چین و کشورهای همسایه در اولویت بازار جذب گردشگری ایران


چین و کشورهای همسایه در اولویت بازار جذب گردشگری ایران

یک مدرس دانشگاه گفت: رویکرد وزارتخانه از سال ۱۳۹۴ حول محور تمرکز‌زدایی از کشورهای اروپایی که به نوعی بازارهای سنتی گردشگری ایران بودند قرار گرفت و مقرر شد در راستای تقویت تعاملات گردشگری با کشورهای همسایه و چین گام برداشته شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ نیما آذری در یک گفتگوی رادیویی ضمن تشریح اقدامات و رویکردهای جدیدی که باید با هدف توسعه گردشگری در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار گیرد از بی‌مهری و کم‌توجهی به جایگاه واقعی صنعت گردشگری در سیاست‌های کلان کشور انتقاد کرد و خواستار توجه جدی به این‌ صنعت به عنوان محرک و پیشران اصلی اقتصاد کشور در تمامی سطوح و انطباق سایر حوزه‌ها با الزامات این حوزه شد.

وی با بیان این مطلب که معمولا بروز بحران‌های اقتصادی، اجتماعی و یا بحرانی همچون کرونا موجب ایجاد عدم احساس امنیت در مقاصد گردشگری می‌شود، گفت: به همین خاطر گردشگران به سبب ناشناخته بودن وضعیت معمولاً در چنین ایامی به هنگام بروز یک بحران از سفر به نقاط دور پرهیز می‌کنند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: به عبارتی باید گفت در این مقاطع زمانی گردشگری بیشتر در قالب مسافرت‌های داخلی انجام می‌شود و سفرهای بین‌المللی نهایتاً به مقصد کشورهای همسایه محدود شده و انتقال میابد. همانطور که مشاهده کردیم در طول دوران همه‌گیری کرونا در کشور سفرهای بین‌المللی بسیار کم اتفاق می‌افتاد درحالی که گردشگری داخلی کم‌و‌بیش به‌ویژه در ایام تعطیل همچون تعطیلات نوروز برقرار بود.

کشورهای همسایه در اولویت بازار جذب گردشگری ایران است

آذری با اشاره به سیاست‌گذاری کلان وزارت میراث فرهنگی در راستای رشد و توسعه بازارهای هدف گردشگری بیان کرد: رویکرد این وزارتخانه به‌ویژه از سال 1394 تغییر کرد به این نحو که برنامه اصلی وزارتخانه حول محور تمرکز‌زدایی از کشورهای اروپایی که به نوعی بازارهای سنتی گردشگری ایران بودند، قرار گرفت و مقرر شد در راستای تقویت تعاملات با کشورهای همسایه و همچنین کشورهای شرق به جهت افزایش سطح تبادلات و مناسبات هر چه بیشتر گردشگری گام برداشته شود.

بنا به گفته این فعال حوزه گردشگری، قبل از شیوع ویروس کرونا اقدامات مؤثری در راستای تقویت روابط گردشگری همچون برگزاری نشست‌های B2B، رایزنی‌های لازم و حتی آموزش‌هایی در جهت ایجاد آمادگی به منظور توسعه تعاملات گردشگری با چین صورت گرفت و قرار بود تداوم یابد، اما متأسفانه بعد از آغاز همه‌گیری کرونا و از آنجایی که کشور چین مبدأ اصلی ظهور کرونا بود این اقدامات تا حدودی متوقف شد.

آذری یکی از ملزومات اساسی و بنیادین و در واقع گام اول به جهت برون‌رفت از شرایط بحرانی ناشی از کرونا را تلاش در راستای توسعه گردشگری داخلی با در نظر گرفتن تسهیلات و حمایت‌های لازم دولتی از بخش خصوصی گردشگری دانست که امروز کشورهای اروپایی با تکیه به همین اصل اساسی و با ارائه تخفیفات و تسهیلات لازم و مناسب اقدام به توسعه هرچه بیشتر گردشگری داخلی در خود کرده‌اند.

این مدرس دانشگاه معتقد است که در گام بعدی نیز باید به تقویت روابط و مناسبات گردشگری با کشورهای همسایه و همچنین کشور چین پرداخت؛ چراکه عمدتاً گردشگران خارجی ورودی به ایران از کشورهای همسایه هستند. در گام آخر نیز می‌توان ضمن برنامه‌ریزی و تدوین چشم‌اندازهای بلندمدت به جهت ارتقای صنعت گردشگری اقدامات لازم را برای جذب بیشتر گردشگران از مبدأ کشورهای اروپا انجام دهیم.

کم‌توجهی به جایگاه واقعی صنعت گردشگری در سیاست‌های کلان کشور

وی با تأکید بر این موضوع که صنعت گردشگری، صنعتی پیشران محسوب می‌شود، تصریح کرد: در واقع صنعت گردشگری به جهت ایجاد ظرفیت‌هایی لازم برای توسعه اشتغال‌زایی و درآمدزایی در سطح گسترده، یک مقوله مهم در اقتصاد هرکشوری به حساب می‌آید. بر همین اساس می‌توان گفت صنعت گردشگری به مثابه لوکوموتیوی است که دیگر اجزا و ارگان‌های اقتصادی را می‌تواند به دنبال خود به راه بیندازد.

این فعال حوزه گردشگری اظهار کرد: بر همین اساس باید در نظر داشت که نگرش اصلی و سیاست بنیادین دولت باید بر این اصل استوار باشد که صنعت گردشگری را پیشانی و محور توسعه اقتصادی کشور قرار دهد و منطبق و متناسب با آن تمامی وظایف دستگاه‌ها و نهادها دیگر را برنامه‌ریزی و اجرا کند.اما متأسفانه باید بگوییم این نگاه هیچ‌گاه در سیاست‌های کلی دولت نمود عینی و ملموسی نداشته و این صنعت همواره از فقر استراتژیک مدیریت در این زمینه رنج برده است.

آذری مؤید این موضوع را این‌طور عنوان کرد که بخش‌های مختلف صنعت گردشگری مالیاتی برابر و یا حتی بیشتر از سایر صنایع اقتصادی کشور پرداخت می‌کنند و یا در خصوص تسهیلات کرونایی هیچ‌گونه توجه ویژه‌ای به این صنعت نشد و تسهیلاتی با سود 12 درصد که بعضاً موجب تحمیل خسارت بیشتر به مراکز گردشکری شد پرداخت شد.

این مدرس دانشگاه در واقع ضروری دانست که وزارت میراث فرهنگی به عنوان متولی اصلی این صنعت با بکار بستن ابتکار عمل منحصر به فرد و تعامل سازنده با دیگر اجزای حاکمیتی همچون نمایندگان مجلس، اداره امور مالیاتی و سایر بخش‌های خصوصی و دولتی ضمن معطوف ساختن توجه ویژه تمامی ارگان حاکمیتی به این‌ صنعت به تدوین برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت با هدف برون رفت از شرایط بحرانی ناشی از کرونا بپردازد‌.

وی همچنین در پایان با اشاره به در پیش بودن سفرهای نوروزی و لزوم انجام برنامه‌ریزی‌های لازم به جهت ساماندهی این سفرها خاطر نشان کرد: ضروری است ضمن ارائه آموزش‌های لازم به تمامی بازیگران این صنعت از تأسیسات تا حمل و نقل و حتی خود گردشگران در خصوص نحوه و چگونگی انجام سفر در شرایط ناشی از کرونا و در واقع اداره سفر در این بحبوحه، مانع از تعطیلی مجدد تأسیسات گردشگری و تحمیل خسارات زیان‌بار بیشتر به پیکره این صنعت شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon