استان آذربایجانغربی در تولید آبزیان رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است
گروه استانها- مدیرکل شیلات آذربایجانغربی گفت: آذربایجانغربی با تولید ۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهیان گرمابی و سرد آبی در منابع آبی، در میان استانهای غیر ساحلی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
محمدباقر قریشی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با بیان اینکه، در حال حاضر تعداد 420 مجتمع و مزرعه پرورش ماهی در استان فعال هستند، اظهارداشت: همچنین پنج مرکز تکثیر بچه ماهی سردآبی، یک مرکز تکثیر بچهماهی گرمابی و 10 مرکز تکثیر ماهیان زینتی در استان فعال است.
وی با بیان اینکه دو هزار و 600 نفر در این صنعت به صورت مستقیم مشغول به کار هستند، افزود: هم اکنون 11 تعاونی صید و صیادی با هزار خانوار صیاد در 10 دریاچه پشت سد و 6 رودخانه دائمی استان مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل شیلات آذربایجانغربی با بیان اینکه تولید و پرورش ماهیان سردآبی، گرم آبی، شاه میگو، زالو، قزل آلا به همراه آرتمیا بخشی از تنوع بالای تولید آبزیان در این استان به شمار میروند، گفت: با توجه به اینکه آذربایجانغربی از لحاظ جغرافیایی دومین استان پرآب آب کشور محسوب میشود این ظرفیت موجب شده آذربایجان غربی از نظر تولیدات آبزیان از تنوع بسیار بالایی برخوردار باشد.
وی تصریح کرد: آذربایجانغربی با تولید 6 هزار و 500 تن انواع ماهیان گرمابی و سرد آبی در منابع آبی، در میان استانهای غیر ساحلی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
قریشی با اشاره به اینکه سالانه نزدیک به 10 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان در مرکز بازسازی ذخایر ژنتیک شهید کاظمی پلدشت تولید و پرورش داده میشود، عنوان کرد: با راهاندازی این مرکز آذربایجانغربی که طی سالهای گذشته یک واردکننده محسوب میشد به یک استان صادر کننده تبدیل شده است.
وی بیان کرد: دریاچه پشت سد ارس پلدشت یکی از مهمترین منابع تولید شاهمیگو است اما ترددهای زیاد و غیرضروری به همراه صیدهای غیرمجاز موجب کاهش میزان تولید و نیز تهدید جدی برای ذخایر شاه میگو شده است.
قریشی عنوان کرد: از سال 97 تاکنون صید شاه میگوی از دریاچه پشت سد ارس ممنوع شده و با استقرار یگان حفاظت و طرحهای حفاظتی امیدواریم ذخایر این گونه با ارزش در معرض خطر حفظ شود.
مدیرکل شیلات آذربایجانغربی بیان کرد: یکی از راهکارهای حفظ ذخایر تولید شاه میگو به صورت پایلوت در مزارع مصنوعی است.
وی عنوان کرد: هم اکنون زاد و ولد شاه میگو به صورت طبیعی و بدون مشکل در سد ارس صورت میگیرد اما برای افزایش میزان تولید و نیز حفظ ذخایر آن در نظر داریم با ایجاد مزارع مصنوعی اقدام به تولید انبوهتر شاه میگوی دراز آب شیرین کنیم.
انتهای پیام/ی