درخواست ارزیابی ماهانه ۵۰۰ شرکت به معاونت علمی/ ایجاد تحول بزرگ با تصویب طرح جهش تولید دانش‌بنیان

درخواست ارزیابی ماهانه 500 شرکت به معاونت علمی/ ایجاد تحول بزرگ با تصویب طرح جهش تولید دانش‌بنیان

سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی گفت: در حال حاضر ۶۵۰۰ شرکت دانش‌بنیانِ تایید شده در کشور داریم ضمن آنکه ماهانه نزدیک به ۵۰۰ شرکت درخواست ارزیابی به معاونت علمی می‌دهند که سیستم اعتراض و بررسی مجدد نیز برای شرکت‌ها طراحی شده است.

"رضا اسدی‌فرد" در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم گفت: در سال 1392 که قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی و اختراعات اجرایی شد تا امروز حدود 30 هزار درخواست شرکت‌ها برای دانش‌بنیان شدن را بررسی کردیم که خروجی آن به صورت تجمیعی در بهمن سال 1400 نزدیک به 6540 شرکت تایید شده است که مابقی شرکت‌ها نیز تایید نشدند و تعدادی از شرکت‌ها نیز در یک زمانی تایید شدند اما به خاطر اینکه تحقیق و توسعه خود را ادامه ندادند و با توجه به اینکه سطح تکنولوژی در کشور در طول این سال‌ها ارتقا پیدا کرده است، در ارزیابی‌های مجدد، از پروسه دانش‌بنیانی خارج شدند. در واقع در حال حاضر 6500 شرکت دانش‌بنیانِ تایید شده در کشور داریم که به سه دسته نوع 1،‌ نوع 2 و نوع 3 برحسب سطح فناوری تقسیم می‌شوند.

وی درباره طرح جهش تولید دانش‌بنیان گفت: این طرح توسط تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و با مشورت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده است. بعد از یک دهه از گذشته قانون دانش‌بنیان به یکسری نواقص و کاستی‌هایی در این قانون و همچنین نیازهای جدیدی که در 10 سال گذشته مطرح نبود، رسیدیم که امروز براساس توسعه شرکت‌ها و باز شدن فضاهای جدید مطرح شده است.

سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی افزود: بخش عمده‌ای از طرح جهش تولید دانش‌بنیان مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان بوده و بخش کمی هم به نهادهای مالی مثل صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های پژوهش و دانشگاه‌ها مربوط هستند که در صورت تصویب و اجرای این قانون، یک تحول بزرگی در این حوزه رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در طرح جهش تولید دانش‌بنیان، پیش‌بینی شده است که در معاونت علمی بتوانیم پروژه‌های دانش‌بنیان تحقیق و توسعه شرکت‌ها را بررسی کنیم و در صورت تایید این مسئله که کار تحقیق و توسعه‌ای انجام شده و در حال رسیدن به یک محصول دانش‌بنیان است آن را بتوانیم به سازمان امور مالیاتی معرفی کنیم که اعتبار مالیاتی بدهد یا از مالیات سال جاری شرکت کم کند که خود این مسئله، باعث تحول بزرگی خواهد شد.

سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: دو مسئله مهم در سخنان مقام معظم رهبری در سال جاری که اولی با نخبگان و دیگری اخیراً‌ با مسئولان و فعالان بخش صنعت کشور مطرح شد که ایشان در سخنرانی اخیر بر روی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ تاکید کردند که یکی از بهترین ابزارها، اعتبار مالیاتی است که ان‌شاء‌الله اگر طرح جهش تولید دانش‌بنیان تصویب شود دست ما بازتر خواهد شد. امروز در تهران بر اساس توافقی که با شهرداری تهران صورت گرفت، می‌توانیم به شرکت‌های دانش‌بنیان مجوز بدهیم که دفتر کار خود را در واحدهای مسکونی داشته باشند به شرطی که معارض نداشته باشد.

اسدی فرد ادامه داد: با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان این امکان فراهم می‌شود که ما در همه شهرها بتوانیم این حمایت را از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام بدهیم. همچنین سازمان‌ها و کارفرماها می‌توانند ضمانت صندوق‌های پژوهش و فناوری را قبول کنند و بسیاری از پروژه‌ها که یک کارفرما کاری به شرکت‌های دانش‌بنیان سپرده است و برای پرداخت یا پیش‌پرداخت آن نیاز به ضمانت‌نامه در شرکت دانش‌بنیان دارد، تسهیل‌گری شده است. خوب همانطور که می‌دانید شرکت‌های دانش‌بنیان، زیاد با بانک‌ها تعامل خوبی ندارند و این صندوق‌های پژوهش و فناوری راه‌حل خوبی هستند که بتوانند این ضمانت‌نامه‌ها را صادر کنند. در گذشته به دلیل این که فقط بانک‌ها قادر بودند که این ضمانت‌نامه‌ها را صادر کنند عملاً ضمانت‌نامه‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری مورد پذیرش قرار نمی‌گرفت. این طرح در مجموع در 20 ماده طراحی شده است که نیازهای مالی یا مقرراتی یا زیرساختی شرکت‌های دانش‌بنیان و کلاً اقتصاد دانش‌بنیان را هدف‌گیری کرده است و ان‌شاء‌الله بتوانیم با اجرای این طرح، شاهد یک تحول بزرگ در این حوزه باشیم.

سرپرست مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در معاونت علمی و فناوری ماهانه نزدیک به 500 شرکت درخواست ارزیابی به معاونت علمی می‌دهند که بین 250 تا 300 درخواست جدید است و بین 200 تا 250 درخواست نیز مربوط به شرکت‌های موجود هستند چراکه این شرکت‌ها هر چند سال یکبار باید ارزیابی آنها به صورت مجدد انجام شود که این حجم بسیار زیاد کار است که توسط یک شبکه کارگزاری بزرگ در حال انجام است و طبیعتاً نیز نظارت باید بر روی آنها صورت گیرد ولی از آنطرف نیز به خاطر اینکه موضوعات بسیار فنی و با جزئیات است، امکان اشتباه نیز وجود دارد و به همین خاطر ما سیستم اعتراض و بررسی مجدد را برای شرکت‌ها به شکل مجدد داریم که این شرکت‌ها می‌توانند به شکل نامه‌نگاری یا اقدام از طریق کارتابل شرکت، درخواست بررسی مجدد دهند.

وی ادامه داد: در 99 درصد موارد که یک شرکت، درخواست بررسی مجدد می‌دهد کارگزار مربوط به آن شرکت را عوض می‌کنیم یعنی همان کارگزار قبلی را نمی‌گذاریم که مشکلی پیش بیاید. بنابراین حجم درخواست‌ها بسیار بالا است. امروز از هر سه شرکتی که درخواست ارائه می‌کنند یک شرکت تایید شده و دو شرکت رد می‌شود و طبیعتاً آن دو شرکت معترض هستند و ما باید آنها را بررسی کنیم. تمام پروسه و کارها بدون کاغذ و به صورت اینترنتی انجام می‌شود و نیاز به مراجعه حضوری ندارد ضمن اینکه تلاش ما این است که این فرایند ارزیابی، سریع‌تر و چابک‌تر شود چراکه یکی از ایرادات درست در روند ارزیابی، زمان نسبتاً طولانی ارزیابی به خاطر ساز و کارهای خاص است و تلاش ما این است که در دوره جدید این زمان را کوتاه‌تر کرده و سامانه‌ را چابک‌تر کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon