برنامه‌ریزی برای خودکفایی در تولید برنج/ وزیر جهادکشاورزی: در تولید نهاده‌‌های دامی به خودکفایی ۵۰ درصدی می‌رسیم

برنامه‌ریزی برای خودکفایی در تولید برنج/ وزیر جهادکشاورزی: در تولید نهاده‌‌های دامی به خودکفایی 50 درصدی می‌رسیم

وزیر جهاد کشاورزی از امکان خودکفایی ۵۰ درصدی تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور خبر داد و گفت: با جایگزینی برخی ارقام و توسعه مصرف خوراک دام آماده میزان وابستگی کشور را به واردات این محصولات کاهش می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، وزیر جهاد کشاورزی امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم اظهارداشت: تعامل مناسبی بین بخش علمی با زراعت برای تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور ایجاد شده است و بر اساس مطالعه و برنامه‌ ریزی صورت گرفته میتوانیم تا 50 درصد در تولید این محصولات به خودکفایی برسیم و مابقی آن را از محل واردات و طرق دیگر تامین کنیم.

وی افزود: امکان جایگزینی برخی از محصولات آبی متناسب با شرایط اقلیمی کشور و همچنین توسعه مصرف خوراک دام وجود دارد که میزان بهره وری و عملکرد را افزایش میدهد.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال دیگر تسنیم درباره تکلیف اختصاص ارز مورد نیاز واردت نهاده های دامی و دانه های روغنی گفت: هر چه قانون به ما حکم کند ما برای آن برنامه‌ ریزی و اقدام می کنیم. کمسیون تلفیق حذف ارز برای واردات نهاده های دامی و دانه‌ های روغنی را نپذیرفته است؛ منتظر نظر نهایی مجلس هستیم.

ساداتی‌نژاد با اشاره به توزیع هوشمند برنج و سایر کالاهای اساسی اظهار داشت: برای ایام پایانی سال و تنظیم بازار این محصول توزیع هوشمند را در دستور کار قرار دادیم و امیدواریم بتوانیم 50 درصد از نیاز بازار را به این شکل توزیع کنیم.

وی افزود: توزیع برنج ایرانی نیز از طریق سامانه بازرگام آغازشده است. تجربه توزیع هوشمند در بسیاری از کشورها موفق بوده و ما نیز معتقد به‌ آن هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با تنظیم بازار محصولات کشاورزی و تغییرات قیمتی برخی کالاها در روزهای اخیر اظهار داشت: برنامه‌ریزی در تولید محصولات کشاورزی نیز مانند محصولات صنعتی نیست و باید هفت تا هشت ماه برای تولید تخم مرغ از قبل برنامه‌ریزی داشت و محصولات زراعی نیز فصلی هستند.

اقدامات وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم سال آینده مشخص می‌شود

ساداتی‌نژاد ادامه داد: اقداماتی که وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم تا به امروز انجام داده است اثر خود را در سال آینده نشان می‌دهد و ما اکنون در حال برنامه‌ریزی و عمل هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به گرانی سیب زمینی در روزهای گذشته گفت: سیل اخیر در استان‌های جنوبی کشور باعث از بین رفتن 50 هزار تن سیب‌زمینی شد که این امر زمینه ایجاد سوداگری را در بازار فراهم آورد به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی از ابزارهای تنظیم بازاری خود از جمله واردات استفاده می‌کند.

وی درباره گرانی قیمت برنج نیز گفت: تولید برنج ایرانی به دلیل خشکسالی کاهش یافت اما نمی‌توان برنج ایرانی را از خارج از کشور وارد کرد به همین منظور ما برای تامین کسری مورد نیاز از کشورهای تایلند، پاکستان و هندوستان اقدام کرد‌ه‌ایم و ذخایر مناسبی نیز داریم.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: امروز وضعیت ذخایر روغن نیز بسیار مناسب بوده و به طور کامل تامین شده است.

قیمت مصوب مرغ قطعه‌بندی شده این هفته اعلام می‌شود

وی با اشاره به تعیین قیمت مصوب برای مرغ قطعه‌بندی شده گفت: در این هفته قیمت مرغ قطعه‌بندی شده به شکل مصوب اعلام می‌شود که این موضوع برای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به صرفه خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: این وزارتخانه حداکثر نظارت را بر توزیع نهاده‌های دامی دارد و از تجربیات گذشتگان نیز بهره‌ می‌گیرد.

ساداتی‌نژاد افزود: تخصیص ارز نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی دی ماه نیز انجام شده و واردکنندگان پول خود را دریافت کرده‌اند.

وی گفت: دولت سیزدهم بعد از 60 سال تجارت بازار محصولات کشاورزی را به بخش کشاورزی آورد که این دستاورد مهمی برای این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: جهاد کشاورزی تجربه بازرسی از بازار را نداشته اما ارتباط ما با وزارت صمت نزدیک است به طوریکه طی اقدامی بی‌سابقه 628 نفر بازرس از این وزارتخانه به جهاد منتقل شد. همچنین ما از ظرفیت‌های ناظران مردمی نیز بهره می‌گیریم.

برنامه‌ریزی خودکفایی در تولید برنج انجام شد

ساداتی‌نژاد با بیان اینکه امکان خودکفایی در تولید برنج در کشور وجود دارد گفت: در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان که قطب تولید برنج هستند برنامه‌ریزی و مطالعه برای خودکفایی در تولید برنج انجام شده است.

وی گفت: این تولید از محل آب سبز و با ایجاد زهکش ایجاد می‌شود و فشاری به منابع‌ آبی کشور نیز وارد نمی‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی در ارتباط با ورود قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) به پروژه  تولید برنج گفت: ما از ظرفیت‌های این قرارگاه برای ایجاد زهکشی استفاده می‌کنیم و این قرارگاه اقدامی برای تولید برنج نخواهد داشت اما در برخی از رسانه‌ها این موضوع به شکل دیگری مطرح شد.

وی اضافه کرد که طرح 250 هزار هکتاری ایلام و خوزستان نیز باید تامین مالی شود که از چنین روش‌هایی استفاده خواهد شد.

ساداتی‌نژاد در ارتباط با وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی گفت: در برخی از بخش‌های مکانیزاسیون بخش کشاورزی بویژه در بخش باغبانی، ضعیف هستیم به همین منظور دولت سیزدهم تمرکز خود را در حوزه باغبانی قرار داده است و مکانیزاسیون فقط تولید تراکتور نیست بلکه نگاه متوازنی به این بخش داریم که حتی صنایع تبدیلی و فرآوری آن نیز دچار چالش است و برای رفع آنها نیز اقدام می‌شود.

ماشین‌آلات کشاورزی لیزینگ می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی گفت: روش لیزینگ برای بخش کشاورزی نیز مورد توجه است و در مجموع سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی باید افزایش یافت تا کشاورزی از معیشت محور به سمت کشاورزی تجاری برود.

ساداتی‌نژاد همچنین در ارتباط با سنددار کردن اراضی کشاورزی نیز گفت: در حال حاضر تنها 4 درصد از اراضی کشاورزی کشور سند دارند اما ما معتقدیم که تا پایان عمر دولت سیزدهم باید تمام آنها سنددار بشود این کاری دشوار و میان قوه‌ای است که امیدواریم با همکاری سایر دستگاه‌ها به نتیجه مورد نظر برسیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادغام سازمان جنگل‌ها با محیط زیست تصریح کرد: این موضوع توسط رئیس سازمان محیط زیست اعلام شد که اشکالی نیز ندارد و برداشتی از دغدغه‌های این سازمان بوده است اما از نظر ما سازمان جنگل‌ها، منابع طبیعی و آبخیزداری اجرایی محور و محیط زیست سازمانی نظارت محور است که نمی‌توان انتظارات این بخش را تامین کند.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در ارتباط با دلیل واردات دی و منوکلسیم فسفات به کشور در حالیکه این محصولات در داخل تولید می‌شود در پاسخ به سوال خبرنگار  تسنیم خاطر نشان کرد: به دلیل کمبود مقطعی اسید فسفریک که در کشور وجود داشت کارخانجات تولید دی و منو کلسیم فسفات با مشکل مواجه شدند به همین دلیل برای تامین موقت بازار اقدام به واردات این محصول می‌شود.

ساداتی‌نژاد افزود: برای واردات این محصولات از ظرفیت خود تولیدکنندگان استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد که ما دغدغه تولیدکنندگان برایمان بسیار مورد اهمیت است واردات به شکلی صورت می‌گیرد که چالشی برای آنها صورت نگیرد و تنها کسری موجود وارد می‌شود.

وی در ارتباط با همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه کشاورزی گفت: در حوزه غلات همکاری‌های خوبی را با روسیه داریم همچنین کارشناسان روسی به ایران آمده‌اند تا از صنایع لبنی ایران بازدید داشته باشند. هفته آینده نیز برای بازدید از گلخانه‌ها می‌آیند تا ما نیز بتوانیم محصولات خود را به این کشور صادر کنیم.

ساداتی‌نژاد درباره احتمال بازرسی از احتکار برنج در انبارهای شمال کشور گفت: با کسانی که احتکار می‌کنند قطعا برخورد و به تعزیرات حکومتی معرفی می‌شوند. این وظیفه اکنون به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است و ما نیز تولید و مصرف را مورد بازرسی قرار می‌دهیم.

وی در خصوص رویکرد وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به موضوع تراریخته‌ها گفت: ما در این ارتباط به قانون و پروتکل‌ها عمل می‌کنیم و هر چه تکلیف شده باشد به طور کامل و با دقت اجرا خواهیم کرد و این موضوع برای وزارت جهاد کشاورزی مورد اهمیت است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین بر تولید کشت قراردادی در کشور تاکید کرد و گفت: کشاورزان از زمانی که بذری را در مزرعه خود می‌کارند دیگر نباید دغدغه‌ای برای فروش و بازار آن داشته باشند. به همین منظور کشت قراردادی را در این بخش توسعه می‌دهیم.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: تولید بذر و نهال گواهی شده در وزارت جهاد کشاورزی نیز مورد توجه است تا کشاورزان بتوانند از تولید خود اطمینان لازم داشته باشند.

وی همچنین در ارتباط با دیپلماسی غذایی گفت: حضور ما در سبد غذایی همسایگان کمرنگ است که وزارت جهاد کشاورزی دیدارهایی را با همسایگان برای توسعه صادرات داشته است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه