون بسیاری از مراجعات به درمانگاهها به سبب این است که ادارات، رپیدتست را به عنوان مدرک جهت صدور مرخصی قبول نمیکنند، در حالی که این تست قابل استناد است و باید همه ادارات این تست را قبول کنند، انجام رپید تست و سپس تست pcr هزینههای بسیاری به دانشگاه تحمیل میکند بنابراین این افراد پس از گذشت یک هفته استراحت و مرخصی می توانند بدون تست مجدد به محل کار بازگردند.
وی افزود: بعضی از صنایع اعلام کردند که کارگران در صورت ابتلا به کرونا، باید یک هفته مرخصی بدون حقوق داشته باشند که این امر سبب میشود کارگران استراحت یک هفتهای را رعایت نکنند و در محل کار حاضر شوند بنابراین در این بین صنایع خسارت میبینند و باید طبق قانون ابلاغی با کارگران برخورد شود.
کمبود اتوبوس و زمان انتظار طولانی سبب همهگیری کرونا میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: متاسفانه به سبب کمبود اتوبوس زمان انتظار مردم در ایستگاه ها طولانی است و در زمان رسیدن یک اتوبوس همه مسافران بدون رعایت فاصله اجتماعی و ماسک سوار می شوند، رانندگان تاکسی در ابتدای مسیر سه نفر سوار میکنند اما در میانه راه تعداد مسافران به چهار نفر می رسد و خودروهای شخصی که اقدام به مسافرکشی میکنند هم توجهی به الزامات و پروتکلها ندارند و نظارتی هم بر این خودروها نیست بنابراین در صورت عدم رعایت پروتکلها در این بخش از سوی این ناوگان پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه اعمال شود.
جمالیان با اشاره به اینکه هنوز برخی از باشگاههای ورزشی فعالیت میکنند که اداره کل ورزش و جوانان باید در این زمینه نظارت کند، گفت: در زمینه ابتلای کودکان 5 تا18 سال به کرونا در استان دیماه امسال فقط 93 مبتلا شناسایی شد، اما تا 15 بهمنماه 339 مبتلا گزارش شده که این آمار فقط مربوط به شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اراک است و از این تعداد مبتلا نیز 17 مورد بستری شدند، در خمین 11 کودک مبتلا به ویروس در هفته اول بهمنماه، به 69 مورد در هفته دوم بهمن ماه رسید و 91 مورد مبتلا در ساوه نیز در بازه زمانی مذکور به 112 مورد افزایش یافته است، این آمار حاکی از اهمیت رعایت پروتکلها در این گروه سنی است.
وی ادامه داد: تا امروز یک میلیون و 139 هزار و 510 نفر معادل 93 درصد از جامعه هدف دز اول واکسن را دریافت کردند و در واقع 79 هزار نفر هنوز دز اول را تزریق نکردند، یک میلیون و 45 هزار و 228 نفر معادل 86 درصد دز دوم را دریافت کردند و هنوز 94 هزار و 282 نفر دز دوم را تزریق نکردند همچنین 402 هزار و 661 نفر معادل 33 درصد جمعیت دز سوم را دریافت کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک افزود: اکنون از سنین صفر تا 8 سال 66 درصد مبتلایان به صورت سرپایی درمان و 34 درصد بستری میشوند، در گروه سنی 9 تا 18 سال نیز 97 درصد سرپایی و 3 درصد بستری میشوند و در واقع در گروهی که واکسیناسیون انجام شده موارد بستری نیز کمتر بوده البته واکسن کرونا را ریشه کن نمیکند بلکه میزان بستری و مرگ و میر را کاهش میدهد که خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
128 پرستار در استان مرکزی به سبب ابتلا به کرونا از سیکل خدماترسانی خارج شدند
جمالیان عنوان کرد: از چهارم بهمنماه تاکنون 128 پرستار مبتلا شدند که این ابتلا پرستاران را از سیکل خدماترسانی خارج میکند و با توجه به افزایش موارد بستری فشار بر کادر درمان مضاعف شده است.
وی بیان کرد: در آشتیان، تفرش، خنداب، کمیجان و شازند سی تی اسکن نداریم، این شرایط سبب شده که به بیمار آمبولانس اختصاص دهیم تا به اراک مراجعه کند، در اراک نیز سی تی اسکن بیمارستان امیرالمومنین(ع) مربوط به سال 93 است، در بیمارستان ولیعصر دو دستگاه وجود دارد که یکی مربوط به سال 88 و دیگری مربوط به سال 94 است و از میزان کارکرد اصلی این دستگاهها به لحاظ استاندارد تجهیزات پزشکی عبور کردیم و نیاز بوده که دو سال پیش تعویض شوند البته با تعمیرات و نگهداشت مناسب در حال خدمات رسانی هستند هرچند که نیاز به تعویض و تامین این دستگاه برای شهرستانهای فاقد سی تی اسکن است.
انتهای پیام/713/ح