طلایه‌داران راه انقلاب اسلامی/ موزه‌ای با رنگ و بوی شهدا در اردبیل + فیلم

طلایه‌داران راه انقلاب اسلامی/ موزه‌ای با رنگ و بوی شهدا در اردبیل + فیلم

گروه استان‌ها - موزه شهدای اردبیل بیش از ۱۰ سال است که میزبان یادگاری‌ها و تصاویر از دلاورمردان و شهدای غیور استان اردبیل است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، موزه شهدای اردبیل بیش از 10سال است که میزبان یادگاری‌ها و تصاویر از دلاورمردان و شهدای غیور استان اردبیل است.

سالن طلایه‌داران این موزه به شهدای انقلاب 57 در اردبیل اختصاص دارد و برای تهیه این گزارش راهی یکی از محلات قدیمی شهر اردبیل(محله اوچدکان) می‌شویم.

بعد از گذر از کوچه پس کوچه‌های قدیمی شهر به خانه تاریخی رضازاده می‌رسیم این خانه در اواخر دوره قاجار ساخته شده و در فهرست آثار باستانی استان اردبیل و نیز آثار ملی ایران ثبت شده است.

 از سال 1390 و به همت سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران اردبیل و جمعی از خانواده‌های شهدا این خانه به موزه شهدا تبدیل شده است

در این موزه آثاری از شهدای اردبیل مانند تصاویر شهداء، وصیت‌نامه دفترچه خاطرات، مدارک تحصیلی، سجاده، قرآن، جانماز، تسبیح، مهر، انگشتر، اثر هنری، عینک، نوار سخنرانی، پلاک شناسایی، صحیفه پیشانی بند، کلاه آهنی، پوتین، مقالات، کتاب‌ها و سایر آثار شهداء و همچنین تابلوهای هنری از نقاشان برجسته کشوری و استانی به نمایش گذاشته شده است.

برای مرور خاطرات انقلاب 57 در اردبیل به طبقه دوم این خانه تاریخی می‌رویم سالن طلایه داران اولین سالنی است که در این طبقه به نام مبارک شهدای انقلاب اردبیل نامگذاری شده و تصاویر این شهدا همراه با مکان شهادت آنها طراحی شده است.

جوانانی که با غیرت و مردانگی به پیام امام و پیشوای خود لبیک گفتند و با شرکت در تظاهرات و راهپیمایی‌ها به مبارزه با طاغوت پرداختند و برای شناخت بیشتر از این شهدا به سراغ مسئول موزه شهدا اردبیل حجت الاسلام و المسلمین سعادتی می‌رویم.

وی تعداد شهدای انقلاب استان اردبیل را در سال 57 را 47 نفر عنوان کرد و گفت: 32نفر از این شهدا از شهرستان اردبیل؛ 8 نفر شهرستان مشگین‌شهر ؛ 4نفر شهرستان نمین؛ 2نفر بیله‌سوار و یک نفر از شهرستان خلخال هستند.

مسئول موزه شهدا اردبیل با بیان اینکه بیش از نیمی از شهدای انقلاب دانشجو بودند افزود: از جمله این شهدا می‌توان به شهید اصغر مرادی، شهید ایوب معادی و شهید بخشهای اعیادی اشاره کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سعادتی مکان شهادت شهدای اردبیل را در چهارراه پهلوی سابق و مقابل ژاندارمری اعلام کرد و گفت: بیشتر تظاهرات و راهپیمایی‌ها مقابل مقر ساواک و ژاندارمری در اردبیل صورت می‌گرفت که عوامل رژیم طاغوت نیز با شلیک گلوله جوانان اردبیل را به شهادت می‌رساندند.

وی تعداد شهدای زن در انقلاب اردبیل را 2نفر عنوان کرد و گفت: این دو شهیده در روستای نیارق نمین ساکن بودند و در تظاهرات مردم علیه طاغوت در سن 15 سالگی به شهادت رسیدند.

مسئول موزه شهدا اردبیل تصریح کرد: شهروندان می‌توانند همه روزه از ساعت 8 تا 14 به موزه شهدای اردبیل مراجعه و از بخش های مختلف آن دیدن کنند تا با رشادت های شهدا اردبیل آشنا شوند.

انتهای پیام/144/س

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon