مسئول یمنی: در صورت ادامه محاصره بخشهای حیاتی از کار میافتد/ هشدار درباره وخامت اوضاع انسانی/ مصاحبه
سخنگوی شرکت نفت یمن اعلام کرد که به دلیل دزدی دریایی ائتلاف متجاوز آمریکایی ـ سعودی، در صورت ادامه محاصره و جلوگیری از رسیدن کشتیهای سوخترسان به یمن، بخشهای حیاتی این کشور از کار میافتد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دزدی دریایی ائتلاف متجاوز سعودی ـ آمریکایی علیه یمنیها و توقیف کشتیهایی که با اهداف بشردوستانه به سمت این کشور حرکت میکنند، یک روش سیستماتیک این ائتلاف جهت افزایش درد و رنج ملت یمن محسوب میشود. در همین راستا هفته گذشته شرکت نفت یمن از توقیف هشت کشتی حامل 198 هزار و 655 تن بنزین و مازوت توسط نیروهای ائتلاف سعودی خبر داد.
وزارت نفت یمن اعلام کرد: «در حالی که هشت کشتی مذکور از بندر جیبوتی گذشته و مجوزهای لازم ویژه سازمان ملل را برای ورود به بنادر یمن دریافت کرده، ائتلاف سعودی دست به توقیف آنها زده است.»
این در حالی است که چند روز قبل نیز یک کشتی حامل 4.044 تن سوخت دیزل از سوی برنامه جهانی غذا توسط نیروهای ائتلاف متجاوز توقیف شده و با احتساب آن، شمار کشتیهای توقیف شده به دست این ائتلاف به 9 فروند رسیده است.
در همین زمینه مصاحبهای با «عصام المتوکل» سخنگوی رسمی شرکت نفت یمن ترتیب دادهایم.
«عصام المتوکل» با بیان اینکه مردم یمن از بدترین بحران سوخت و مشتقات نفتی از ابتدای تجاوزات و محاصره آمریکا و عربستان و امارات علیه یمن رنج میبرند، گفت: این بحران اولین مورد نیست اما شدیدترین آن است و علت این امر دزدی دریایی ائتلاف متجاوز علیه کشتیهای نفتی که قبلاً بازرسی شده و مجوز ورود را از سازمان ملل دریافت کردهاند، میباشد.
سخنگوی شرکت نفت یمن در گفتگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وضعیت عرضه مشتقات نفتی و سوخت در یمن امروز به مرحله خطرناکی رسیده است. از آنجایی که در صورت ادامه محاصره و ممانعت از ورود کشتیها ممکن است بخشهای مهمی همچون بخش بهداشت طی روزهای آینده تعطیل شود، وزارت نفت یمن فراخوانی برای کمکهای بشردوستانه اعلام کرده است.
وی افزود: اکنون برخی از بخشهای بهداشتی به دلیل کمبود شدید ذخایر سوخت با نیمی از ظرفیت عملیاتی خود کار میکنند و این بیانگر یک بحران انسانی و شدیدترین بحران از آغاز تجاوز و محاصره علیه یمن محسوب میشود. همچنین در صورت عدم ورود اضطراری کشتیهای سوخترسان، فعالیت همه بخشهای خدماتی و صنعتی و تجاری طی روزهای آینده متوقف میشود.
سخنگوی شرکت نفت یمن با انتقاد از دزدی دریایی و توقیف کشتیهایی که ماهیت بشردوستانه دارند مانند کشتیهای سوخترسان، این اقدام ائتلاف متجاوز را طبق ماده 100 کنوانسیون سازمان ملل متحد درباره حقوق دریاها، یک جنایت غیرانسانی و غیراخلاقی دانست. در متن این ماده سازمان ملل آمده است که همه کشورها باید در جلوگیری از دزدی دریایی در دریاهای آزاد یا هر مکان دیگری که خارج از حاکمیت هر کشوری است حداکثر همکاری را داشته باشند.
این مسئول یمنی در ادامه اعلام کرد: چرا با توجه به این متن صریح که در بالا به آن اشاره شد هیچ یک از کشورها با کشتیهایی که با ماهیت بشردوستانه به سمت یمن میآیند و در معرض دزدی دریایی در آبهای بینالمللی توسط یگانهای نظامی آمریکا قرار میگیرند، همکاری نمیکنند؛ آن هم در حالی که این کشتیها قبلاً بازرسی شدهاند و مجوز ورود به یمن را از سازمان ملل دریافت کردهاند.
عصام المتوکل با اشاره به دزدی دریایی آمریکا علیه کشتیهای یمنی گفت: در هیچ جنگی که در هر کجای دنیا رخ داده، نشنیدهایم کشتیهایی با ماهیت بشردوستانه مانند کشتیهای سوخترسان یا کشتیهای حامل غذا و دارو توقیف شده باشند. همه میدانیم که کشتیها در زمان جنگ مورد بررسی قرار میگیرند تا حامل سلاح نباشند. اما توقیف کشتیهایی که مورد بازرسی قرار گرفته و مجوز ورود را از سازمان ملل دریافت کردهاند تنها در جنگی که علیه فرزندان ملت یمن به راه افتاده دیده میشود.
سخنگوی شرکت نفت یمن تأکید کرد: هدف ائتلاف متجاوز از دزدی دریایی علیه کشتیهای یمنی یا کشتیهایی که به سمت یمن میروند افزایش درد و رنج ملت یمن است. زیرا غرامت تأخیر کشتیهایی که توقیف میشوند برای یمنیها به ازای هر روز 20 هزار دلار است. لازم به ذکر است که برخی از کشتیها در گذشته به مدت یک سال توقیف شده بودند.
عصام المتوکل در پایان گفتوگوی خود با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: امروز پیام ما به همه آزادگان در خارج از یمن این است که ما بعد از توکل به خدای متعال به همبستگی آنها با خودمان امید داریم؛ همبستگیهایی که از خلال تجمعات اعتراضآمیز در محکومیت محاصره اعمال شده علیه ملت یمن انجام میشود تا مظلومیت ما را به گوش همه جهانیان برساند؛ زیرا ما با دشمنی روبرو هستیم که صاحب بزرگترین ماشین رسانهای است و سایر رسانهها را کنترل میکند.
انتهای پیام/؛